Tip dana: Lans – Monako: Bitka za Ligu šampiona na severu Francuske!

U subotu nas širom Evrope očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Lansa i Monaka, koji će nam vrlo verovatno i dati odgovor, koja od ove dve ekipe će na kraju zauzeti treće mesto na tabeli a samim tim i doći do plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Početak susreta između trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli je zakazan za 21h.

Lans: Liga šampiona bi bila kruna sjajne sezone!

Poznato je da su fudbaleri Lansa igrali zaista sjajan fudbal prošle sezone, pošto je ova ekipa šampionat završila na sedmom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na petoplasiranu Nicu, a poznato je da je to peto mesto ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u neko od evropskih takmičenja, konkretno u Ligu konferencije.
Naravno, treba napomenuti i to da je Lans golom u poslednjim sekundama meča poslednjeg kola sa Monakom, ostavio tim iz kneževine bez direktnog plasmana u Ligu šampiona, a samim tim je ovaj tim i doneo direktno učešće Marseju u elitnom takmičenju.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Lansa pružati ovoliko dobre partije u ovogodišnjem izdanju francuske Lige 1.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Franka Eza koji radi strašan posao u ovom klubu nalaze na trećem mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, što bi bio zaista ogroman uspeh.
U prošlom kolu je ova ekipa nažalost poražena na gostovanju kod PSŽ-a, pošto je taj duel na Parku Prinčeva završen rezultatom 3:1, a zanimljivo je da je to bila prva pobeda aktuelnog šampiona Francuske nad Lansom, nakon tri vezana meča bez trijumfa.
Pitanje pobednika bilo je rešeno još u prvom delu igre, pošto je lider na tabeli taj deo okončao sa prednošću od tri gola razlike, a na kraju je Frankovski sa penala samo ublažio poraz gostiju.
Inače, ne treba zaboraviti da je trećeplasirani tim na tabeli sredinom prvog poluvremena ostao sa igračem manje pošto je nakon neopreznog starta isključen Abdul Samed, i zaista, veliko je pitanje kako bi se ovaj meč odvijao da nije došlo do tog crvenog kartona, pošto, kao što smo već napomenuli, Parižani u poslednje vreme imaju ogromne probleme sa Lansom, koji je jedan od retkih timova koji ima pozitivan skor sa timom sa Parka Prinčeva u poslednje vreme.
Na domaćem terenu je do sada četa Franka Eza odigrala petnaest mečeva i ostvarila trinaest trijumfa, jedan remi i jedan poraz, što Lans čini najboljom domaćom ekipom u Ligi 1.
Za kraj, što se ovog susreta tiče, trener domaće ekipe neće moći da računa na Abdul Sameda, Buksu, Kaboa, Farineza, Fortela, Saida i Le Kardinala.

Monako: Fenomenalne partije u poslednje vreme!

Pominjali smo već maločas na koji način je Monako prošle sezone ostao bez plasmana u Ligu šampiona, pa ako stvari posmatramo na taj način sigurno je da je Lans veliki dužnik timu iz kneževine.
Tim sa stadiona Luj II nije uspeo ni preko kvalifikacija da se domogne plasmana u elitno takmičenje, pa se francuski predstavnik morao zadovoljiti plasmanom u Ligu Evrope, gde je ova ekipa na kraju zauzela drugo mesto u jednoj nimalo naivnoj grupi, u kojoj su pored njih tu bili još i Trabzon, Ferencvaroš i Crvena zvezda.
Za protivnika u nokaut fazi ekipa Monaka je dobila Bajer Leverkuzen, i bio je to jedan zaista spektakularan dvomeč, u kom su oba tima na gostovanjima slavila sa 2:3, a o putniku u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja odlučili su produžeci, gde se nemački predstavnik bolje snašao.
Pre svega toga je tim iz kneževine eliminisan i u francuskom Kupu od Rodeza, pa se nekadašnji šampion Francuske mogao u potpunosti okrenuti borbi za plasman u Ligu šampiona, i utisak je da ova ekipa upravo od tada i igra dosta bolje.
Trenutno se Monako nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na trećeplasriani Lans, ali i tri boda manje od drugoplasiranog Marseja, pa je četa Filipa Klemana još uvek u igri za plasman u elitno takmičenje.
Na poslednjih pet mečeva tim sa stadiona Luj II je ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a u prošlom kolu je ova ekipa bez većih problema slavila na svom terenu protiv Lorijena, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Na gostovanjima je do sada Monako odigrao petnaest mečeva i ostvario čak devet trijumfa, pet remija uz samo jedan poraz, što ovu ekipu čini jednom od najboljih gostujućih timova u Ligi 1.
Na poslednjem gostovanju je četvrtoplasirani tim na tabeli imao baš sve u svojim rukama, pošto je vodio sa 0:2 kod nimalo naivnog Nanta, ali je domaća ekipa u drugom delu igre odigrala baš dobro, uspela da izjednači, a na kraju je Monako imao i sreće, pošto je Nantu poništen pogodak u sudijskoj nadoknadi, nakon intervencije VAR-a.
Za kraj, kada su u pitanju izostaci, Filip Kleman za ovaj veoma važan meč neće moći da računa na Agilara, Embola i Sara.

Naš predlog

Ako se samo malo osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da nam mečevi između Lansa i Monaka u poslednje vreme donose pregršt pogodaka, a sva je prilika da će to biti slučaj i večeras, pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.95.

Za one koji su pomalo skeptični i koji misli da je četiri gola previše, i više nego pristojna varijanta je igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Za kraj, deluje da Monako ima mnogo više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju, tačnije borba za plasman u Ligu šampiona, i mišljenja smo da bi ova ekipa vrlo lako mogla da slavi na ovom gostovanju. Ipak, deluje nam da je daleko sigurnija varijanta da će tim iz kneževine postići makar dva pogotka na ovom susretu, za šta je Meridianbet pripremio koeficijent 2.70.

Izvor: Tip dana: Lans – Monako: Bitka za Ligu šampiona na severu Francuske!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*