Tip dana: Napoli – Milan: Spektakl na “Maradoni”, Osimen spreman, ulog je polufinale Lige šampiona!

Od utorka nas očekuju revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali meč na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolija ugostiti Milan.
Prvi duel na San Siru završen je pobedom Rosonera od 1:0, a revanš meč je na programu u 21h.

Napoli: Povratak Osimena!

Primarni cilj Napolija pred početak ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A je svakako bio plasman u Ligu šampiona, a ostaće upamćeno da su se već nakon nekih desetak kola promenile ambicije Napolitanaca, koji su već u tom trenutku držali prvo mesto na tabeli i imali veliku bodovnu zalihu u odnosu na svoje najbliže rivale.
Nije strano za tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” da dobro ulazi u sezonu, a do sada je uglavnom bio slučaj da ova ekipa u drugom delu šampionata igra znatno slabije, što je u nekim ranijim godinama uvek bilo dovoljno za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Ipak, kako sada stvari stoje, sve je izvesnije da će izabranici Lučana Spaletija doći do Skudeta, pošto se u ovom trenutku Napoli nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak četrnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lacio, a to je bez ikakve sumnje nenadoknadiva zaliha, pošto do kraja ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A ima još samo osam kola da se odigra.
Kao što smo napomenuli, kako prvenstvo teče tako i Napoli igra sve slabije, što je donekle i logično, a u prošlom kolu je ova ekipa samo remizirala na svom terenu protiv Verone, kada mimo svih očekivanja nije bilo pogodaka, mada treba napomenuti da su gostima sa Bentegodija bodovi iz tog susreta bili preko potrebni u borbi za opstanak.
Pre toga je tim sa “Maradone” slavio na veoma teškom gostovanju kod Lećea, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Pored blistavih partija u Seriji A, izabranici Lučana Spaletija igraju na veoma visokom nivou i u Ligi šampiona, gde je ovaj tim bez većih problema prvo došao do plasmana u nokaut fazu, a onda u osmini finala u oba meča bio bolji od nemačkog Ajntrahta, koji je prošle sezone stigao do trofeja u Ligi Evrope.
U prvom četvrtfinalnom susretu Napoli je poražen na gostovanju kod Milana rezultatom 1:0, ali ono što treba napomenuti da su gosti na tom susretu nastupili bez Osimena, koji igra na veoma visokom nivou ove sezone i sigurno je da je nigerijski napadač uz Kvarackeliju jedan od najzaslužnijih za odlične igre svoje ekipe.
Lučano Spaleti ipak neće moći da računa na Angisu koji je dobio crveni karton u prvom meču protiv Rosonera, a zbog kartona neće biti ni Kima koji ima parne žute kartone, kao i Simeonea koji je povređen.

Milan: Mogu li Rosoneri do plasmana u polufinale LŠ?

Prošla sezona će svim navijačima Milana sasvim sigurno dugo ostati u posebnom sećanju, pošto je njihova omiljena ekipa došla do Skudeta i to posle čak jedanaest godina posta, a sve to je ovom timu donelo i plasman u Ligu šampiona, što naravno i jeste bio primarni cilj.
Na prvi pogled deluje da je uprava Milana mogla i morala da odradi dosta bolje prošli letnji prelazni rok, pošto je od zvučnijih pojačanja klub pojačao jedino De Katelar koji se blago rečeno nije snašao u svom novom klubu.
Kako sada stvari stoje, deluje da će se izabranici Stefana Piolija možda i do poslednjeg kola boriti za poziciju broj četiri koja donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Naime, u ovom trenutku se Rosoneri nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na petoplasirani Inter, a poražavajuće zvuči podatak da je Milan na pet poslednjih mečeva u Seriji A ostvario samo jedan trijumf, doživeo jedan poraz i čak tri puta remizirao, što je bio slučaj i u prošlom kolu na gostovanju kod Bolonje kada je bilo 1:1.
Domaćin je na tom duelu već u prvom minutu igre preko Sansonea došao do prednosti a izjednačenje Rosonerima doneo je Pobega u finišu prvog dela igre.
Treba naravno napomenuti da je Stefano Pioli dobrano promešao karte za taj duel, a sve zbog toga što tim sa San Sira očekuje do sada najvažniji meč u sezoni, revanš meč četvrtfinala Lige šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenje, mora se priznati da nekadašnji šampion Evrope igra dosta dobro.
Prvo je italijanski predstavnik bez većih problema došao do plasmana u nokaut fazu i to sa drugog mesta u grupi, u kojoj je Čelsi došao do prvog mesta i upravo Plavci su i jedini tim koji je do sada uspeo da savlada Rosonere, i to dva puta.
U osmini finala su izabranici Stefana Piolija ukrstili koplja sa Totenhemom. Prvi meč na San Siru je završen pobedom italijanskog tima od 1:0, revanš u Londonu nam nije doneo golove, što je bilo dovoljno za prolaz Milana među osam najboljih evropskih ekipa, što samo po sebi predstavlja veliki povratak ovog tima na najveću scenu.
Kao što smo napomenuli, pred ovaj revanš, Rosoneri imaju gol prednosti iz prvog duela, ali je veliko pitanje da li će to biti dovoljno za prolazak u narednu fazu.
Za kraj, Pioli nema većih kadrovskih problema pred ovo gostovanje, jedino neće biti Ibrahimovića koji nije ni licenciran za završnicu elitnog takmičenja.

Naš predlog

Kao što smo dosta puta apostrofirali, Napoli je potpuno druga ekipa sa Osimenom i bez njega, a kako se nigerijski reprezentativac vraća u tim, toplo vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.80.

Za očekivati je da izabranici Lučana Spaletija koji jure rezultat, od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu Milana kako bi što pre došli do prednosti pa je hrabra preporuka prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.65.

Za kraj, deluje da bi Napolitanci dosta lakše nego što se očekuje mogli da dođu do dva postignuta pogotka, pa vam savetujemo da odigrate igru D2+ uz kvotu 1.97.

Izvor: Tip dana: Napoli – Milan: Spektakl na “Maradoni”, Osimen spreman, ulog je polufinale Lige šampiona!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*