Tip dana: Japan – Hrvatska: Samuraji hoće preko Hrvatske u istoriju!

Do sada su nam mečevi osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru doneli dosta uzbuđenja, a u ponedeljak nas očekuju dva nova veoma interesantna duela.
Jedan od njih se igra na spektakularnom stadionu “Al Vakra” gde će snage odmeriti selekcije Japana i Hrvatske.
Susret između ove dve reprezentacije je zakazan za 16 časova.

Japan: Samuraji blistaju na ovom Mundijalu!

U poslednjih dvadesetak godina, Samuraju su redovni učesnici Mundijala, a vredno pomena je da je ova selekcija tri puta uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu, što je bio slučaj i na prošlom Svetskom prvenstvu, i to na jedan pa slobodno možemo reći nesvakidašnji način.
Naime, Japan i Senegal su bili ujednačeni po broju bodova, gol razlika je bila identična, a i međusobni susret je završen nerešeno, pa je o prolasku u narednu fazu odlučivao broj zarađenih žutih kartona, gde su Japanci naravno bili uspešniji od afričke selekcije, pošto je poznato da su Samuraji jedna od najdisciplinovanijih selekcija na svetu.
Treba podsetiti da je vrlo malo falilo da azijsku selekciju gledamo i u četvrtfinalu prošlog Mundijala, pošto su Samuraji dugo vodili protiv Belgije sa 2:0, ali onda su Crveni đavoli odigrali fenomenalno finiš susreta i sa tri postignuta pogotka došli do plasmana među osam najboljih ekipa na Mundijalu.
U prvom kolu ovog Svetskog prvenstva Japanci su priredili pravu senzaciju pošto su uspeli da savladaju Nemačku rezultatom 2:1, što je po svemu sudeći bilo i najveće iznenađenje prvog kola, uz trijumf Saudijske Arabije nad Argentinom.
Međutim, deluje da sve ono dobro što je na tom meču uradila ova azijska selekcija, bacila je u vodu posle poraza u drugom kolu od Kostarike, kada je bilo 0:1.
I pored ogromnog broja prilika na tom susretu, Samuraji nisu uspeli da dođu makar do boda, pa im je za prolazak u nokaut fazu Svetskog prvenstva, bila potrebna pobeda u poslednjem kolu nad Španijom, što je naravno bio izuzetno težak zadatak.
Ipak, Takuma Asano su kada je to bilo najpotrebnije odigrali svoj najbolji meč na Mundijalu, i mimo svih očekivanja savladali Furiju rezultatom 2:1, što je na kraju bilo dovoljno čak i za prvo mesto u grupi, uz dva boda viška u odnosu na Španiju i Nemačku.
Kada pobedite dva takva rivala u grupi, u kratkom vremenskom intervalu, to znači da ste u potpunosti zaslužili plasman u osminu finala, gde će Samuraji odmeriti snage sa Hrvatskom, i kada se sve sabere i oduzme sigurno je da će Japan imati šta da poruči Vatrenima i na tom susretu.

Hrvatska: Mogu li Vatreni ponovo do završnice?

Dosta puta smo pominjali spektakularan nastup Vatrenih na prošlom Mundijalu, kada je selekcija koju sa klupe predvodi Zlatko Dalić mimo svih očekivanja uspela da dođe do plasmana u veliko finale, gde su Francuzi bili bolji i potpuno zasluženo slavili rezultatom 4:2.
Međutim, ono što je veoma zanimljivo je da su Hrvati u prvom zvaničnom meču od tog finalnog susreta u Moskvi doživeli pravu katastrofu i to u prvom kolu premijernog izdanja Lige nacija, kada je Španija na svom terenu demolirala svetskog vicešampiona rezultatom 6:0.
Na Evropskom prvenstvu koje je održano prošle godine, izabranici selektora Zlatka Dalića su eliminisani u osmini finala od Španije, ali je zato Hrvatska bez većih problema uspela da dođe do direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo, pošto je u kvalifikacijama završila na prvom mestu u grupi.
U prvom kolu turnira Hrvati su odmerili snage sa Marokom, i taj meč je završen bez golova, što je u javnosti izazvalo veliko nezadovljstvo, međutim, kasnije se potvrdilo da je Maroko i te kako kvalitetna reprezentacija, što su Zijeh i drugari i potvrdili osvajanjem prvog mesta u grupi.
U drugom kolu su Luka Modrić i drugari odigrali svoju najbolju utakmicu na ovom Mundijalu, pošto su bez većih problema savladali selekciju Kanade, a taj meč je završen rezultatom 4:1.
Treba podsetiti da su Kanađani u prvom kolu odigrali sjajan meč protiv Belgijanaca, u kom nisu imali dovoljno sreće, pošto su poraženi sa minimalnim rezultatom.
Sudbina je tako htela da upravo Belgija i Hrvatska u poslednjem kolu odlučuju o tome koja od ove dve reprezentacije će doći do plasmana u nokaut fazu, a jasno je bilo odmah da tamo nema mesta za oba tima.
Taj meč je završen bez golova, što je Hrvatima donelo drugo mesto u grupi, ali treba biti realan pa priznati da su Belgijanci na tom meču propustili nekoliko neverovatnih prilika za postizanje pogotka, a tu pre svih mislimo na Lukakua, koji se u nekoliko navrata pošteno obrukao.
Za kraj, Japan i Hrvatska su već odigrali dva meča na Mundijalima, jednom su Vatreni slavili minimalnim rezultatom, a drugi put nije bilo golova, pa dolazimo do zaključka da Samuraji do sada u zvaničnim mečevima nikada nisu postigli gol protiv Hrvatske, ali za sve postoji prvi put.

Naš predlog

Iako Hrvati imaju dosta više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju, ne smemo zanemariti blistave bartije Japanaca na ovom Mundijalu, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.70.

Ulog je četvrtfinale, ali ne očekujemo ovde zatvoren meč, već će sasvim sigurno i jedni i drugi učiniti sve da dođu do gola, ali i do trijumfa, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.04.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da odigrate igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.35.

Izvor: Tip dana: Japan – Hrvatska: Samuraji hoće preko Hrvatske u istoriju!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*