Tip dana: Francuska – Maroko: Francuzi ponovo osvajaju Magreb!

U sredu je kao što je to bio slučaj i juče izuzetno slaba ponuda za klađenje, a centralni meč će naravno biti drugo polufinale Svetskog prvenstva i duel između reprezentacija Francuske i Maroka koji će biti odigran na stadionu “Al Bajt”.
Do plasmana među četiri najboljih ekipa na Svetskom prvenstvu “Trikolori” su stigli nakon trijumfa nad Englezima, dok je Maroko priredio još jedno veliko iznenađenje, eliminisavši favorizovani Portugal.
Početak ovog polufinale je zakazano za 20 časova.

Francuska: Mogu li “Trikolori” do novog naslova prvaka?

Poznato je da su Francuzi do svog prvog trofeja na Mundijalima došli na prvenstvu koje je odigrano u njihovoj domovini 1998. godine, kada su “Trikolori” predvođeni Zinedinom Zidanom u velikom finalu savladali Brazil sa više nego ubedljivih 3:0.
Na drugi trofej na Mundijalima se čekalo čak dvadeset godina, pošto je na prošlom Svetskom prvenstvu u Rusiji selekcija koju sa klupe predvodi Didije Dešan na jedan poprilično ubedljiv način došla do “Boginje” a u finalu su savladali Hrvati, rezultatom 4:2.
U međuvremenu je Francuska došla do trofeja u novoformiranoj Ligi nacija, ali ne treba zaboraviti na loš nastup “Trikolora” na prošlom Evropskom prvenstvu, gde je aktuelni svetski šampion eliminisan već u osmini finala, od Švajcaraca, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Pre početka ovog turnira se Dešan suočio sa mnogim problemima, pošto zbog povreda nije mogao da računa na Kantea i Pogbu, dok su se neposredno pred početak Mundijala povredili Benzema i Nkunku, što je sasvim sigurno dobrano poremetilo atmosferu u taboru Trikolora pred početak Svetskog prvenstva.
U prvom kolu Mundijala aktuelni svetski šampion je slavio protiv Australije, iako su Kenguri prvi došli do vođstva, što je samo razljutilo Francuze koji su do kraja susreta uspeli da postignu čak četiri gola.
U drugom kolu je usledio nešto teži posao protiv Danske, ali su Trikolori i sa Skandinavcima uspeli da izađu na kraj, pošto je taj meč završen rezultatom 2:1, a najbolji pojedinac susreta bio je Kilijan Mbape koji je postigao oba gola za aktuelnog svetskog šampiona.
Najzad, u poslednjem kolu grupne faze, nakon osvojenog prvog mesta u grupi, selektor Francuza je očekivano promešao karte za meč protiv Tunisa, koji je ta selekcija dobila rezultatom 1:0.
U osmini finala su Trikolori očekivano lako došli do trijumfa nad Poljskom, kada je bilo 3:1, uz dva gola Kilijana Mbapea, ali i jednu asistenciju, a tim trijumfom su aktuelni svetski šampioni sebi zakazali duel sa Englezima, što je bez ikakve sumnje bio najveći derbi u okviru četvrtfinalnih mečeva.
Sjajnim udarcem Čuamenija sa dvadesetak metara Francuzi su poveli, ali su na startu drugog dela igre golom Kejna iz penala Englezi izjednačili. Usledila je dosta bolja igra Gordog Albiona, ali je Žiru nakon sjajnog skoka ponovo doveo Francuze u vođstvo, što se ispostavilo i konačnim rezultatom susreta, a zanimljivo je da je Kejn promašio novi dosuđeni penal za Engleze nakon neopreznog starta Ernandeza.
Kada su u pitanju izostanci, Didije Dešan neće moći da računa na ranije povređene Benzemu i Lukasa Ernandeza, dok Grizman, Dembele, Čuameni i Teo Ernandez moraju da budu maksimalno oprezni pošto već imaju jedan žuti karton, i sledeći bi značio suspenziju za eventualni finalni susret.

Maroko: Da li je na pomolu nova senzacija?

