Tip dana: Lans – Marsej: Ulog je pozicija broj dva i Liga šampiona!

U subotu je zaista fenomenalna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma zanimljivih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Lansa i Marseja, što će biti i susret između trećeplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli, a poznato je da u Ligi 1 na kraju sezone druga pozicija donosi direktan plasman u Ligu šampiona, a treće mesto u kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Početak ovog susreta je zakazan za 21h.

Lans: Najbolji domaćin u Ligi 1 na teškom ispitu!

I prošle sezone su fudbaleri Lansa igrali zaista sjajan fudbal, međutim, malo ko je mogao da pretpostavi da će ova ekipa pružati ovako dobre partije u ovogodišnjem izdanju francuske Lige 1.
Naime, u ovom trenutku se Lans nalazi na trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasirani Marsej, a kao što smo već napomenuli, treća pozicija na kraju prvenstva donosi kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, dok drugo mesto donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što će bez ikakve sumnje izabranici Franka Eza i napasti.
Do sada je trećeplasirani tim na tabeli odigrao 33 meča u društvu najboljih i ostvario čak dvadeset trijumfa, devet remija i samo četiri poraza.
Posebno treba naglasiti podatak da je Lans trenutno najbolji domaćin u Ligi 1, pošto je ova simpatična ekipa na šesnaest odigranih mečeva ostvarila čak četrnaest trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz i to mimo svih očekivanja od Nice.
U prošlom kolu je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja francuskog šampionata ostvarilo veoma važan trijumf na gostovanju kod osvajača francuskog Kupa za ovu sezonu, ekipe Tuluza, a taj duel je završen pobedom gostiju od 0:1. Jedini gol na tom susretu delo je sjajnog Opende u finišu prvog poluvremena, a bio je to već osamnaesti pogodak za ovog fantastičnog fudbalera koji će vrlo verovatno na leto promeniti sredinu.
Pre toga je četa Franka Eza slavila i na svom stadionu protiv Monaka, a bila je to jedna od najboljih utakmica Lansa ove sezone, pošto je taj meč završen rezultatom 3:0, a treba napomenuti da je tim iz kneževine do skoro bio jedan od glavnih konkurenata Lansu za plasman na treću poziciju, ali je nakon tog trijumfa i poraza Monaka u prošlom kolu od Monpeljea, tim sa Bolara pobegao ovoj ekipi na čak osam bodova viška što bi po svemu sudeći mogla da bude i nenadoknadiva bodovna razlika.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Frank Ez koji će kako god da se ovaj šampionat završi biti proglašen za najboljeg trenera u Ligi 1, nažalost neće moći da računa na Saida, Mačada, Kaboa, Fortea, Farineza i Abdul Sameda.

Marsej: Pobeda gotovo sigurno donosi direktan plasman u Ligu šampiona!

Prošla sezona je bila uspešna za Marsej, pošto je ova ekipa na kraju došla do drugog mesta na tabeli i to u poslednjem kolu nakon kiksa Monaka, što je bilo dovoljno za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Međutim, tokom leta je klub napustio Horhe Sampaoli, pre svega zbog neslaganja sa upravom, a na njegovo mesto je došao Igor Tudor koji je imao zaista sjajnu sezonu u Veroni, a koliko je hrvatski stručnjak bio zaslužan za dobre partije ekipe iz grada ljubavi, najbolje se može videti ove godine, pošto je ovaj klub pred ispadanjem u Seriju B.
Utisak je da je to bila zaista odlična odluka kluba sa Velodroma pošto se u ovom trenutku Marsej nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na trećeplasirani Lans, kod koga između ostalog i gostuje u ovom kolu, što znači da Tudorovi momci drže apsolutno sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona, što je naravno i ovog puta primarni cilj.
U prošlom kolu je nekadašnji šampion Francuske ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Oksera, a taj duel je završen rezultatom 2:1, čime je tim sa Velodroma prišao vodećem PSŽ-u na pet bodova manjka, što je i dalje ozbiljna prednost, pogotovu ako uzmemo u obzir da do kraja ovogodišnjeg izdanja Lige 1 ima još samo pet kola.
Vredi napomenuti i podatak da je Marsej najbolji gost u Ligi 1, pošto je četa Igora Tudora do sada doživela samo jedan poraz na strani uz tri remija i čak dvanaest trijumfa.
Poslednji duel na stran drugoplasirani tim na tabeli je odirao protiv Liona u velikom derbiju francuskog fudbala, a taj meč na Žerlanu je završen rezultatom 1:2.
Marsej se nije proslavio u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona gde je ova ekipa na kraju završila na četvrtom mestu na tabeli i tako ostala i bez nastavka takmičenja u Ligi Evrope, što iz ove perspektive gledano i nije toliko loša stvar s obzirom da se četa Igora Tudora u potpunosti fokusirala na nacionalni šampionat i beleži zaista sjajne partije.
Za kraj, hrvatski stručnjak za po svemu sudeći najteže gostovanje u Ligi 1 neće moći da računa na Harita, Ounahija i Ruiza.

Naš predlog

Pomenuli smo već koliko dobro Lans igra na domaćem terenu, ali treba napomenuti i da je Marsej najbolji gost u ligi, pa je pred nama jedan i te kako težak meč za prognoziranje. Pošto je ulog ogroman, mišljenja smo da ovde neće biti puno pogodaka, pa je topla preporuka igra 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.96.

Kada se sve sabere i oduzme, i ako se ponovo osvrnemo na te blistave partije Lansa na domaćem terenu, deluje zaista da će trećeplasirani tim na tabeli odoleti i Marseju, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.41.

Za kraj, neće biti apsolutno nikakvo iznenađenje ako se na kraju susret između Lansa i Marseja završi bez pobednika, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate X koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.50.

Izvor: Tip dana: Lans – Marsej: Ulog je pozicija broj dva i Liga šampiona!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*