TIP DANA: Lingbi – Kopenhagen: Težak ispit za danskog velikana na startu sezone!

U ponedeljak je naravno nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Lingbija i Kopenhagena.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Lingbi: Primarni cilj će naravno biti opstanak!

Lingbi je osnovan pre 103 godina, a svakako da mali broj ljudi zna da je ova ekipa do sada dva puta dolazila do naslova prvaka Danske. Poslednji put je to bio slučaj 1992. godine, a pored toga ova simpatična ekipa u svojim vitrinama ima i tri trofeja namenjenih pobedniku danskog Kupa.
Poslednji put se to desilo 1990. godine, pa dolazimo do zaključka da ovaj klub više od 30 godina nije uspeo da dođe do bilo kog trofeja, naravno, ako izuzmemo osvajanje danske druge lige, i to 2016. godine.
Ako se za trenutak osvrnemo na prošlu sezonu, doći ćemo do zaključka da je ova ekipa ostvarila svoj primarni cilj, a to je naravno bio opstanak u društvu najboljih. Na kraju je Lingbi završio na desetom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na jedanaestoplasirani Odense, koji je nažalost na kraju ispao u niži rang, što je svakako malo ko očekivao. Kada je bilo najpotrebnije, fudbaleri ove ekipe su odigrali najbolje, pošto je Lingbi na pet poslednjih mečeva doživeo samo jedan poraz, tri trijumfa, ali i jedan remi.
Naravno da će i ovog puta primarni cilj biti opstanak u elitnom rangu danskog fudbala, a na startu prvenstva Lingbi ima veoma težak zadatak pošto im u goste stiže Kopenhagen, koji je kako sada stvari stoje možda i glavni favorit za naslov prvaka Danske.
Ni u međusobnim okršajima se Lingbi nije previše proslavio protiv jednog od najtofejnijih klubova Danske, a na pet poslednjih međusobnih susreta, Kopenhagen je ostvario čak četiri trijumfa, dok je jednom bilo nerešeno.
Ako bacimo pogled na igrački kadar ove ekipe, najviše se i dalje očekuje od Marsela Romera koji je i kapiten ovog kluba, dok se golovi očekuju od reprezentativca Islanda Magnusona.
Za kraj, poslednju pobedu protiv slavnog Kopenhagena, ekipa Lingbija je ostvarila još 2017. godine kada je bilo 3:1, a treba pomenuti i da su popularni Vikinzi tu sezonu završili na odličnom trećem mestu na tabeli, što je najveći uspeh u poslednjih desetak godina.

Kopenhagen: Težak ispit za Kopenhagen!

Za razliku od Lingbija, Kopenhagen je najtrofejniji danski klub, pošto je do sada ova ekipa osvajala 15 puta naslov prvaka Danske, a na sve to moramo dodati i 9 trofeja u Kupu.
Prošla sezona nije bila toliko uspešna što se tiče danskog šampionata, pošto je ova ekipa na kraju završila na trećem mestu na tabeli, međutim, danski predstavnik je ostavio veoma dobar utisak u prošlom izdanju Lige šampiona.
Naime, ovaj klub je u konkurenciji Bajerna, Mančester Junajteda i Galatasaraja stigao do drugog mesta u grupi, što je bilo dovoljno za istorijski plasman u osminu finala. U ključnom meču poslednjeg kola danski predstavnik je na svom stadionu golom Leragera savladao Galatasaraj sa 1:0. U nokaut fazi je ovaj tim eliminisan od Mančester sitija, ali daleko od toga da se ova ekipa obrukala u tim dvomečima.
Pomenuto treće mesto iz prošle sezone je bilo dovoljno za kvalifikacije za Ligu konferencije, gde će Kopenhagen za samo tri dana odmeriti snage protiv predstavnika Gibraltara, ekipe Magpisa, i nema nikakve sumnje da je danski predstavnik veliki favorit u tom dvomeču.
Pomenuli smo već da Kopenhagen u poslednje vreme ima veoma dobar skor protiv Lingbija, a na četiri poslednja međusobna meča ovaj tim je ostvario isto toliko trijumfa, i ukoliko ne bude iznenađenja to bi trebalo da bude slučaj i ovog puta.
Ono što je svakako najbitnije je da je najtrofejniji danski klub sačuvao okosnicu iz prošle sezone, iako je veliko pitanje da li će uprava Kopenhagena do kraja prelaznog roka moći da sačuva supertalentovanog Barđija za koga se praktično otima pola Evrope.
Ono što je praktično sigurno je da će Gonsalveš, Eljunousi, Larson, Dilejni i Lerager ostati u klubu, a uz nekoliko veoma zanimljivih pojačanja, čini se zaista da je Kopenhagen prvi favorit za šampionsku titulu, iako će tokom leta primarni cilj biti plasman u grupnu fazu Lige konferencija, a ako je suditi po poslednjem rezultatatima danskog predstavnika u evropskim takmičenjima, to ne bi smelo da se dovede u pitanje.

Naš predlog

Ukoliko želi da dođe do šampionske titule, a pominjali smo već da Kopenhagen ima najviše moguće ciljeve, ova ekipa prosto mora da pobeđuje na ovakvim mečevima, pa vam savetujemo da se oprobate sa 2 za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.50.

Za očekivati je da Kopenhagen od prvog minuta krene ofanzivno ka golu Lingbija, pa vam hrabro predlažemo da vaš fokus usmerite na prelaz 2-2, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.15.

Ako se osvrnemo na neke od prethodnih međusobnih mečeva dveju ekipa, Kopenhagen bez većih problema izlazi na kraj sa Lingbijem, a svi ti dueli nam uglavnom donose i veliki broj pogodaka, pa nema razloga da tako ne bude i večeras, zbog čega vam toplo preporučujemo da okušate sreću sa igrom 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.25.

Izvor: TIP DANA: Lingbi – Kopenhagen: Težak ispit za danskog velikana na startu sezone!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*