Tip dana: Holandija – SAD: Jenkijji preko polja lala do ispunjenja sna!

Od subote su na programu prvi mečevi osmine finala na Svetskom prvenstvu u Kataru, a prvi duel se igra na stadionu “Kalifa” u Dohi gde će snage odmeriti selekcije Holandije i Sjedinjenih Američkih Država.
Inače, Lale su završile na prvom mestu u grupi A, dok su Amerikanci na kraju uspeli nekako da dođu do druge pozicije u grupi B.
Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma interesantan susret, a početak prvog duela nokaut faze na Mundijalu je zakazan za 16 časova.

Holandija: I pored prvog mesta u grupi, “Lale” nisu oduševile!

Evropsko prvenstvo koje je održano prošle godine je označilo i povratak Holandije na velika takmičenja, nakon što je ova selekcija propustila prethodno Svetsko, ali i Evropsko prvenstvo.
Nažalost, popularne “Lale” se baš i nisu proslavile na prošlom prvenstvu Evrope, pošto je ova ekipa eliminisana već u osmini finala, od Češke.
Bilo kako bilo, treba podsetiti da su izabranici Luj Van Gala bez većih problema došli do plasmana na Mundijal, a sigurno je da su svi bili prezadovoljni pri žrebu za Svetsko prvenstvo, pošto su Vidržil Van Dajk i drugari za protivnike dobili selekcije domaćina Katara, Ekvadora i Senegala, pa je i više nego jasno bilo da je Holandija prvi favorit u grupi.
Nije sve počelo onako kako su svi očekivali, pošto su izabranici legendarnog Van Gala imali dosta problema u meču protiv Senegala, međutim, iz dve možda i jedine prilike na tom susretu Holanđani su u finišu susreta došli do dva pogotka, koje su postigli Gakpo i Klasen.
U drugom kolu je usledio meč protiv Ekvadora koji je pružio briljantnu partiju na otvaranju prvenstva protiv Katara, a taj duel je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je selekcija iz Južne Amerike bila bolji rival na tom meču.
Za kraj, Holanđani su bez većih problema savladali selekciju domaćina rezultatom 2:0, golovima Gakpa (njegov treći na turniru) i De Jonga, mada se mora priznati da je Katar imao nekoliko veoma dobrih prilika na tom susretu, i opšti je utisak da “Lale” nisu oduševile igrom protiv možda i najslabije reprezentacije na ovom turniru.
Ipak, ono što se piše je da je četa Luj Van Gala došla do prvog mesta u grupi, što je ovoj reprezentaciji za protivnika u osmini finala donelo Sjedinjene Američke Države, pa je utisak da su Holanđani i pored bledih partija u grupnoj fazi ipak favoriti na tom duelu.
Što se sastava tima za ovaj meč tiče, Van Gal najverovatnije neće moći da računa na Frimponga, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za ovaj prvi meč nokaut faze na Svetskom prvenstvu, koji će nam nadamo se doneti dosta uzbuđenja.

SAD: Primarni cilj je ostvaren, može li ova generacija i više?

Amerkanci imaju jednu zaista sjajnu generaciju predvođenu Pulišićem, Mekenijem i Destom, a sva je prilika da će za sve te igrače prava prilika da iskažu sav svoj potencijal biti naredni Mundijal, koji se održava u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.
Ako se prisetimo kvalifikacija za Mundijal, nije sve krenulo kako treba za ovu selekciju, međutim, treba napomenuti da je ekipa koju sa klupe predvodi selektor Belhalter bila najbolja kada je to bilo najpotrebnije, i na kraju su Amerikanci došli do pozicije broj tri uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirana Kostarika, koja je sreću morala da potraži u kvalifikacijama.
Poput Holandije, i Sjedinjene Američke Države su dobile grupu po meri, pošto su pored favorizovanih Engleza tu bili još i Iran i Vels.
Upravo sa Velsom je ova selekcija i odigrala meč prvog kola u kom na kraju nije bilo pobednika, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
Nakon sjajnog starta utakmice SAD su došle do vođstva sredinom prvog poluvremena, nakon gola koji je postigao Vea, međutim, Velšani su u drugom delu igre zaigrali dosta bolje i potpuno zasluženo došli do boda.
U drugom kolu u jednom poprilično nezanimlijvom susretu izabranici selektora Belhaltera su remizirali protiv Engleske, a taj duel je završen bez golova.
U trećem kolu, kada je to bilo najpotrebnije, Amerikanci su odigrali i svoj najbolji meč na Mundijalu pošto su uspeli da savladaju reprezentaciju Irana, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Čovek odluke bio je Pulišić koji je postigao gol u završnom delu prvog poluvremena, a pobeda Sjedinjenih Američkih Država se ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje, uz konstataciju da ova reprezentacija ukoliko želi da uradi nešto više od osmine finala na ovom Mundijalu, mora da popravi realizaciju.
Za kraj, što se sastava tima za ovaj meč tiče, prva zvezda tima Pulišić je pod znakom pitanja, ali će po poslednjim informacijama ovaj fudbaler Čelsija ipak biti u startnoj postavi za meč sa Holandijom.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, i pored toga što je Holandija osvojila prvo mesto u svojoj grupi, utisak je da četa legendarnog Van Gala nije previše oduševila, pa je sigurno da ih očekuje težak posao protiv Sjedinjenih Američkih Država koje će igrati bez pritiska, pošto je primarni cilj ostvaren.
Iako je Holandija na papiru bolji rival, mišljenja smo da ova selekcija neće slaviti na ovom duelu, makar ne posle prvih devedeset minuta igre, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.82.

Ulog je ogroman i teško je očekivati da nam meč na stadionu “Kalifa” donese dosta golova, pa je idealno da probate sa kombinacijom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.60.

Za kraj, apsolutno nikoga ne sme da iznenadi ukoliko nam regularni tok meča između Holandije i Sjedinjenih Američkih Država ne donese pobednika, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate igru na nerešen ishod, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.30.

Izvor: Tip dana: Holandija – SAD: Jenkijji preko polja lala do ispunjenja sna!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*