Tip dana: Inter – Benfika: Neroazuri neprepoznatljivi na Meaci, mogu li Orlovi to da iskoriste?

U sredu nas očekuju poslednja dva četvrtfinalna susreta ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Intera i Benfike.
Prvi meč između italijanskog i portugalskog predstavnika je završen pobedom Intera od 2:0, koji se nalazi veoma blizu plasmanu među četiri najbolje evropske ekipe.
Početak revanša je zakazan za 21h.

Inter: Katastrofalne partije na domaćem terenu u poslednje vreme!

Ako bi posmatrali samo rezultate Intera u Ligi šampiona i u italijanskom Kupu, sigurno je da bi svi navijači ovog kluba imali pregršt razloga za zadovoljstvo.
Naime, pre svega, Neroazuri su u najtežoj grupi elitnog takmičenja stigli do plasmana u nokaut fazu, ostavivši iza sebe Barselonu koja je tokom prošlog leta sklopila jedan neverovatan tim, a treba podsetiti da ni Antonio Konte sa mnogo jačim rosterom pre dve sezone nije uspeo da dovede Inter do plasmana među šesnaest najbojih ekipa, iako je imao neuporedivo lakšu grupu.
Nije se italijanski predstavnik zaustavio tu, već u je osmini finala bio i bolji od Porta. Prvi meč u Milanu je završen pobedom Intera od 1:0, u revanšu na Dragau nije bilo golova, iako su popularni Zmajevi propustili nekoliko stopostotnih prilika za postizanje pogotka.
Dosta sreće su Neroazuri imali ponovo pri žrebu pošto su za protivnika dobili još jednog portugalskog predstavnika, Benfiku, koja je ruku na srce odigrala fantastično grupnu fazu, završivši na prvom mestu u grupi ispred ekipa kao što su PSŽ i Juventus.
Ipak, deluje da je partija izabranika Simonea Inzagija u prestonici Portugala možda i najbolja ove sezone, pošto je Inter bez većih problema slavio sa 0:2 i nalazi se nadomak plasmana u polufinale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Pomenuli smo da Inter dosta dobro gura i u Kupu, gde milanski gigant ima 1:1 iz prvog polufinalnog susreta protiv Juvea, pa se vrlo lako može desiti da Neroazuri odbrane ovaj trofej, do kog su došli prošle sezone.
Sve ovo zvuči izuzetno lepo, međutim, izabranici Simonea Inzagija u poslednje vreme igraju katastrofalno u Seriji A, i kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da Inter naredne sezone ne gledamo u Ligi šampiona, što bi bila prava katastrofa.
Naime, u ovom trenutku se tim sa Đuzepe Meace nalazi na petom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Milan. Poražavajuće zaista zvuči podatak da je Inter na pet poslednjih mečeva doživeo čak četiri poraza uz samo jedan remi, a treba napomenuti da je petoplasirani tim na tabeli na poslednja tri susreta na svom terenu doživeo isto toliko poraza i to bez ijednog postignutog pogotka.
U prošlom kolu su Neroazuri poraženi od Monce na svom stadionu, a taj meč je završen rezultatom 0:1, što je bez ikakve sumnje upalilo crveni alarm u ovoj ekipi.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj revanš meč protiv Benfike, Simone Inzagi neće moći da računa na Škrinjara i Dalbera, dok je De Fraj pod znakom pitanja.

Benfika: Mogu li Orlovi da sustignu ogromnu prednost Intera?

Za jednog velikana poput Benfike, svakako da poražavajuće zvuči podatak da ovaj tim još od 2019. godine ne zna za titulu u portugalskom šampionatu, međutim, velike su šanse da tom postu dođe kraj ove godine.
Naime, u ovom trenutku se popularni Orlovi nalaze na prvom mestu na tabeli Primeire uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Porto, što nije nimalo naivna bodovna zaliha za prvenstvo poput portugalskog, gde velikani zaista retko kiksaju.
Međutim, treba napomenuti da je pre samo dva kola Benfika imala čak deset poena prednosti i činilo se tada da je šampionska trka u Portugalu gotova, međutim, prvo su Orlovi poraženi u velikom derbiju od Porta i to na domaćem terenu kada je bilo 1:2, a onda je za vikend najtrofejniji portugalski tim poražen i mimo svih očekivanja na gostovanju kod Šavesa kada je bilo 1:0.
Ruku na srce, i dalje Benfika drži sve u svojim rukama, pošto do kraja ima samo još šest kola, a lider na tabeli nema preterano težak raspored.
Ono što treba posebno pohvaliti su partije portugalskog velikana u Ligi šampiona, gde je ova ekipa u konkurenciji PSŽ-a, i Juventusa završila na prvom mestu u grupi.
Ono što je veoma zanimljivo je da su izabranici Rodžera Šmita koji radi strašan posao na klupi ovog tima na kraju grupne faze imali isti broj bodova kao i prvoplasirani Parižani, isti međusobni skor, istu gol razliku, ali je na kraju presudilo to što je Benfika postigla više golova na strani.
Za protivnika u osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja portugalski predstavnik je dobio Klub Briž, koji je bez većih problema eliminisan, i to ukupnim rezultatom 7:1.
Prvi meč u Belgiji je tim iz Lisabona rutinski rešio u svoju korist rezultatom 0:2, dok je revanš na Lužu završen ubedljivim trijumfom 5:1, a treba biti realan pa priznati da su Orlovi poput Intera imali baš dosta sreće pri žrebu, jer su objektivnu u osmini finala dobili najlakšeg mogućeg rivala.
Do sada je Benfika u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona odigrala četiri meča na strani i ostvarila čak tri trijumfa, uz samo jedan remi i to na gostovanju kod PSŽ-a, kada je bilo 1:1, što je svakako podatak koji najozbiljnije treba uzeti u obzir kada je u pitanju ovo gostovanje kod Intera koji ima dosta problema u poslednje vreme.
Za kraj, Rodžer Smit za ovaj revanš neće moći da računa na Baha i Drakslera, dok je Mihajlo Ristić pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Inter ima ogromnih problema u poslednje vreme i mišljenja smo da bi to vrlo lako mogla da iskoristi Benfika, zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.69.

Gosti iz Lisabona nemaju razloga da se boje ovakvog Intera, koji ih je ruku na srce u prvom meču u potpunosti nadigrao, a za razliku od prvog duela u Lisabonu, mišljenja smo da će nam ovaj revanš u Milanu doneti dosta pogodaka pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.92.

Za kraj, za one najhrabrije, preporučujemo vam da probate sa čistom dvojkom na portugalskog predstavnika, za koju je Meridianbet odredio kvotu 3.35.

Izvor: Tip dana: Inter – Benfika: Neroazuri neprepoznatljivi na Meaci, mogu li Orlovi to da iskoriste?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*