TIP DANA: Viking – Molde: Ulog je pozicija broj dva!

U nedelju je fenomenalna ponuda za klađenje, a posle duže vremena smo za vas analizirali jedan duel iz norveškog šampionata, i to meč između Vikinga i Moldea, što će ujedno biti i susret između trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli, uz konstataciju da će se pobednik ovog duela popeti na drugo mesto na tabeli, pošto drugoplasirani Bran svoj meč u šampionatu igra tek za nedelju dana.
Početak duela između Vikinga i Moldea je zakazan za 19 časova i 15 minuta.

Viking: Sjajne partije na domaćem terenu!

Iza Vikinga je jedna dosta dobra sezona u kojoj je ova ekipa stigla do sjajnog četvrtog mesta na tabeli, ali nažalost to nije bilo dovoljno za plasman u kvalifikacije za neko od evropskih klupskih takmičenja.
Inače, radi se o timu koji je čak osam puta dolazio do naslova prvaka Norveške, mada ne smemo zaboraviti ni šest trofeja u Kupu. Upravo u ovom takmičenju je Viking i stigao do svog poslednjeg trofeja i to 2019. godine.
I ovog puta ovaj tim ima veoma visoke ciljeve, a kada se podvuče crta, utisak je da oni najverniji navijači ovog kluba ponovo imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Norveške nalazi na deobi trećeg mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i trećeplasirani Molde, a upravo ova dva tima će u ovom kolu i odmeriti snage.
Ono što je veoma važno, je da će drugoplasirani Bran svoj meč ovog kola odigrati tek za nedelju dana, pa je jasno da će pobednik ovog susreta doći do sjajne pozicije broj dva, a ujedno i prići prvoplasiranom Bodeu na šest bodova zaostatka, što naravno nije nenadoknadiva bodovna razlika.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu norveškog fudbala Viking je ostvario tri trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz i to baš u prošlom kolu kada je Viking poražen na gostovanju kod Haugesunda kada je bilo 1:0. Pre toga je tim koji se nalazi na deobi trećeg mesta vezao tri trijumfa, a posebno tu treba pomenuti pobedu na domaćem terenu protiv Rozenborga kada je bilo 4:2.
Na domaćem terenu Viking ove sezone igra veoma dobro, pa je tako ova ekipa na osam odigranih mečeva ostvarila pet trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, i to od Lilestroma, što je malo ko mogao da pretpostavi i svakako da je to iznenađujući poraz.
Poslednji meč protiv Moldea, klub iz Stavangera je odigrao početkom juna ove godine, a bio je to jedan sjajan duel na kom smo videli čak četiri pogodaka, a krajnji rezultat je bio 2:2.

Molde: Prioritet je revanš protiv Silkeborga!

Sve do 2011. godine Molde nije osvojio niti jedan naslov prvaka Norveške, a od tada je krenuo veliki uspon ove ekipe ka samom vrhu norveškog fudbala.
Od tada je ovaj tim osvojio pet naslova prvaka, a poslednji put je to bio slučaj 2022. godine. Na sve to, Molde je šest puta osvajao i norveški put, uz konstataciju da se to poslednji put desilo prošle godine.
Prošlu sezonu je Molde završio na veoma razočaravajućem petom mestu na tabeli uz ogromnih devetnaest bodova manjka od Bodea koji je stigao do novog naslova prvaka Norveške.
Međutim, sezona nije bila neuspešna, pošto je Molde došao do trofeja u Kupu, a sve to je ovom klubu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.
Kada smo se već dotakli drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, pre samo nekoliko dana je Molde ostvario veoma važan trijumf protiv danskog Silkeborga, a taj duel je završen rezultatom 3:1, pa je norveški predstavnik u veoma dobroj situaciji, po pitanju plasmana u narednu fazu kvalifikacija.
Ruku na srce, upravo plasman u Ligu Evrope će i biti primarni cilj za ovaj deo sezone, mada je utisak da navijači Moldea ne bi imali ništa protiv toga ni da svoju omiljenu ekipu na jesen gledaju u trećem po kvalitetu klupskom takmičenju – Ligi konferencije.
Ako se osvrnemo na aktuelno izdanje norveškog šampionata, trenutno se Molde nalazi na deobi trećeg mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Viking, a upravo u ovom kolu će ova dva tima odmeriti snage, na stadionu Vikinga, koji kao što smo već napomenuli igra sjajno na svom terenu.
Molde je na poslednjih pet mečeva u šampionatu ostvario dva trijumfa, isto toliko remija i jedan poraz i to baš u prošlom kolu na domačeč terenu od Osla, kada je bilo 2:3. Pre toga je nekadašnji šampion Norveške samo remizirao u gostima kod Fredrikštada, kada nije bilo pogodaka.
Poslednji trijumf u međusobnim duelima protiv Vikinga, ekipa Moldea je ostvarila prošle godine na svom stadionu kada je bilo više nego ubedljviih 4:0.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na tradiciju, primetićemo da nam međusobni mečevi između ova dva tima donose baš dosta pogodaka, pa je sva prilika da će to slučaj biti i večeras zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 4+ koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 2.05.

Kao što smo već napomenuli, trener Moldea će odmoriti svoje najbolje fudbalere zbog predstojećeg revanša protiv Lilestroma, pa to povećava šanse Vikingu za trijumf, a i bez svega toga ova ekipa igra sjajno na domaćem terenu, pa vam zbog svega toga toplo preporučujemo da se opredelite za jedinicu, za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 2.45.

Gotovo je izvesno da će domaća ekipa postići makar dva pogotka na ovom duelu, pošto smo već pomenuli da nam međusobni okršaji između ova dva tima donose dosta pogodaka, a kako je već ustanovljeno, Viking je ovog puta favorit pa vam predlažemo da se fokusirate na igru D2+, a sve to uz kvotu 1.80 u kladionici Maxbet.

Izvor: TIP DANA: Viking – Molde: Ulog je pozicija broj dva!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*