Tip dana: Kamerun – Brazil: Brazilci čekaju osminu finala, da li je to šansa za Kamerun?

Ostalo je još samo četiri mečeva grupne faze Mundijala, pa ćemo večeras oko 22h dobiti svih šesnaest ekipa koje su se domogle plasmana u osminu finala.
Ovog puta smo za vas pripremili duel koji će biti odigran na stadionu “Lusail” gde će snage odmeriti selekcije Kameruna i Brazila.
Meč između ove dve reprezentacije je zakazan za 20 časova.

Kamerun: Mogu li Lavovi do senzacije?

Kamerun godinama unazad slovi za jednu od najboljih afričkih selekcija, što su izabranici Rigoberta Songa potvrdili i plasmanom na ovaj Mundijal.
Nažalost, u prvom kolu Svetskog prvenstva u Kataru, Lavovi su doživeli poraz od Švajcarske a taj meč je završen rezultatom 1:0, a jedini gol na tom susretu postigao je Embolo u 48. minutu susreta.
Iako su Kamerunci imali praktično i jedine dve prilike u prvom delu igre, izabranici selektora Murata Jakima su svoju prvu ozbiljnu šansu pretvorili u pogodak i to samo tri minuta posle početka drugog poluvremena, što se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat susreta.
U drugom kolu je usledio meč protiv Srbije, koji je po mnogim mišljenjima i najbolji susret u dosadašnjem toku Mundijala.
Kamerunci su imali dosta sreće u uvodnom delu utakmice pošto su Orlovi propustili nekoliko nestvarnih prilika za postizanje gola, a kazna je stigla 29. minutu susreta kada je Kasteleto doveo u vođstvo Kamerunce.
Međutim, četa Dragana Stojkovića se nije predavala pa je Srbija već do poluvremena uspela da preokrene rezultat, i to golovima Pavlovića i Milinković-Savića, a kada je Aleksandar Mitrović u uvodnom delu drugog poluvremena pogodio za 1:3, činilo se da je Kamerun veoma blizu eliminacije sa turnira.
Međutim, nakon trećeg primljenog gola u igru je ušao Abubakar, i ispostavilo se da je to bila ključna izmena senegalskog selektora, pošto je ovaj fudbaler prvo postigao pogodak za 2:3, a potom i asistirao Čupo-Motingu koji je poravnao rezultat, a ispostavilo se da do kraja nije bilo više golova, pa je utisak da popularni Lavovi i te kako mogu da budu zadovoljni sa ishodom ovog susreta.
Računica je jasna. Više ništa ne zavisi od Kameruna, a ono što nikako nije dobro je da ovoj afričkoj selekciji u poslednjem kolu treba pobeda protiv Brazila koji slovi za možda i glavnog favorita za osvajanje Mundijala, ali i vrlo verovatno pobeda Srbije nad Švajcarskom, uz konstataciju da bi se kasnije gledalo ko ima bolju gol razliku.
Za kraj, što se tiče izostanaka, poznato je da Onana zbog neslaganja sa selektorom Songom napustio reprezentaciju i njega naravno neće biti na golu za ovaj ključni meč Kamerunaca na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Brazil: Tite će malo promešati karte!

Kako sada stvari stoje, ako saberemo i oduzmemo sve ono što smo do sada videli na ovom Mundijalu, utisak je da su Karioke uz Francusku možda i glavni favoriti za osvajanje turnira.
Do ovog Svetskog prvenstva, izabranici selektora Titea su došli bez većih problema i to sa prvog mesta u grupi uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Argentinu, a posebno treba izdvojiti tri poslednja meča Karioka u kvalifikacijama i to kada je sve već bilo rešeno što se tiče plasmana na Svetsko prvenstvo.
Naime, Nejmar i drugari su na tri poslednja duela ostvarili tri pobede, i to pošto je sva tri puta bilo 4:0, a da protivnici na tim susretima nisu bili nimalo naivni, pošto je petostruki svetski šampion u tom periodu savladao Čile i Paragvaj, ali i Boliviju u gostima, koja važi za jednog od najboljih domaćina u Južnoj Americi, pošto je opšte poznato da ova reprezentacija igra svoje mečeve na visokoj nadmorskoj visini.
Još pri objavljivanju spiska selektora Titea za ovaj Mundijal videlo se da ova selekcija raspolaže sa neverovatnom napadačkom linijom, koju predvode Nejmar, Vinisijus Žunior i Rišarlison.
Ruku na srce i druge linije tima su sjajno popunjene, a poseban akcenat se stavlja na napad gde fudbaleri poput Gabrijela Žezusa, Antonija, Rodriga i ostalih nemaju mesto u prvih jedanaest.
U prvom kolu Svetskog prvenstva Karioke su bez većih problema savladali Srbiju a taj duel je završen rezultatom 2:0. Dvostruki strelac je bio Rišarlison, a treba napomenuti da Orlovi ni u jednom trenutku nisu ozbiljnije ugrozili gol koji čuva sjajni Alison.
U drugom kolu su Brazilci bez Nejmara uspeli nekako da savladaju Švajcarsku, a jedini gol na tom susretu postigao je Kazemiro, koji igra na visokom nivou na ovom Mundijalu.
Ono što je najbitnije je da su izabranici selektora Titea tim trijumfom obezbedili plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva, pa se vrlo lako može desiti da Brazil na ovom poslednjem meču grupne faze protiv Kameruna izađe u nešto izmenjenom sastavu, gde će šansu dobiti fudbaleri koji su do sada imali nešto manju minutažu.
Ono što je sigurno, neće biti Nejmara koji je zadobio povredu na meču sa Srbijom, ali ni dua Juventusa, Danila i Aleksa Sandra, što znači da će Brazil na ovom susretu nastupiti bez svog najboljeg fudbalera i startnog desnog, ali i levog beka.

Naš predlog

Najviše iz razloga što će selektor Brazila Tite po svemu sudeći malo promešati sastav kada je ovaj meč sa Kamerunom u pitanju, izbeći ćemo prognoziranje konačnog ishoda.
Ipak, ono što se po našem mišljenju na ovom duelu ne sme dovesti u pitanje su golovi, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.73.

Takođe, mišljenja smo da će na ovom susretu pasti makar jedan pogodak u prvom poluvremenu i makar jedan u drugom delu igre zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom I1+&II1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.

Za one najhrabrije, topla preporuka da probate sa igrom 4+ za koju je Meridianbet pripremio zaista sjajan koeficijent 2.75.

Izvor: Tip dana: Kamerun – Brazil: Brazilci čekaju osminu finala, da li je to šansa za Kamerun?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*