Tip dana: Olimpijakos – Atromitos: Očajni Olimpijakos leči rane protiv svoje redovne mušterije!

U četvrtak je poprilično slaba ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali meč grčkog Kupa u kom će Olimpijakos na svom stadionu ugostiti ekipu Atromitosa.
Meč između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Olimpijakos: Očekivali smo dosta više!

Godinama unazad Olimpijakos dominira u grčkom fudbalu, što je uostalom bio slučaj i prošle sezone, kada je ova ekipa na kraju prvenstva imala dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani PAOK, ali to nažalost nije povezano sa dobrim nastupima u Evropi.
Prelazni rok za najtrofejniji grčki klub je bio zaista nestvaran, ali i pored zvučnih pojačanja poput Marsela, Hamesa Rodrigeza, Pepa Biela, Filpa Zinkernagela, Sedrika Bakambua, Sima Vrsaljka, Abubakara Kamare i drugih, crveno-beli ponovo nisu uspeli da se domognu grupne faze Lige šampiona, pa su morali da se zadovolje sa Ligom Evrope.
Međutim, kada su svi očekivali da se Oli bez većih problema prošeta do plasmana u nokaut fazu, s obzirom na novoformirani igrači kadar, ova ekipa je završila kao poslednja u grupi Liga Evrope i to u ne toliko teškoj konkurenciji sa Frajburgom, Nantom i Karabagom.
Poražavajuće zvuči podatak da je u takvoj grupi nekadašnji redovni učesnik Lige šampiona osvojio samo samo dva boda, i to oba na gostovanju, kod Frajburga i Karabaga, dok je četiri preostala meča tim iz Pireja glatko izgubio.
Za razliku od prethodnih nekoliko godina kada je Olimpijakos već u ovom delu sezone imao veliku prednost u odnosu na svoje glavne rivale, ovog puta je situacija drastično drugačija, pošto se u ovom trenutku aktuelni šampion Grčke nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Panatinaikos, pa je sva prilika da će crveno-beli iz Pireja po prvi put posle 2018. godine ostati bez titule šampiona.
U prošlom kolu su izabranici trenera Mičela samo remizirali na svom terenu protiv AEK-a, a taj duel je završen bez golova.
Na poslednjih pet mečeva crveno-beli su ostvarili tri trijumfa i dva remija, a ne treba zaboraviti da je Olimpijakos skoro remizirao sa Panatinaikosom u najvećem derbiju grčkog fudbala.
Taj duel je završen rezultatom 1:1, a do izjednačujućeg pogotka je lider na tabeli grčkog šampionata došao nakon gola u trinaestom minutu sudijske nadoknade, nakon opravdano dosuđenog jedanaesterca.
Za kraj, što se tiče partija na domaćem terenu, do sada je Olimpijakos odigrao sedam mečeva na svom stadionu u prvenstvu i ostvario četiri trijumfa, dva remija i samo jedan poraz.

Atromitos: Koji su krajnji dometi ove ekipe?

Atromitos je osnovan 1923. godine, što znači da ovaj klub sledeće godine slavi stogodišnjicu postojanja, a svakako da će sve to fudbaleri ove ekipe pokušati da iskoriste i dođu do dobrog rezultata u grčkom šampionatu.
Najveći uspesi ovog kluba datiraju iz sezona 1927-28, ali i 2012-13, kada je ova ekipa uspela da zauzme treće mesto u grčkom šampionatu, a ne treba zaboraviti ni da je Atromitos dva puta igrao finale grčkog Kupa, i to 2011. i 2012. godine.
Prošlu sezonu je ova simpatična ekipa završila na dvanaestom mestu na tabeli, što je značilo i opstanak u društvu najboljih, pošto je poznato da na kraju šampionata četrnaestoplasirana ekipa ide u niži rang, dok trinaestoplasirani tim na tabeli igra baraž sa drugoplasiranim timom iz druge grčke lige.
Na kraju je Atromitos imao čak sedam bodova viška u odnosu na Lamiju koja je igrala pomenuti meč baraža, ali se pitanje opstanka ni u jednom trenutku nije dovelo u pitanje, iako klub iz Peristerija na poslednja četiri meča u prvenstvu nije uspeo da upiše trijumf.
Bilo kako bilo, početkom ove godine je na klupu Atromitosa seo Kris Koleman, koji je svojevremeno sa dosta uspeha vodio Fulam, ali i reprezentaciju Velsa, a na kraju je ovaj stručnjak uspeo da obezbedi opstanak svom novom klubu.
Ovog puta su ambicije daleko veće, primarni cilj će svakako biti plasman u doigravanje, a u ovom trenutku se ekipa iz Peristerija nalazi na osmom mestu na tabeli, uz samo bod manjka u odnosu na sedmoplasirani Panetolikos.
U poslednjem kolu pred pauzu zbog Mundijala u Kataru, Atromitos je doživeo očekivani poraz na gostovanju kod lidera na tabeli Panatinaikosa, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Krisa Kolemana su ostvarili samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza.
Što se tiče partija na gostovanjima, Atromitos je jedna od najslabijih gostujućih ekipa u ligi, pošto je klub iz Peristerija na šest mečeva van svog terena ostvario samo jedan trijumf uz čak pet poraza.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Olimpijakosa i Atromitosa odigran je pre nešto više od dva meseca, kada su crveno-beli na svom terenu bez većih problema slavili sa 2:0.

Naš predlog

Sigurno je da će Olimpijakos učiniti sve da se iskupi svojim navijačima za očajne partije u prvom delu sezone pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet ceni sa kvotom 1.76.

Svakako da nas očekuje i jedan izuzetno efikasan duel pošto gosti nemaju apsolutno šta da izgube na ovom meču, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa koeficijentom 1.95.

Za kraj, pošto smo ubeđeni u pobedu grčkog velikana na ovom susretu, a deluje nam da bi duel na stadionu “Karaiskakis” mogao da nam donese dosta pogodaka, savetujemo vam da probate sa kombinacijom 1&3+ za koju je Meridianbet odredio sjajnu kvotu 2.16.

Izvor: Tip dana: Olimpijakos – Atromitos: Očajni Olimpijakos leči rane protiv svoje redovne mušterije!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*