Godinama unazad Marokanci važe za jednu od najboljih afričkih selekcija, međutim, nikako da to ova sjajna reprezentacija pokaže na nekom velikom takmičenju.
Najveći uspeh datira još iz 1986. godine i Mundijala u Meksiku kada je Maroko neočekivano uspeo da dođe do osmine finala.
Do plasmana na Svetsko prvenstvo ova selekcija je stigla nakon trijumfa nad Kongom. Prvi meč je završen bez golova, a na svom stadionu je Maroko bez većih problema savladao istu selekciju rezultatom 4:1.
Međutim, ono što je veoma interesantno je da je fudbalski savez ove zemlje odlučio da otpusti selektora Halihodžića zbog neslaganja sa najvećim zvezdama ove selekcije, a na njegovo mesto je postavljen Valid Regragi, što je ispostaviće se bio pun pogodak.
Naravno, novi selektor je ekspresno u nacionalni tim vratio najveće zvezde, a tu pre svih mislimo na Zijeha, koji je imao dosta nesuglasica sa Halihodžićem.
Iako je Maroko dobio jednu veoma tešku grupu u kojoj su pored ove selekcije tu još bili i Belgija i Hrvatska koje su briljirale na prošlom Mundijalu, ali i Kanada koja je igrala fenomenalno u kvalifikacijama, Marokanci su mimo svih očekivanja zauzeli prvo mesto u grupi.
Sve je krenulo od prvog kola kada su Hakimi i drugari uspeli da odole favorizovanim Hrvatima a taj meč je završen bez pogodaka.
Nakon toga je usledio veliki trijumf nad takođe favorizovanim Belgijancima, kada je bilo 2:0, a šlag na tortu bila je pobeda u poslednjem kolu nad Kanadom (1:2), čime su Marokanci mimo svih očekivanja zauzeli prvo mesto u jednoj od najtežih grupa na Mundijalu.
U osmini finala su Marokanci naleteli na Špance, i naravno da na tom meču ova selekcija ponovo nije bila favorit, međutim, izabranici selektora Regragija su odigrali jedan fantastičan meč i uspeli nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca da dođu do plasmana među osam najboljih ekipa na ovom turniru.
Junak penal serije bio je marokanski golman Bonu, koji nije primio nijedan pogodak, a odlučujući gol delo je Hakimija, nakon čega je nastalo veliko slavlje marokanskih navijača na stadionu.
Međutim, ni tu nije kraj. Izabranici selektora Regragija su odigrali sjajan susret i u četvrtfinalu sa Portugalom, golom En Nesirija slavili rezultatom 1:0, i potpuno zasluženo došli do plasmana među četiri najbolje svetske ekipe.
Protivnik u borbi za finale biće aktuelni svetski šampion Francuska, a sigurno je da će Hakimi, Zijeh i družina i na tom susretu odigrati hrabro, jer najveće iznenađenje Mundijala zaista nema šta da izgubi.
Za kraj, što se sastava za ovaj polufinalni duel tiče, ovog puta neće biti Čedire koji je dobio crveni karton na meču sa Portugalom, dok su pod znakom pitanja Zijeh i Mazrui, ali je velika verovatnoća po poslednjim informacijama da i jedan i drugi započnu ovaj istorijski susret.

Naš predlog

Mišljenja smo da bi bilo zaista previše kada bi Marokanci nakon Španije i Portugala uspeli da eliminišu i Francusku, koja je do sada možda i najviše pokazala na turniru, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.60.

Mišljenja smo da će “Trikolori” od samog starta meča krenuti ofanzivno ka golu Marokanaca, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.26.

Za kraj, možda i idealna prognoza kada je ovaj susret između Francuske i Maroka u pitanju je ta da izabranici Didijea Dešana koji se na ovom polufinalnom meču vode kao domaćini postignu dva ili više golova, a za sve to je Meridianbet pripremio koeficijent 1.91.

Izvor: Tip dana: Francuska – Maroko: Francuzi ponovo osvajaju Magreb!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*