Tip dana: Barselona – Atletiko Madrid: Katalonci u sprintu ka ciljnoj ravnini!

U nedelju je zaista fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali meč između Barselone i Atletiko Madrida.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 16 časova i 15 minuta.

Barselona: Loše partije u poslednje vreme, ali je titula na vidiku!

Nakon nekoliko veoma uspešnih sezona za Katalonce, prošla je bila blago rečeno za zaborav, pošto Barselona nije uspela da dođe ni do jednog trofeja.
U jednom trenutku je bio upitan i nastup ovog kluba u Ligi šampiona, ali je sredinom sezone na klupu seo Ćavi koji je u velikoj meri zaslužan za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, i drugo mesto na tabeli, što je u jednom trenutku izgledalo kao veoma težak zadatak.
Dosta puta u analizama Barselone smo pominjali da je ovaj klub i pored ogromnih finansijskih problema odradio nestvaran prelazni rok, a prva zvezda je svakako bio Robert Levandovski koji je stigao na Kamp Nou, a uz njega je tu bilo još nekoliko veoma interesantnih pojačanja, poput Kundea, Rafinje, Kesija, Kristensena i Alonsa, a sve u cilju do ovaj klub posle pune četiri godine dođe do titule šampiona Španije.
Kako sada stvari stoje to će se i desiti pošto se Katalonci nalaze na prvom mestu na tabeli uz zaista ogromnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, a to su u ovom trenutku Real Madrid i Atletiko Madrid, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
Ruku na srce, mora se priznati da Barsa u poslednje vreme ima dosta problema, pa je tako ova ekipa na dva poslednja susreta u prvenstvu odigrala nerešeno, a oba puta je rezultat bio 0:0.
U prošlom kolu smo svakako od Barselone očekivali više na gostovanju kod Hetafea, ali je taj susret na veliku žalost svih navijača Barselone završen bez pogodaka, ali i bez nekih velikih šansi za postizanje istih.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je lider na tabeli odigrao četrnaest mečeva i ostvario jedanaest trijumfa i tri remija.
Podsećamo vas da je Ćavijeva četa eliminisana iz Lige šampiona još u grupnoj fazi, a da stvari budu još gore, lider na tabeli španskog prvenstva je eliminisan iz Liga Evrope već na prvoj prepreci, i to od Mančester Junajteda u jednom zaista sjajnom dvomeču.
Najzad, Katalonci se nisu proslavili ni u španskom Kupu Kralja, iako su u prvom polufinalnom meču bili bolji od Reala, ali je u revanšu kraljevski klub na Kamp Nou demolirao Barsu, sa više nego ubedljivih 4:0, i ako računamo i taj meč, doći ćemo do zaključka da Barselona na tri poslednja meča u svim takmičenjima nije uspela da postigne niti jedan gol.
Za kraj, Ćavi za ovaj meč protiv Atletiko Madrida neće moći da računa na Dembelea i Roberta, dok je Kristensen pod velikim znakom pitanja.

Atletiko Madrid: Madriđani blistaju u drugom delu šampionata!

Atletiko Madrid nije na najbolji mogući način započeo ovu sezonu, a deluje da je sve to bilo najviše vidljivo u Ligi šampiona, gde je ova ekipa odigrala katastrofalno grupnu fazu i posle baš dosta vremena nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, ali ne samo to, Madriđani nisu uspeli ni da dođu do treće pozicije koja garantuje nastavak takmičenja u šesnaestini finala Liga Evrope, pošto je četa Čola Simeonea zauzela poslednje mesto u jednoj ne preterano teškoj grupi, u kojoj su pored njih bili još i Leverkuzen, Klub Briž i Porto.
U trenutku ispadanja iz Lige šampiona, Madriđani su bili jako loše plasirani i u španskom prvenstvu, pa se posle desetak godina u tom trenutku počelo sve glasnije govoriti o odlasku Čola Simeonea iz kluba na kraju ove sezone, ali naravno da od toga neće biti ništa.
Ubrzo nakon eliminacije iz Lige šampiona, Jorgandžije su eliminisane i iz španskog Kupa Kralja od Real Madrida, pa se nakon toga nekadašnji šampion Španije mogao u potpunosti fokusirati na takmičenje u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Naravno, usledile su neverovatno dobre partije Madriđana, pa se u ovom trenutku tim sa stadiona Vanda Metropolitano nalazi na trećem mestu na tabeli, i ono što je gotovo izvesno, ovaj klub ćemo i naredne sezone gledati u Ligi šampiona.
Na poslednjih šest mečeva u prvenstvu, Atletiko Madrid je ostvario isto toliko trijumfa, a sjajna serija je krenula nakon remija sa gradskim rivalom Realom, na Santjago Bernabeu (1:1).
U prošlom kolu je Atletiko dosta teže nego što se očekivalo slavio na svom terenu protiv Almerije, a taj meč u prestonici Španije je završen rezultatom 2:1.
Na gostovanjima je do sada ekipa koju sa klupe predvodi Čolo Simeone odigrala četrnaest mečeva i ostvarila devet trijumfa, tri remija i samo dva poraza.
Inače, pre trijumfa nad Almerijom, Madriđani su odigrali veoma dobar meč na gostovanju kod Rajo Valjekana, koji igra sjajno ove sezone, a taj duel u Valjehasu je završen rezultatom 1:2, a treba napomenuti da je gostujuća ekipa od prvog do poslednjeg trenutka kontrolisala stvari na terenu.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Čolo Simeone neće moći da računa na Depaja, Kondogbiju, Ljorentea i Mandavu.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da je na poslednjih pet međusobnih susreta dva puta slavila Barselona, dva puta su bolji bili Madriđani, a jednom je bilo nerešeno, a mišljenja smo da Jorgandžije neće doživeti poraz na ovom duelu, pa vam hrabro savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.82.

Utisak je da bi vrlo lako moglo da se desi da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak, pa je topla preporuka igra GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.99.

Za kraj, kao što smo već napomenuli, Atletiko igra sjajno u poslednje vreme i ubeđeni smo da će četa Čola Simeonea postići makar jedan pogodak na gostovanju na Kamp Nou, a za tu igru je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.58, dok se dva i više pogotka u mreži Barselone cene sa neverovatnom kvotom 3.75.

Izvor: Tip dana: Barselona – Atletiko Madrid: Katalonci u sprintu ka ciljnoj ravnini!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*