Tip dana: Maroko – Španija: Koja strana Gibraltara ide u četvrtfinale?

Još samo dva meča nas očekuju u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru, nakon čega ćemo dobiti sve parove četvrtfinala.
Ovog puta smo za vas analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Al Rajan” gde će snage odmeriti Maroko i Španija.
Susret između ove dve selekcije je zakazan za 16 časova.

Maroko: Blistave partije u grupnoj fazi!

Makar po imenima u timu, godinama unazad Marokanci važe za jednu od najboljih afričkih selekcija, međutim, nikako da to ova sjajna reprezentacija pokaže na nekom velikom takmičenju.
Najveći uspeh datira još iz 1986. godine i Mundijala u Meksiku kada je Maroko mimo svih očekivanja uspeo da dođe do osmine finala.
Prve zvezde tima su naravno Hakimi i Zijeh, mada imaju Marokanci još nekoliicinu veoma kvalitetnih fudbalera, a pre svih tu mislimo na En Nesirija, Mazruija, Amrabata i Bufala.
Ono što je veoma zanimljivo je da je Maroko otpustio trenera Vahida Halihodžića koji im je doneo plasman na Svetsko prvenstvo, a sve to zbog neslaganja sa brojnim zvezdama ove selekcije, posebno to mislimo na Hakema Zijeha, koga je bosanski stručnjak odstranio iz tima zbog nediscipline.
Za novog šefa stručnog štaba je imenovan Regragui i deluje da je to bio pravi potez, što se najbolje vidi po partijama na ovom Mundijalu u Kataru.
Naravno, novi selektor je vratio sve najbolje igrače u reprezentaciju, a epilog svega je da je Maroko završio na prvom mestu u grupi, i to u konkurenciji Belgije i Hrvatske koje su na prošlom šampionatu ostavile odličan utisak, ali i Kanade koja je blistala u kvalifikacijama na Svetsko prvenstvo.
U prvom kolu je Maroko uspeo da odoli aktuelnog vicešampionu sveta, a taj duel je završen bez golova, nakon čega sasvim sigurno niko više nije smeo da potceni Zijeha i drugare.
Nakon toga je usledio veliki trijumf nad takođe favorizovanim Belgijancima, kada je bilo 2:0, a šlag na tortu bila je pobeda u poslednjem kolu nad Kanadom (1:2), čime su Marokanci zauzeli prvo mesto u nimalo lakoj grupi.
Kada u jednoj takvoj konkurenciji četa selektora Regraguia primi samo jedan pogodak, onda treba biti siguran da je afrička selekcija kadra za velike stvari na ovom Mundijalu, pošto pored fenomenalnog napada, Maroko može da pohvali i sa sjajnom odbranom.
Za kraj, iako su Hakiki i Zijeh bili pod znakom pitanja za ovaj duel, dva najbolja fudbalera Maroka su se oporavila i u potpunosti su spremni za najvažnije meč ove selekcije u poslednjih tridesetak godina.

Španija: Koliko može Furija?

Pamtimo svi onu generaciju Pujola, Ćavija i Inijeste, kada je selekcija Španije prvo došla do titule na Evropskom prvenstvu 2008. godine, potom i do “Boginje” na Mundijalu 2010. godine, a treba napomenuti da su Španci došli ponovo do trofeja na EP 2012. godine, kada su u velikom finalu demolirali selekciju Italije rezultato 4:0.
Bio je to ujedno i kraj zlatnog doba Furije, koja posle toga nema zapaženih rezultata na velikim takmičenjima, ako izuzmemo polufinale prošlog EURA, kada su Azuri slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, čime se ova selekcija revanširala Špancima za neprijatan poraz u finalu Evropskog prvenstva koje je odigrano pre sada već deset godina.
Luis Enrike je na prošlom velikom takmičenju dobrano podmladio selekciju, i deluje da je to bio pun pogodak, a sa istom praksom je nastavljeno i ovog puta.
U prvom kolu Svetskog prvenstva u Kataru Furija je demolirala Kostariku, a taj meč je završen rezultatom 7:0. Strelci za Španiju bili su Feran Tores koji je postigao dva pogotka, dok su se po jednom u strelce upisali Gavi, Olmo, Morata, Asensio i Soler.
Nakon tog trijumfa je čitava španska javnost očekivala pobedu i protiv Nemaca, koji su u prvom kolu doživeli neočekivani poraz od Japanaca.
Ruku na srce, Španija i jeste većim delom susreta bila bolja ekipa na terenu, ali na kraju je taj meč završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1.
U poslednjem kolu su izabranici Luisa Enrikea propustili da dođu do prvog mesta u svojoj grupi, pošto su poraženi od Samuraja, koji su na taj način došli do prvog mesta u grupi.
Taj duel je završen rezultatom 1:2, a nažalost, deluje da Furija nije bila preterano zainteresovana za trijumf na tom susretu, zbog fantastične gol razlike, a jedino što bi ih odvojilo od plasmana u nokaut fazu je poraz Nemaca od Kostarike, što se naravno nije desilo.
Veliko je pitanje da li će Špance koštati kalkulisanje na tom duelu poslednjeg kola grupne faze, pošto će ovog puta snage odmeriti sa Marokom, koji je u društvu Hrvatske, Belgije i Kanade osvojio prvo mesto u grupi što je možda i najbolji pokazatelj za to na koji način ova afrička selekcija igra na ovom Mundijalu.

Naš predlog

U meču protiv Japana smo videli dosta slabosti u igri Španije, dok je Maroko u jednoj poprilično teškoj grupi perfektno odigrao sva tri meča i na kraju potpuno zasluženo stigao do prvog mesta na tabeli.
Mišljenja smo da nas očekuje jedan tvrd meč, u kom neće biti previše golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.68.

Mišljenja smo da Marokanci neće biti u nimalo podređenom položaju na ovom susretu, pa vam hrabro savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.25.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel na kraju ne donese pobednika, pa o putniku u četvrtfinale na kraju odlučuju produžeci, možda čak i penali, zbog čega vam predlažemo da odigrate igru na nerešen ishod, za šta je Meridianbet odredio koeficijent 3.65.

Izvor: Tip dana: Maroko – Španija: Koja strana Gibraltara ide u četvrtfinale?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*