Tip dana: Njukasl – Arsenal: Svrake overavaju Ligu šampiona!

U nedelju nas očekuje pregršt veoma zanimljivih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Sent Džejms Parku gde će snage odmeriti Njukasl i Arsenal.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Njukasl: Svrake blistaju ove sezone!

Kada je Njukasl prošle sezone dobio prebogate vlasnike, ovaj tim se nalazio u zoni ispadanja. Za novog menadžera je tada imenovan Edi Hau, koji je za veoma kratko vreme preporodio ovu ekipu i na kraju stigao čak i do sredine tabele.
Primarni cilj pre početka ovog šampionata za Svrake je bio izlazak na evropsku scenu, ali se malo ko nadao da bi to mogla da bude Liga šampiona, koja je sve izvesnija za ekipu sa Sent Džejms Parka.
Naime, u ovom trenutku se Njukasl nalazi na fantastičnom trećem mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na petoplasirani Liverpul, koji čak ima i dva meča viška, pa se crno-beli nalaze u jednoj zaista lepoj situaciji, i vrlo su blizu plasmanu u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što će i pored toga što Njukasl ima zaista prebogate vlasnike biti veliki uspeh.
Do sada je četa Edi Haua koji radi sjajan posao na klupi ovog tima odigrala 33 meča u najkvalitetnijoj ligi na svetu i ostvarila čak osamnaest trijumfa, jedanaest remija i samo četiri poraza.
Posebno dobro trećeplasirani tim na tabeli igra u poslednje vreme, pošto je klub sa Sent Džejms Parka na tri poslednja susreta ostvario isto toliko trijumfa.
Sve je krenulo od pobede na domaćem terenu protiv Totenhema kada je bilo 6:1, što je vrlo verovatno i najbolja partija Svraka u ovogodišnjem izdanju Premijer lige. Usledila je pobeda i na veoma teškom gostovanju kod Evertona kome su bodovi iz tog meča bili preko potrebni, ali je četa Edi Haua bez većih problema slavila sa 1:4.
Najzad, u prošlom kolu je Njukasl samo potvrdio da se nalazi u odličnoj formi, pošto je ova ekipa slavila na svom terenu protiv već prežaljenog Sautemtpona.
Sveci su prvi došli do vođstva, ali je domaćin već na startu drugog dela igre preko Amrstronga uspeo da izjednači, a pobedu su potvrdili Vilson i Volkog autogolom.
Odlične partije crno-beli pružaju na domaćem terenu ove sezone, pošto je Njukasl do sada odigrao šesnaest mečeva na svom stadionu i ostvario deset trijumfa, pet remija i samo jedan poraz i to od Liverpula.
Poslednji međusobni susret između Njukasla i Arsenala je odigran početkom januara kada nije bilo pogodaka.
Za kraj, Edi Hau za ovaj veoma važan meč protiv Tobdžija neće moći da računa na Frejzera i Kratfa, dok su pod velikim znakom pitanja Longstaf i Sent-Maksiman.

Arsenal: Da li su se Tobdžije i definitivno oprostile od titule?

I prošle sezone je Arsenal pružao fantastične partije većim delom šampionata, međutim, kada je bilo najpotrebnije, ovaj tim je ušao u rezultatsku krizu i na kraju ostao bez plasmana u Ligu šampiona.
Nažalost, ista sudbina je zadesila Tobdžije i ove sezone i kako sada stvari stoje, i pored fenomenalnih partija u prvom delu prvenstva, izabranici Mikela Artete neće uspeti da dođu do naslova prvaka, iako su u jednom trenutku fudbaleri Arsenala imali ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
U ovom trenutku se tim iz Londona nalazi na drugom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti i utisak je zaista da će Građani teško prosuti tu prednost, pogotovu ako uzmemo u obzir da je do kraja šampionata ostalo još samo četiri kola da se odigra.
U poslednje vreme četa Mikela Artete ima baš dosta problema, pa je tako Arsenal na poslednjih pet mečeva ostvario samo jedan trijumf, jedan poraz i čak tri remija.
Stvari su krenule po zlu na na gostovanju kod Liverpula kada je bilo 2:2, a odmah nakon toga je Arsenal još jednom remizirao i to na gostovanju kod Vest Hema kada je meč završen istim rezultatom. Zajedničko za oba duela je što su Tobdžije blistale u prvom poluvremenu, ali su u oba duela fudbaleri tima iz Londona značajno pali u drugom delu igre što su protivnici znali da iskoriste.
Kada su svi očekivali sigurnu pobedu na domaćem terenu protiv Sautemtpona, Tobdžije su i tu uspele da se okliznu i samo remiziraju protiv tima koji je praktično već viđen u Čempionšipu. Taj susret je završen rezultatom 3:3, a deluje da domaćin može da bude zadovoljan i sa tim osvojenim bodom, pošto su Sveci do samog finišta susreta vodili sa 1:3.
Usledio je susret protiv Mančester Sitija, pa je i pored tri vezana remija Arsenal imao priliku da pobedom nad direktnim konkurentom ponovo na kratko dođe do prvog mesta na tabeli.
Ipak, Siti je u tom duelu pokazao klasu i bez većih problema slavio sa 4:1, što je po svemu sudeći bio i ključni trijumf Građana u pohodu na treću uzastopnu titulu u Premijer ligi.
Ruku na srce, u prošlom kolu je Arsenal nakon četiri vezana susreta bez trijumfa bez većih problema slavio na svom stadionu protiv Čelsija, a taj susret na Emirejtsu je završen rezultatom 3:1, uz dva gola Odegarda i jedan pogodak Gabrijela Žezusa.
Na gostovanjima je do sada drugoplasirani tim na tabeli ostvario jedanaest trijumfa, tri remija i isto toliko poraza.
Za kraj, Mikel Arteta za ovaj duel neće moći da računa na Elnenija, Salibu i Tomijašija, dok je Gabriel pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je ipak Njukasl favorit na ovom duelu, i mišljenja smo zaista da popularne Svrake neće doživeti poraz na svom stadionu gde i inače ovaj tim pruža izuzetno dobre partije, pa je topla preporuka dupla šansa 1X uz kvotu 1.46 u Meridianu.

Obe ekipe nemaju šta da izgube, pa deluje da bi ovaj duel na Sent Džejms Parku potencijalno mogao da donese dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Za kraj, sva je prilika da će Njukasl iskoristiti nešto slabije partije Arsenala u poslednje vreme i slaviti na ovom susretu, što bi mogao da bude i definitivan oproštaj Tobdžija od šampionske titule, pa vam savetujemo da probate sa čistom jedinicom uz fantastičnu kvotu 2.50.

Izvor: Tip dana: Njukasl – Arsenal: Svrake overavaju Ligu šampiona!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*