Tip dana: Kamerun – Srbija: Nema straha od afričkog lava!

Svetsko prvenstvo se polako ali sigurno zahuktava, a i u ponedeljak su na programu čak četiri duela. Susret koji će bez ikakve sumnje sve najviše interesovati se igra na stadionu “Al Vakra” gde će selekcija Kameruna i Srbije odmeriti snage u meču koji će nam dati odgovore na mnoga pitanja.
Susret između afričke selekcije i “Orlova” je zakazan za 11 časova.

Kamerun: Lavovi će imati šta da poruče Srbiji!

Uvek kada pomenemo Kamerun, deluje da se svi sete onog sada već čuvenog Svetskog prvenstva 1990. godine u Italiji kada je afrička reprezentacija na krilima legendarnog Rožea Mile srušila Argentinu za koju je nastupao Maradona, a onda u osmini finala i Kolumbiju koju su predvodili Karlos Valderama i Fredi Rinkon.
“Neukrotivi lavovi” kako inače glasi nadimak ove reprezentacije su na tom Mundijalu zaustavljeni u četvrtifinalu od selekcije Engleske, a taj plasman među osam najboljih je ujedno i najveći uspeh ove afričke reprezentacije na Svetskim prvenstvima.
Do plasmana na ovaj Mundijal, izabranici Rigoberta Songa, bivšeg kapitena ove zemlje su došli nakon trijumfa u plej-ofu nad Alžirom, i to nakon gola Toko Ekambija u četvrtom minutu nadoknade drugog produžetka, što je bio povod za veliko slavlje fudbalera kamerunske reprezentacije.
Kamerun je selekcija koja ima nekoliko zaista vrhunskih fudbalera, a sigurno je da je prva zvezda tima golman Onana koji je uspeo da “uzme” mesto Samiru Handanoviču u Interu i trenutno je prvi golman “Neroazura”.
Pored njega naravno da treba napomenti i Čupo-Motinga koji igra sjajno u PSŽ-u, mada ne treba zaboraviti ni Angisu iz Napolija koji je ove sezone veoma važan šraf u igri Napolitanaca koji hitaju ka Skudetu, a pored njega tu je od zvučnijih imena još i Toko Ekambi iz Liona, za koga smo već napomenuli da je svojim pogotkom doneo Kamerunu plasman na ovaj Mundijal.
Nažalost, u prvom kolu Svetskog prvenstva u Kataru, Lavovi su doživeli poraz od Švajcarske a taj meč je završen rezultatom 1:0, a jedini gol na tom susretu postigao je Embolo u 48. minutu susreta.
Iako su Kamerunci imali praktično i jedine dve prilike u prvom delu igre, izabranici selektora Murata Jakima su svoju prvu ozbiljnu šansu pretvorili u pogodak i to samo tri minuta posle početka drugog poluvremena, što se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat susreta.
Pre početka Mundijala, Lavovi su odigrali pripremni meč protiv ne preterano jake selekcije Paname i samo remizirali (1:1), a jedini gol za Kamerunce postigao je Čupo-Moting koji kao što smo već napomenuli igra sjajno u poslednje vreme.
Do sada su Kamerun i Srbija odigrali samo jedan meč i to prijateljskog karaktera u Beogradu 2010. godine, a na tom susretu smo videli čak sedam golova, pošto je na kraju bilo 4:3 za Orlove.
Ono što je dobra stvar uoči ovog susreta sa favorizovanom Srbijom je podatak da će Rigobert Song moći da računa na sve raspoložive fudbalere, pošto bivši kapiten, a sada selektor Kameruna nema povređenih i suspendovanih fudbalera.

Srbija: Orlovi bi da pokažu da je poraz od Brazila bio samo loš dan!

Na prošlom Svetskom prvenstvu Srbija nije uspela da prođe u nokaut fazu, iako je u prvom kolu savladana Kostarika, da bi u preostala dva susreta tim koji je tada predvodio Mladen Krstajić doživeo poraze od Švajcarske i Brazila.
Zanimljivo je da je Srbija poslednji put do plasmana u nokaut fazu Svetskog prvenstva došla još 1998. godine, i to pod imenom Jugoslavija, a kapiten te generacije je bio Dragan Stojković koji sada sa selektorske klupe predvodi Orlove.
Nije sve krenulo na startu dobro po popularnog Piksija, pošto je u prvom meču kvalfikacija Irska u ranoj fazi meča na stadionu “Rajko Mitić” došla do vođstva, ali je usledio preokret “Orlova” koji su na kraju taj meč rešili u svoju korist rezultatom 3:2.
Nakon toga je usledilo nekoliko sjajnih mečeva, remi sa Portugalom u Beogradu, ali i nesrećni remi na gostovanju kod Irske, kada je bilo 1:1.
Računica je bila jednostavna. U poslednjem kolu je Srbiji bila potrebna na gostovanju kod Portugala za direktan plasman na Mundijal, dok je svaki drugi ishod značio da će Kristijano Ronaldo i drugari igrati na Svetskom prvenstvu.
Kada je to bilo najpotrebnije, Orlovi odigrali svoj najbolji meč u ovim kvalifikacijama i slavili rezultatom 1:2, a čovek odluke je bio Aleksandar Mitrović.
Sa odličnim partijama Srbija je nastavila i u Ligi nacija, a sve to nakon bolnog poraza u prvom kolu od Norveške na domaćem terenu, kada je bilo 0:1.
Nakon tog neuspeha na startu trećeg po važnosti takmičenja reprezentacija, “Orlovi” su vezali pet mečeva bez poraza, a u poslednjem kolu je na gostovanju ponovo savladana Norveška, rezultatom 0:2, što je bilo dovoljno za prvo mesto u grupi i plasman u prvu diviziju.
Nažalost, u prvom kolu Mundijala izabranici Dragana Stojkovića su odigrali jedan jako loš meč i doživeli poraz od Brazila. Rezultat je bio 2:0 za Karioke, a ono što je poražavajuće je da Srbija praktično nije ozbiljnije šutnula ka golu rivala.
Računica je jasna. Ukoliko Orlovi žele da ostanu u igri za plasman u nokaut fazu, i ako žele da sami odlučuju o svojoj sudbini, pobeda protiv Kameruna je imperativ, a sigurno je da to neće biti nimalo lak zadatak.
Na konferenciji uoči ovog meča, selektor Orlova je izjavio da je zdravstvena situacija u timu dosta bolja, pa se vrlo lako od prvog minuta može očekivati Filip Kostić koji je dosta falio na premijernom susretu protiv Brazila, a ostaje da se vidi koliko je Aleksandar Mitrović spreman za ovaj susret.

Naš predlog

I jedni i drugi će sasvim sigurno ići na trijumf na ovom susretu pošto samo to Kamerunu i Srbiji daje nadu da bi mogli da dođu do plasmana u nokaut fazu, dok poraz gotovo izvesno znači i povratak kući.
I jedni i drugi će pre svega pokušati da daju gol, a kako oba tima imaju dosta problema u zadnjoj liniji tima smatramo da je idealno da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.97.

Prednost na ovom susretu dajemo Orlovima koji će po našem mišljenju pokazati da nisu zaboravili da igraju fudbal i na taj način se iskupe naciji za onaj poraz od Brazila, koji je sasvim sigurno najslabija partija Srbije od kako je Dragan Stojković seo na selektorsku klupu.
Hrabro vam preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.86.

Generalno, iako je ulog ogroman, smatramo da će nam susret na stadionu “Al Vakra” doneti baš dosta golova pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.09.

Izvor: Tip dana: Kamerun – Srbija: Nema straha od afričkog lava!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*