Tip dana: Mančester Siti – Arsenal: Bitka za Englesku sa španskim začinom!

U sredu je zaista fenomenalna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuje nekoliko sjajnih susreta, a u centru pažnje će svakako biti meč koji će po svemu sudeći i odlučiti ovogodišnje izdanje engleske Premijer lige, pošto će Mančester Siti na svom terenu ugostiti Arsenal.
Početak susreta između drugoplasirane i prvoplasirane ekipe na tabeli je zakazan za 21h.

Mančester Siti: Građani jure treću uzastopnu titulu!

Nije ova sezona započela onako kako su to svi očekivali, pošto je Siti imao dosta problema na samom startu šampionata i pored brutalnih partija Halanda, koji je tokom leta stigao uz klub iz Borusije Dortmund, što se naravno pokazalo kao prava stvar.
Ipak, deluje da kako je prvenstvo prolazilo, tako je i Pep Gvardila polako ali sigurno podizao formu svoje ekipe, koja se u ovom trenutku nalazi na drugom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, ali i uz dva meča manjka od Tobdžija, pa je računica jasna.
Ukoliko Građani pobede na ta dva zaostala susreta pobeći će Arsenalu za jedan bod, a na sve to nas večeras očekuje verovatno i meč koji će odlučiti ovogodišnje izdanje Premijer lige, pošto će snage odmeriti upravo Siti i Arsenal, i ukoliko četa Pepa Gvardiole slavi na ovom susretu, vrlo lako se može desiti da klub iz Mančestera dođe do svoje treće uzastopne titule šampiona Engleske.
Inače, u prošlom kolu su Građani odigrali jedan siguran meč na svom terenu protiv Lestera koji je završen rezultatom 3:1, a zanimljivo je da prošlog vikenda Mančester Siti nije igrao svoj meč u Premijer ligi, zbog obaveza u polufinalu FA Kupa, u okviru kog je aktuelni šampion Engleske bez većih problema savladao Šefild sa 3:0, pa će u velikom finalu odmeriti snage sa svojim gradskim rivalom, koji je u međuvremenu eliiminisao Brajton.
Sećamo se svi šta se u prethodne dve sezone desilo Sitiju u Ligi šampiona, pošto je ova ekipa prvo dozvolila sebi da izgubi u velikom finalu od Čelsija, a onda i da prošle sezone doživi eliminaciju od Reala, iako su Građani sve do sudijske nadoknade imali prednost od dva gola, ali su onda Madriđani preko Rodriga sa dva pogotka došli do produžetaka, a kasnije i do plasmana u veliko finale.
I ovog puta je engleski predstavnik relativno lako stigao do polufinala, pošto je nakon brutalnih partija u grupnoj fazi najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, Siti u osmini finala prvo eliminisao Lajpcig, a potom i Bajern iz Minhena, koji ima velikih problema u poslednje vreme.
Zanimljivo je da će ponovo Siti za protivnika u polufinalu imati Real, a ostaje da se vidi da li će ovog puta tim koji sa klupe predvodi Pep Gvardiola uspeti da dođe do novog plasmana u samu završnicu.
Za kraj, što se izostanaka tiče, španski stručnjak ovog puta neće moći da računa na Akea i Mendija, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za meč sezone.

Arsenal: Sve staje u ovih devedeset minuta!

Arsenal je prvi deo sezone odigrao nestvarno dobro, i već tada je ekipa iz Londona imala ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže pratioce, pa se u Engleskoj počelo sve glasnije pričati o tome da bi Tobdžije mimo svih očekivanja mogle da dođu do naslova prvaka.
Međutim, ako smo za Građane pomenuli da ta ekipa igra sve bolje kako prvenstvo prolazi, utisak je da tim iz Londona igra sve slabije kako se bliži kraj šampionata.
Naime, i pored toga što se Tobdžije u ovom trenutku nalaze na prvom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na Siti, treba napomenuti da tim sa Emirejtsa na poslednja tri susreta u prvenstvu ne zna za trijumf.
Sve je krenulo od meča sa Liverpulom, u kom je Arsenal odigrao zaista sjajno prvo poluvreme, ali su nastavku izabranici Mikela Artete posustali, što su Redsi i te kako znali da iskoriste, pa je taj meč završen rezultatom 2:2.
Nakon toga je lider na tabeli najkvalitetnije lige na svetu ponovo odigrao odlično prvo poluvreme na gostovanju kod Vest Hema, a na kraju je prvi deo igre završen rezultatom 1:2. Ponovo je u drugom delu igre došlo do neshvatiljivog pada fudbalera Arsenala, koji su promašili jedanaesterac, a to je domaćin i te kako umeo da kazni, pa je i taj duel završen bez pobednika, što je bez ikakve sumnje upalilo crveni alarm u redovima Arsenala.
Najzad, kada se očekivala sigurna pobeda, u prošlom kolu su Tobdžije na svom terenu još jednom šokirali svoje navijače, pošto je klub iz Londona odigrao samo 3:3 protiv Sautemtpona.
Četa Mikela Artete je 88. minuta susreta imala dva gola manjka, ali je onda domaćin prvo preko Edegarda smanjio rezultat, da bi samo dva minuta kasnije Saka postavio konačan rezultat.
Arsenalu je sav fokus na Premijer ligi, pošto je nedavno engleski predstavnik eliminisan iz Liga Evrope nakon poraza na domaćem terenu od Sportinga, i to nakon lošijeg izvođenja jedanesteraca.
Kada su u pitanju izostanci, Mikel Arteta ovog puta za gostovanje kod Sitija neće moći da računa na Elnenija, Salibu i Tomijašua, dok je Džaka pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Iako je Arsenal većim delom šampionata igrao zaista sjajno, stiče se utisak da su Tobdžije u najgorem mogućem trenutku zapale u krizu, što bi po našem mišljenju mogao i morao da iskoristi aktuelni šampion Engleske, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.60.

Iako je ulog ogroman, za očekivati je da ovo bude jedan efikasan susret, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.58.

Za kraj, deluje da bi domaćin vrlo lako mogao da postigne makar dva pogotka Arsenalu, koji u poslednje vreme ima dosta problema u zadnjoj liniji tima, pa vam savetujemo da odigrate igru D2+ uz kvotu 1.56 u Meridianu.

Izvor: Tip dana: Mančester Siti – Arsenal: Bitka za Englesku sa španskim začinom!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*