TIP DANA: PAOK – Borac Banja Luka: Ko pređe Albaniju Tumba mu dođe kao izlet!

U utorak su nam mečevi kvalifikacija za Ligu šampiona doneli pregršt uzbuđenja, a već u sredu nas očekuju preostala tri meča kvalifikacija za elitno klupsko takmičenje.
Ovog puta smo se opredeli za meč na Tumbi gde će fudbaleri grčkog PAOK-a ugostiti predstavnika Bosne i Hercegovine, ekipu Borca iz Banja Luke.
Početak ovog susreta je zakazan za 19 časova i 30 minuta.

PAOK: Velike ambicije u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

PAOK je prošle sezone igrao na veoma visokom nivou, i na kraju je ova ekipa potpuno zasluženo stigla do šampionske titule u Grčkoj, u jednoj veoma ozbiljnoj konkurenciji.
Na kraju je tim iz Soluna imao dva boda viška u odnosu na AEK, a ključna stvar je bila što su crno-beli na poslednja četiri duela u prvenstvu ostvarili isto toliko trijumfa.
U poslednjem kolu je PAOK slavio na veoma teškom gostovanju kod Arisa, kada je bilo 1:2, uz konstataciju da je domaćin imao daleko više gola ka šutu pobednika, međutim, novi šampion Grčke je bio sjajan u završnici.
Bila je to četvrta titula šampiona Grčke za ovu ekipu, prva od 2019. godine, a sve to je ovom klubu donelo i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, što će naravno biti primarni cilj za ovaj deo sezone.
Inače, ne smemo zaboraviti na podatak da je grčki predstavnik dva puta do sada u Ligi konferencije dolazio do četvrtfinala, a poslednji put je to bio slučaj prošle sezone kada je ovaj klub eliminisan od belgijskog Klub Briža ukupnim rezultatom 3:0. Podsećanja radi, na kraju je u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju trijumfovao Olimpijakos, pa su grčki klubovi bili veoma zapaženi u prošlom izdanju Lige konferencija.
U pripremnom periodu je PAOK odigrao nekoliko veoma kvalitetnih provera, a nažalost, rezultati su izostali, pošto je tim sa Tumbe osim trijumfa nad AEK-om iz Larnake sve ostale mečeve izgubio, uz konstataciju da protivnici nisu bili nimalo naivni.
Što se tiče igračkog kadra, sačuvana je gotovo kompletna okosnica iz prošle sezone, dok su novi fudbaleri kluba iz Soluna postali Čalov i Tisudali, koji bi trebalo da predstavljaju veoma važna pojačanja u napadačkom delu tima.
Ovo je ujedno i prvi međusobni susret između PAOK-a i Borca iz Banja Luke, a ne treba ni pominjati da je grčki predstavnik veliki favorit na ovom duelu i da bi sve osim prolaza u narednu fazu kvalifikacija predstavljalo pravu senzaciju.

Borac: Koliko može Borac protiv dosta kvalitetnijeg rivala?

Borac iz Banja Luke je prošle sezone igrao veoma dobar fudbal, a to je na kraju rezultiralo i novim naslovom prvaka Bosne i Hercegovine. Na raju je Borac završio na prvom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Zrinjski, uz napomenu da je pitanje naslova prvaka rešeno dva kola pre kraja.
Bila je to ujedno i treća titula prvaka Bosne i Hercegovine, a prva od 2021. godine. Naravno, moramo pomenuti i jedan trofej u Kupu ove zemlje, mada je i dalje utisak da je najveći uspeh kluba iz Banja Luke osvajanje Kupa bivše Jugoslavije, i to 1988. godine, kada je u velikom finalu savladana jedna strašna generacija Crvene zvezde, koja je samo tri godine nakon toga postala šampion Evrope.
Prvo mesto u prošlom šampionatu Bosne i Hercegovine je Borcu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde je ovaj tim uspeo da eliminiše albansku Egnatiju, i to uz dosta muke.
Na taj način je šampion BiH izborio još najmanje šest evropskih utakmica, i u najgorem slučaju plej-of kvalifikacija za Ligu konferencije, a upravo treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje i jeste primarni cilj ovog kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
Prvi meč u Banja Luci protiv Egnatije je završen minimalnim trijumfom domaćina, koji je do gola stigao u sudijskoj nadoknadi.
Što se tiče duela u Elbasanu, on nimalo dobro nije krenuo po fudbalere Borca jer je već prvi udarac domaćina završio u mreži Šiškovskog, a strelac je bio Ibrahimoglu u 16. minutu. Ipak, brzo je Borac došao do daha, i stigao do izjednačenja u 30 minutu, a strelac je bio Lukić.
Nažalost u samom finišu meča Egnatija ponovo dolazi do gola, i to u 82. minutu kada je pogodio Dukou. U tim trenucima, i onim nakon primljenog gola su crveno-plavi imali baš dosta problema, i praktično je još jedan pogodak visio u vazduhu, međutim, nekako je ova ekipa uspela da se odbrani i dođe do produžetaka. Taj deo igre je Borac ruku na srce odigrao dosta bolje, ali na kraju nije bilo promene rezultata, pa se otišlo u penal završnicu, gde je predstavnik Bosne i Hercegovine bio bolji i na kraju kada se podvuče crta potpuno zasluženo stigao do plasmana u naredno kolo, gde će protivnik biti nimalo naivni PAOK.

Naš predlog

I pored toga što je PAOK veliki favorit na ovom duelu, treba istaći da Borac iz Banja Luke nema šta da izgubi, pa smo pre svega mišljenja da nas očekuje jedan dosta otvoren meč.
I pored velikog uloga, smatramo da se golovi neće dovesti u pitanje, pa vam preporučujeom da okušate sreću sa igrom 4+ za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.97
.

Iako je tim iz Banja Luke autsajder u ovom dvomeču, nije isključeno da aktuelni šampion Bosne i Hercegovine uspe da postigne makar jedan pogodak na ovom gostovanju, pa vam zato hrabro preporučujemo da se oprobate sa igrom G1+, a sve to uz sjajnu kvotu 2.35 u Mozzartu.

Za kraj, iz potpuno istog razloga vam savetujemo da vaš fokus usmerite na igru GG, koju kladionica Mozzartbet plaća sa odličnom kvotom 2.40.

Izvor: TIP DANA: PAOK – Borac Banja Luka: Ko pređe Albaniju Tumba mu dođe kao izlet!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*