Tip dana: Mančester Siti – Liverpul: Peti, i poslednji pokušaj Sitija da pobedi Liverpul u 2022. godini!

U četvrtak je znatno slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, ipak, ovaj dan nam donosi u ovom trenutku verovatno i najveći engleski derbi, pošto će u okviru Liga Kupa snage odmeriti Mančester Siti i Liverpul.
Susret između starih znanaca je zakazan za 21h.

Mančester Siti: Mogu li Građani konačno da savladaju Liverpul?

Sećamo se svi završnice prošle sezone, kada je Mančester Siti vrlo lako mogao da ostane bez titule šampiona u poslednjem kolu.
Naime, Aston Vila je dobrim delom susreta imala dva gola prednosti, ali je sredinom drugog poluvremena četa Pepa Gvardiole ubacila u petu brzinu, relativno brzo uspela da postigne tri gola klubu iz Birmingema, i potpuno zasluženo dođe do druge uzastopne titule šampiona Engleske.
Svakako, i ovog puta su ciljevi ovog tima najviši mogući, a fokus će bez ikakve sumnje biti na osvajanju Lige šampiona, ali i na odbrani naslova prvaka u Premijer ligi.
Naravno, ne treba zaboraviti da je aktuelni šampion Engleske pre početka sezone iz Dortmunda doveo fantastičnog Halanda, u transferu vrednom 75 miliona evra, a da je to bila sjajna kupovina, pokazalo se već sada, pošto je reprezentativac Norveške na četrnaest odigranih mečeva u Premijer ligi postigao neverovatnih osamnaest golova i sakupio tri asistencije.
U ovom trenutku se izabranici Pepa Gvardiole nalaze na drugom mestu na tabeli Premijer lige uz čak pet bodova manjka u odnosu na Arsenal, koji se mimo svih očekivanja nalazi na prvom mestu na tabeli.
U prethodnih nekoliko sezona su Građani u ovo vreme već imali pristojnu razliku u odnosu na svoje najbliže pratioce, međutim, utisak je da će Sitiju ovog puta biti potrebne dosta bolje partije u drugom delu sezone, ukoliko ovaj tim misli da odbrani titulu šampiona Engleske.
U poslednjem kolu pred Svetsko prvenstvu u Kataru, Siti je ponovo šokirao sve svoje navijače, pošto je ova ekipa na svom terenu poražena od Brentforda, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Bio je to drugi poraz u sezoni za Građane, koji su pre toga poraženi i na gostovanju kod Liverpula, sa kojim će između ostalog i odmeriti snage večeras.
Što se tiče Lige šampiona, Haland i drugari su ponovo bez većih problema došli do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u grupi, uz čak pet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Borusiju iz Dortmunda.
Na šest odigranih mečeva izabranici Pepa Gvardiole su ostvarili četiri trijumfa, i dva remija, što znači da je engleski predstavnik prvi deo elitnog takmičenja završio bez poraza.
Za protivnika u osmini finala Mančester Siti je dobio nemački Lajpcig, pa se stiče utisak da su Građani prošli dosta dobro na žrebu.
Ono što je sigurno je da na ovom meču protiv Liverpula neće biti suspendovanog Mendija, kao ni Alvareza, koji je pre samo nekoliko dana nastupio za Argentinu u finalu Mundijala protiv Francuske, koje je njegova selekcija dobila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Liverpul: Redsima baš leži Siti u poslednje vreme!

Fudbaleri Liverpula su u jednom trenutku prošle sezone bili u igri za sva četiri trofeja, a na kraju su došli do polovičnog učinka, pošto su osvojili dva.
Naime, četa Jirgena Klopa je osvojila FA Kup i Liga Kup, međutim, Redsi su ostali kratkih rukava u dva najbitnija takmičenja po njih, Premijer ligi i Ligi šampiona.
Najkvalitetniji rang engleskog fudbala Liverpul je završio na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, a vrlo lako se moglo desiti da Redsi u poslednjem kolu ipak dođu do titule šampiona Engleske, međutim, kao što smo već napomenuli, Građani su nekako uspeli da izvuku pobedu protiv Aston Vile.
Podsećamo vas da je tim sa Enfilda igrao i veliko finale Lige šampiona, u kom je poražen od Reala, iako je po mnogim mišljenjima engleski predstavnik bio daleko bolja ekipa na terenu.
U ovom trenutku se izabranici Jirgena Klopa nalaze tek na šestom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Totenhem, a poznato je da je primarni cilj Liverpula i ove sezone upravo ta četvrta pozicija, pošto je to poslednje mesto koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Do sada su Redsi ostvarili šest trijumfa, ali i četiri puta remizirali, uz čak četiri poraza, pa deluje da se više od šestog mesta na tabeli nije moglo ni očekivati.
U poslednjem kolu pred Svetsko prvenstvo u Kataru, tim sa Enfilda je odigrao jedan dosta dobar meč na svom terenu protiv Sautemptona i slavio sa 3:1, što je bio drugi uzastopni trijumf u šampionatu, pošto je pre toga četa Jirgena Klopa slavila i na gostovanju kod Totenhema, koji je kao što smo napomenuli direktan konkurent za plasman u Ligu šampiona, a taj duel u Londonu završen je rezultatom 1:2.
Što se tiče Lige šampiona, iako su Redsi ovogodišnje izdanje najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja započeli sa katastrofalnim porazom u Napulju, na stadionu “Diego Armando Maradona” gde je italijanski predstavnik slavio sa 4:1, na kraju je engleski predstavnik došao do druge pozicije na tabeli i plasmana među šesnaest najboljih evropskih ekipa.
Na šest odigranih mečeva Liverpul je ostvario čak pet trijumfa, uz taj pomenuti poraz u Napoliju, koji je na kraju ovu ekipu i koštao prvog mesta na tabeli.
Za razliku od Mančester Sitija koji je dosta dobro prošao na žrebu za osminu finala, nekadašnji osvajač Lige šampiona je za protivnika dobio aktuelnog šampiona Evrope, ekipu Real Madrida, i sigurno je da će to biti najveći derbi nokaut faze, naravno uz meč između PSŽ-a i Bajerna.
Jirgen Klop uoči ovog gostovanja kod ljutog rivala ima dosta kadrovskih problema, a ono što je sigurno, sjajni stručnjak neće moći da računa na Žotu, Dijaza i Artura.

Naš predlog

Posle pet vezanih mečeva u svim takmičenjima na kojima Siti nije uspeo da savlada Liverpul, mišljenja smo da je konačno došlo vreme za jedan trijumf Građana, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.95.

Mečevi između ova dva tima nam u poslednje vreme donose baš dosta pogodaka, a sva je prilika da nas nešto slično očekuje i ove večeri, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.43.

Za kraj, na poslednjih pet susreta između ova dva tima na kojima je Siti bio domaćin, četa Pepa Gvardiole samo jednom nije uspela da postigne više od dva gola.
Mišljenja smo da će Haland i drugari i ovog puta biti motivisani protiv Liverpula, pa vam savetujemo da odigrate igru D2+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.74.

Izvor: Tip dana: Mančester Siti – Liverpul: Peti, i poslednji pokušaj Sitija da pobedi Liverpul u 2022. godini!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*