Tip dana: Vest Hem – Arsenal: Tobdžije ne daju prvo mesto!

U nedelju je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, jer nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma interesantnih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali meč između Vest Hema i Arsenala.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 15 časova.

Vest Hem: Primarni cilj je opstanak u društvu najboljih!

Prošla sezona je bila izuzetno uspešna za Vest Hem, a glavni razlog za to je plasman ove ekipe na sedmu poziciju na tabeli koja između ostalog donosi plasman u grupnu fazu Lige konferencija.
U jednom trenutku je Vest Hem vrlo verovatno mogao i da se uključi u borbu za plasman u Ligu šampiona, od čega ipak nije bilo ništa, zbog nešto slabije forme u finišu prvenstva, što je donekle i bilo očekivano s obzirom da su Čekićari igrali na dva fronta.
Naravno, treba podsetiti i da su izabranici Dejvida Mojesa prošle sezone stigli čak do polufinala Liga Evrope, gde su nažalost eliminisani od Ajntrahta iz Frankfurta.
Tek kada se prisetimo prošle sezone, vidimo najbolje koliko u ovom šampionatu tim iz Londona ima problema, pošto se u ovom trenutku Vest Hem nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je londonski tim ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Fulama, a taj meč na Krejven Kotidžu je završen pobedom gostiju od 0:1.
Jedini pogodak na tom susretu delo je fudbalera Fulama, Harisona Rida, koji je nespretno reagovao u svom petercu.
Na svom terenu je Vest Hem u dosadašnjem toku najkvalitetnije lige na svetu odigrao petnaest mečeva i ostvario šest trijumfa, isto toliko poraza i tri remija.
Inače, na poslednjih pet susreta u prvenstvu Čekićari su ostvarili dva trijumfa, dva poraza, uz jedan remi, a ne treba zaboraviti da ova ekipa nastupa i u četvrtfinalu Liga konferencije, gde su izabranici Dejvida Mojesa u prvom meču remizirali na gostovanju kod Genta, kada je bilo 1:1, pa engleski predstavnik ima lepe šanse da dođe do same završnice trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Za kraj, Dejvid Mojes za ovaj veoma važan meč na svom terenu protiv lidera na tabeli neće moći da računa na Skamaku koji i dalje vuče povredu kolena.

Arsenal: Još samo osam koraka do titule!

Nakon prošle sezone u kojoj je Arsenal u poslednja tri kola ostao bez već viđenog plasmana u Ligu šampiona, malo ko je zaista mogao da pretpostavi da će Tobdžije pružati ovako dobre partije u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnije lige na svetu.
Naime, izabranici Mikela Artete se u ovom trenutku nalaze na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti i kako sada stvari stoje utisak je da će ova dva tima do poslednjeg kola voditi veliku bitku za naslov prvaka.
U prošlom kolu je Arsenal i pored toga što je odigrao jedan fantastičan meč na gostovanju kod Liverpula, samo remizirao sa ovom ekipom, i pored prednosti od dva gola razlike, a na kraju je taj susret na Enfildu završen rezultatom 2:2.
Pre toga su Tobdžije na svom terenu bez većih problema slavili protiv Lidsa, a taj susret je završen sa ubedljivih 4:1.
U gostima je do sada lider na tabeli odigrao petnaest mečeva i ostvario jedanaest trijumfa, dva remija i dva poraza, što Arsenal čini najboljom gostujućom ekipom u Premijer ligi.
Naravno, ne treba zaboraviti da su se Tobdžije ove sezone takmičile i u Ligi Evrope, ali kako je sezona odmicala, tako je primarni cilj postao naslov prvaka u prvenstvu.
Inače, Arsenal je na kraju završio na prvom mestu u grupi, ispred holandskog PSV Ajndhovena, ali je u osmini finala eliminisan od portugalskog Sportinga i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Oba puta nije bilo pobednika (2:2, 1:1), a na kraju je tragičar bio Martineli koji je promašio penal, što je bio povod za veliko slavlje Lavova iz Lisabona.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Mikel Arteta za ovaj duel neće moći da računa na Elnenija, Nketiju i Tomjasua, dok je pod znakom pitanja Saliba.

Naš predlog

Iako su Vest Hemu bodovi preko potrebni, mišljenja smo da Arsenal prosto mora da slavi na ovom gostovanju ukoliko želi da nastavi san o tituli prvaka Engleske, pa vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.60.

Utisak je da bi vrlo lako četa Mikela Artete mogla da postigne makar dva ili više pogotka na ovom susretu, za šta je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.70.

Za kraj, mečevi između Vest Hema i Arsenala nam po tradiciji donose dosta pogodaka, i to bi vrlo verovatno slučaj mogao da bude i danas, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Izvor: Tip dana: Vest Hem – Arsenal: Tobdžije ne daju prvo mesto!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*