Tip dana: Rio Ave – Maritimo: Građani odlični na domaćem terenu, može li Maritimo da izbegne selidbu u Segundu?

U petak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali meč četrnaestog kola portugalske Primeire u kom će snage odmeriti Rio Ave i Maritimo koji se nalazi u velikim problemima i kako sada stvari stoje ovoj ekipi preti ispadanje u niži rang.
Početak meča je zakazan za 21:15h.

Rio Ave: Građani jure treći uzastopni trijumf na domaćem terenu!

Rio Ave je prošle sezone igrao u Segundi, nakon što je godinu pre toga ova ekipa ispala iz društva najboljih, ali ono što je bez ikakve sumnje najbitnije je podatak da su popularni Građani ekspresno došli do povratka u najkvalitetniji rang portugalskog fudbala i to pošto je na kraju sezone ovaj tim zauzeo prvo mesto u Segundi, uz dva boda viška u odnosu na Kasa Piju, koja je takođe došla do promocije u Primeiri.
U jednom trenutku je trećeplasirani Čavez ozbiljno zapretio, međutim kada je to bilo najpotrebnije Rio Ave je u poslednja tri kola ostvario tri vezana trijumfa i na kraju potpuno zasluženo stigao do prvog mesta i direktnog plasmana u Primeiru, gde će svakako primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih.
Kada se sve sagleda, utisak je da svi navijači popularnih Građana imaju dosta razloga za zadovoljstvo pošto se u ovom trenutku njihova omiljena ekipa nalazi na odličnom desetom mestu na tabeli uz samo pet bodova manjka u odnosu na timove koji se bore za plasman u Ligu konferencije, pa je utisak da se izabranici Luisa Freire ukoliko ovako nastave mogu umešati čak i u borbu za plasman u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu je tim koji je prošle sezone nastupao u Segundi odigrao jedan dosta dobar meč na gostovanju kod osmoplasirane Aruke i slavio na tom duelu rezultatom 0:1, što je ujedno bila i peta pobeda Građana u ovogodišnjem izdanju Primeire.
Na pet poslednjih mečeva Rio Ave je ostvario tri trijumfa i dva poraza, a posebno dobro u poslednje vreme desetoplasirani tim na tabeli igra na svom terenu.
Naime, na tri poslednja meča na svom stadionu ovaj tim je ostvario tri vezana trijumfa, a sva tri puta je rezultat bio 1:0, što znači da četa trenera Freire nije primila pogodak na tri poslednja susreta na stadionu “Arkos”, što je podatak koji vredi napomenuti.
Ruku na srce, na gostovanjima su do sada Građani ostvarili samo jedan trijumf, i to onaj u prošlom kolu nad Arukom, a na preostalih šest mečeva van svog terena ova ekipa je tri puta remizirala uz isto toliko poraza.
Što se tiče sastava tima za ovaj duel, Luis Freira nema previše problema sa izostancima, jedino neće moći da računa na veznjaka Žoku, koji se još uvek nije oporavio od povrede.

Maritimo: Može li ova ekipa nekako do opstanka u društvu najboljih?

Maritimo je prošlu sezonu završio na solidnom desetom mestu na tabeli, a ono što je naravno najbitnije je da se opstanak ni u jednom trenutku nije dovodio u pitanje.
Upravo opstanak u društvu najboljih je nešto što će naravno i ove sezone biti primarni cilj tima koji je 1926. godine došao do svoje prve, a za sada i jedine titule šampiona Portugala.
Utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu očekivali da će Maritimo pružati ovako slabe partije u ovogodišnjem izdanju portugalske Primeire.
Naime, nakon trinaest odigranih mečeva u prvenstvu, ova ekipa se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo šest osvojenih bodova, što je za pet boda manje u odnosu na ekipu koja se trenutno nalazi u bezbednoj zoni.
Iako ta bodovna razlika nije nenadoknadiva, veći problem od toga je što je pretposlednji tim na tabeli do sada uspeo da pobedi samo na jednom meču, i to protiv “fenjeraša” Fereire u gostima, koja je do sada sakupila samo dva boda, i već je viđena u Segundi.
Ono što je veoma zanimljivo je podatak da je Maritimo na poslednjih pet mečeva u prvenstvu osvojio svih šest dosadašnjih bodova, pošto je ova ekipa u tom periodu ostvarila pomenuti trijumf nad Fereirom, uz čak tri remija.
Ipak, u prošlom kolu je pretposlednji tim na tabeli doživeo poraz na gostovanju kod Gimaraiša, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče partija na gostovanjima, treba istaći da Maritimo igra bolje na strani nego na svom terenu, jer je ovaj tim na sedam odigranih mečeva ostvario jedan trijumf, jedan remi uz pet poraza, dok je na svom terenu na šest odigranih susreta ova ekipa bez trijumfa, uz dva remija, ali i čak četiri poraza.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj duel sa Rio Aveom, trener gostiju Žoze Gomeš, neće moći da računa na Beltrama i Katamoa.
Za kraj, poslednji međusobni susret između ova dva tima je odigran početkom decembra, kada je u okviru Liga Kupa Rio Ave slavio na gostovanju kod Maritima, a taj meč je završen minimalnom pobedom gostiju.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Rio Ave igra fantastično na domaćem terenu u poslednje vreme, što je sasvim sigurno i glavni razlog zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.03.

Ako se malo osvrnemo na nekoliko poslednjih međusobnih okršaja između Rio Avea i Maritima, doći ćemo do zaključka da nije bilo mnogo golova, ali smo mišljenja da nas ovog puta očekuje jedan poprilično drugačiji susret, s obzirom da će i jedna i druga ekipa ići na trijumf, a sve to nam vrlo lako može doneti i dosta golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.06.

Za kraj, deluje da će domaćin od prvog minuta krenuti silovito ka golu ove sezone očajnog Maritima, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 3.20.

Izvor: Tip dana: Rio Ave – Maritimo: Građani odlični na domaćem terenu, može li Maritimo da izbegne selidbu u Segundu?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*