TIP DANA: Bazel – Lugano: Gosti na Sent Jakobu između dva meča sa Fenerom!

U subotu nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma dobrih mečeva, a ovog puta smo za vas analizirali jedan duel iz švajcarskog šampionata, i to meč između Bazela i Lugana.
Duel između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Bazel: Iza Bazela je košmarna sezona!

Bazel je jedan od najtrofejnijih švajcarskih klubova, a do sada je ovaj tim čak 20 puta dolazio do naslova prvaka ove zemlje, iako se to poslednji put desilo 2017. godine.
Pored toga Bazel je trinaest puta dolazio i do trofeja u švajcarskom Kupu, a poslednji put je to bio slučaj 2019. godine, kada je u finalu savladan Tun.
Prošla sezona bila je košmarna, pošto je švajcarski velikan na kraju završio na katastrofalnom osmom mestu na tabeli, što je jako loš podatak ako uzmemo u obzir da u Superligi nastupa svega dvanaest klubova.
Od prvog kola je bilo jasno da se Bazel neće proslaviti, a u jednom trenutku se čak i opstanak doveo u pitanje, međutim, kada je bilo najpotrebnije, fudbaleri nekadašnjeg švajcarskog šampiona su bili najbolji, pa je na kraju tim sa Sent Jakoba imao jedanaest bodova više od tima koji je na kraju završio u drugom po kvalitetu rangu švajcarskog fudbala.
Svakako da će svi u klubu prošlu sezonu pokušati što pre da zaborave, a primarni cilj će ovog puta biti plasman u neko od evropskih klupskih takmičenja, što sasvim sigurno neće biti nimalo lak zadatak.
U premijernom kolu novog izdanja elitnog ranga švajcarskog fudbala, Bazel je u prvom kolu poražen na gostovanju kod Lozane, a taj duel je završen rezultatom 3:2.
Domaća ekipa je u ranoj fazi susreta došla do prednosti, a ubrzo nakon toga i udvostručila svoju prednost, ali je Bazel pogotkom Berija u 43. minutu smanjio na 2:1, da bi samo minut nakon toga ekipa Lozane stigla i do trećeg gola, što je svakako dobrano poremetilo goste, pre svega na psihičkom planu.
Do kraja meča Bazel je uspeo da postigne još jedan pogodak i to ponovo preko Berija sa bele tačke u 87. minutu, ali nažalost, jedan od najtrofejnijih švajcarskih klubova nije na najbolji mogući način otvorio novu sezonu, iako su ambicije veoma visoke.
Ako se osvrnemo na međusobne mečeve između Bazela i Lugana, na poslednjih pet susreta je Lugano dva puta slavio, dva puta je bilo nerešeno, i samo jednom je Bazel uspeo da dođe do trijumfa, što je svakako poražavajući podatak.

Lugano: Prioritet je revanš protiv Fenerbahčea!

Fudbaleri Lugana su prošle sezone igrali na veoma visokom nivou, a na kraju je ova simpatična ekipa uspela da dođe do sjajnog drugog mesta na tabeli i vicešampionske titule, a sve to je ovom klubu omogućilo i plasman u kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Na kraju je Lugano imao čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Jang Bojs, ali i samo bod viška u odnosu na trećeplasirani Servet.
Generalno, radi se o jednoj od boljih sezona u istoriji ovog kluba, koji je do sada tri puta dolazio do naslova prvaka Švajcarske, a poslednji put se to dogodilo davne 1949. godine.
Kada smo se već dotakli kvalifikacija za Ligu šampiona, pre samo nekoliko dana je švajcarski predstavnik odigrao meč protiv favorizovanog Fenerbahčea, koji ruku na srce nije bio samo favorit na tom duelu, već je tim iz Istanbula jedan od glavnih favorita u čitavim kvalifikacijama.
Taj susret nam je doneo čak sedam pogodaka, a na kraju je turski predstavnik slavio rezultatom 3:4. Zanimljivo je da je Lugano prvi stigao do vođstva, ali je preiskusni Džeko u poslednjem minutu prvog dela igre, ali i u prvom minutu drugog poluvremena preokrenuo rezultat. Nije se Lugano predavao, pa je tako ova ekipa stigla do izjednačenja golom Bislimija u 64. minutu susreta, ali je samo tri minuta kasnije na scenu ponovo stupio neverovatni Džeko i postigao svoj treći pogodak. Petnaestak minuta pred istek meča Kadioglu je povisio na 2:4, a nadu švajcarskom predstavniku da bi u revanšu mogao da uradi nešto dao je Valencuela u četvrtom minutu sudijske nadoknade za konačnih 3:4.
Inače, ne treba zaboraviti ni da je Lugano proteklog vikenda odigrao svoj prvi meč u novom izdanju švajcarskog šampionata, a ako se po jutru dan poznaje ponovo bi ovo mogla da bude jedna sjajna sezona za nekadašnjeg šampiona ove zemlje. U prvom kolu je protivnik bio slavni Grashopers, a taj duel je završen rezultatom 2:1. Čovek odluke bio je Bislimi u drugom minutu sudijske nadoknade.
Generalno, Luganu u poslednje vreme i te kako “leži” Bazel, a pomenuli smo već da je ova ekipa na pet poslednjih mečeva doživela samo jedan poraz od švajcarskog velikana.
Za kraj, vrlo je moguće da trener Lugana, Matija Kroći-Torti malo promeša karte, pošto njegove pulene za samo tri dana očekuje revanš meč protiv Fenerbahčea, a čini se da je to primarno, makar u ovom delu sezone, gde je nacionalni šampionat na samom početku.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, mišljenja smo da će trener Lugana malo promešati karte za ovaj duel, zbog predstojećeg revanša protiv Fenerbahčea, čime domaćoj ekipi znatno skaču šanse, pa vam pre svega preporučujemo da okušate sreću sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.43.

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, uglavnom nam susreti između Bazela i Lugana donose dosta pogodaka, a kako sada stvari stoje nema nikakvog razloga da tako ne bude i večeras zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.55.

Za kraj, za one najhrabrije, savetujemo vam da pokušate sa čistom jedinicom na domaćina, za šta je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 2.45.

Izvor: TIP DANA: Bazel – Lugano: Gosti na Sent Jakobu između dva meča sa Fenerom!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*