Tip dana: Belgija – Maroko: Marokanci su umeli sa drugim sa prethodnog Mundijala, mogu li protiv trećeg?

U nedelju nas očekuju četiri veoma zanimljiva susreta na Svetskom prvenstvu u Kataru, a za vas smo ovog puta analizirali duel između selekcija Belgije i Maroka, koji će biti odigran na prelepom stadionu “Al Tumama” u Dohi.
Duel između ove evropske i afričke selekcije je zakazan za 14 časova.

Belgija: I pored blede partije, Belgijanci savladali Kanadu!

Kako sada stvari stoje utisak je da je ovo poslednja prilika za jednu sjajnu generaciju Belgijanaca da učini nešto značajnije na nekom velikom takmičenju.
Ruku na srce, i prošli Mundijal je četa Roberta Martineza odigrala poprilično dobro, ali su u polufinalu Romele Lukaku i drugari zaustavljeni od Francuza, koji su kasnije i došli do titule.
Već na par poslednjih velikih takmičenja Belgija slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje turnira, a to je između ostalog slučaj bio i prošle godine na Evropskom prvenstvu, međutim, Belgijanci su takmičenje završili u četvrtfinalu, pošto su poraženi od Italije.
Onim glavnim fudbalerima ove selekcije zenit polako ali sigurno prolazi, a tu pre svih mislimo na Lukakua, Azara, pa čak i De Brujnea, koji je glavni fudbaler ove reprezentacije i igrač koji ima veliki uticaj na igru nacionalnog tima.
Iza Azara je još jedna očajna sezona u Realu, Lukaku je imao dosta problema sa povredama u poslednje vreme, pa je utisak da je uz De Brujnea možda i jedini fudbaler koji igra konstantno na top nivou golman Kurtoa, koji je sjajno započeo ovaj Mundijal.
U prvom kolu su izabranici Roberta Martineza odigrali jedan izuzetno loš meč protiv Kanade, ali su ipak nekako stigli do trijumfa, pošto je taj duel završen rezultatom 1:0, a jedini gol delo je Bašuaija koji je uspešno odmenio povređenog Lukakua.
Ipak, Kanada je bila daleko bolji rival i pravo je čudo kako Milan Borjan i drugari nisu uspeli da postignu niti jedan pogodak na tom susretu, a ostaje žal i zbog jedanesterca koji Dejvis nije uspeo da pretvori u pogodak, pošto je sjajno intervenisao Kurtoa, koji je bio igrač utakmice.
Neće sigurno jednom od glavnih favorita za osvajanje ovog turnira biti lako ni protiv Maroka, koji je uspeo da iznenadi Hrvatsku i isčupa bod aktuelnom svetskom vicešampionu, ali vrlo lako se može desiti da Romele Lukaku zaigra na ovom susretu, čime bi selekcija Belgije dobila potpuno drugu dimenziju.

Maroko: Može li ova afrička selekcija do plasmana u nokaut fazu?

Maroko je do sada nastupio tek na četiri Mundijala, ovo je peti, a najveći uspeh datira iz 1986. godine i Svetskog prvenstva koje je održano u Meksiku, kada je ova ekipa uspela da prođe grupu.
Na prošlom Mundijalu se afrička selekcija nije proslavila, mada se možda više nije ni očekivalo u grupi sa Španijom, Portugalom i Iranom.
Ono što je veoma zanimljivo je da je Maroko otpustio trenera Vahida Halihodžića koji im je doneo plasman na Svetsko prvenstvo, a sve to zbog neslaganja sa brojnim zvezdama ove selekcije, a tu pre svih mislimo na Hakema Zijeha, koga je bosanski stručnjak odstranio iz tima zbog nediscipline.
Njega je na klupi nasledio Valid Regragui, koji je odmah vratio glavne zvezde u tim, i kako sada stvari stoje deluje da je to bio odličan potez.
Naime, u kvalifikacijama za predstojeće prvenstvo Afrike stvari za sada teku po planu, pošto se posle dva odigrana kola Marokanci nalaze na prvom mestu u svojoj grupi sa maksimalnih šest osvojenih bodova.
U prvom kolu je savladana Južna Afrika, koja je sasvim sigurno i direktan rival za prvu poziciju, i to rezultatom 2:1, da bi nakon toga u prošlom kolu Zijeh i drugari bez većih problema slavili na gostovanju kod Liberije kada je bilo 0:2.
Na sve to, ova selekcija je odigrala i fantastičan meč u prvom kolu Mundijala, pošto je Maroko mimo svih očekivanja uspeo da remizira sa Hrvatskom, a taj duel je završen rezultatom 0:0.
Iako su “Vatreni” imali zrelije šanse, treba napomenuti da je četa selektora Regraguia uputila više udaraca ka golu rivala, a na početu drugog poluvremena su Marokanci preko Mazruija propustili svoju ubedljivo najbolju priliku za postizanje gola, kada se istakao golman Hrvatske Livaković.
Za kraj, što se međusobnih mečeva sa Belgijancima tiče, poslednji duel između ove dve reprezentacije je završen pobedom afričke selekcije od 1:4, i to u prijateljskom susretu 2008. godine.

Naš predlog

Belgijanci su u prvom kolu kao što smo već napomenuli pružili jednu izuzetno lošu partiju, pa je sigurno da će izabranici Roberta Martineza učiniti sve da se iskupe svojim najvernijim navijačima, zbog čega vam hrabro savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.10.

Ne treba na stadionu “Al Tumama” u Dohi očekivati previše golova, pa je idealno da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Za kraj, nije isključeno da prvo poluvreme bude završeno bez golova, a da u drugom Belgijanci dođu do makar jednog pogotka i trijumfa na meču protiv Maroka, koji bi ovoj selekciji izvesno doneo plasman u nokaut fazu, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom X-1 za koji je Meridianbet pripremio fenomenalnu kvotu 5.00.

Izvor: Tip dana: Belgija – Maroko: Marokanci su umeli sa drugim sa prethodnog Mundijala, mogu li protiv trećeg?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*