Tip dana: Lids – Lester: Borba za opstanak u Premijer ligi odavno nije bila zanimljivija!

U utorak je poprilično interesantna ponuda za klađenje, pošto su na programu mečevi vanrednog kola engleskog i italijanskog prvenstva, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Lidsa i Lestera.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Lids: Očajne partije u najgorem mogućem trenutku!

Primarni cilj Lidsa će naravno kao i prošle sezone biti opstanak u društvu najboljih, a kada smo već kod prošlog šampionata, treba pomenuti da je ova ekipa na kraju zauzela sedamnaesto mesto na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na Barnli koji je na kraju ispao iz Premijer lige.
Lidsu je opstanak donela pobeda u poslednjem kolu na gostovanju kod Brentforda, ali i remi kolo pre toga, protiv prošle sezone odličnog Brajtona.
Kako sada stvari stoje, utisak je da će tim iz Jorkšira ovog puta imati daleko teži zadatak, pošto se u ovom trenutku nekadašnji polufinalista Lige šampiona nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Ono što nikako nije dobro je podatak da je ova ekipa na pet poslednjih mečeva doživela čak četiri poraza uz samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Notingem Foresta kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu su izabranici Havi Grasije poraženi na gostovanju kod Fulama, a taj susret u Londonu je završen rezultatom 2:1.
Prvi deo igre nije bio preterano interesantan i on je završen bez pogodaka, ali smo zato u nastavku videli čak tri.
Sve je krenulo 58. minuta kada je Vilson doveo domaće u vođstvo a petnaestak minuta kasnije je ta prednost duplirana pogotkom Pereire. U 79. minutu je Palinja postigao autogol, za kakvu takvu nadu gostiju, ali do kraja osim jednog pokušaja Vilijana nije bilo prilika za postizanje pogodaka, pa je Lids doživeo svoj jedanaesti poraz na strani.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je tim sa Eland Rouda odigrao šesnaest mečeva na svom stadionu i ostvario pet trijumfa, pet remija, ali i šest poraza.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj veoma važan meč protiv Lestera, trener Havi Grasija neće moći da računa na Adamsa i Dalasa.

Lester: Veoma važna pobeda u prošlom kolu!

Ne treba biti previše pametan pa konstatovati da je ekipa Lestera najveće razočarenje u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige.
Naime, u ovom trenutku se tim sa King Pauera nalazi na katastrofalnom sedamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi opstanak u društvu najboljih.
Svi su očekivali novi napad popularni Lisica na neku od pozicija koja donosi plasman u Evropu, međutim, od početka je ovaj tim imao dosta problema, a cenu loših rezultata je nedavno platio Brendon Rodžers koga je na klupi zamenio Din Smit, a pred kojim je izuzetno težak zadatak da nekadašnjeg engleskog šampiona ostavi u društvu najboljih.
Poražavajuće zvuči podatak da su Lisice do sada odigrale 32 susreta u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvarile samo osam trijumfa, četiri remija i čak dvadeset poraza.
Na poslednjih pet mečeva u Premijer ligi Lester je doživeo čak četiri poraza uz samo jedan trijumf, i to baš u prošlom kolu kada je tim sa King Pauera došao na svom terenu do zlata vrednih bodova protiv Vulverhemptona, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Gosti su došli do vođstva u trinaestom minutu golom Kunje, a poravnanje domaćoj ekipi je doneo Ihenačo u 37. minutu iz penala.
Veoma važan trijumf Lisicama je u 75. minutu susreta doneo Timoti Kastanj, što je bio povod za veliko slavlje na tribinama. Ne treba zaboraviti da su izabranici Đulijena Lopategija do kraja meča imali dve velike prilike, ali na sreću domaćih navijača više nije bilo promene rezultata.
Što se tiče partija na strani, do sada je nekadašnji šampion Engleske odigrao šesnaest susreta na strani i ostvario četiri trijumfa, samo jedan remi i čak jedanaest poraza što je zaista previše za tim koji je pre početka prvenstva imao evropske ambicije.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Din Smit za ovo veoma teško gostovanje kod Lidsa neće moći da računa na Džastina, Pereiru i Vestegarda, dok su pod znakom pitanja Barns, Bertran i Evans.

Naš predlog

Oba tima se nalaze u veoma nezavidnoj situaciji, i svakako da će i jedni i drugi dati sve od sebe da slave na ovom duelu, što nam potencijalno može doneti golove na obe strane, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.65.

Lids igra katastrofalno u poslednje vreme što bi vrlo lako mogao da iskoristi Lester koji na papiru ima tim koji je kada za borbu za mesto koje vodi u evropska takmičenja, ali Lisice ne liče na sebe ove sezone. Ipak, mišljenja smo da gosti neće doživeti poraz na ovom duelu pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.66.

Za kraj, deluje da bi Lisice na ovom susretu dosta lakše nego što se očekuje mogle da dođu do dva postignuta pogotka, za šta je Meridianbet pripremio fantastičnu kvotu 2.60.

Izvor: Tip dana: Lids – Lester: Borba za opstanak u Premijer ligi odavno nije bila zanimljivija!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*