Tip dana: Milan – Inter: Ko je trendseter u gradu mode?

U sredu nas očekuje drugi polufinalni meč ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona u kom će Milan na svom terenu ugostiti Inter.
Početak ovog duela između dva gradska rivala je zakazan za 21h.

Milan: Povratak Rosonera na veliku scenu!

Prošla sezona će bez ikakve sumnje svim navijačima Milana dugo ostati u sećanju, pošto je njihova omiljena ekipa mimo svih očekivanja uspela da dođe do Skudeta.
I na početku ovogodišnjeg izdanja Serije A, Rosoneri su imali najviše moguće ambicije, međutim već na samom startu je bilo jasno da neće biti ništa od odbrane naslova prvaka.
Čak, slobodno možemo konstatovati i da italijanski gigant može da bude prezadovoljan ukoliko dođe do plasmana u Ligu šampiona, pošto se u ovom trenutku izabranici Stefana Piolija nalaze na petom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Inter.
U prošlom kolu Serije A su Rosoneri odigrali jedan izuzetno dobar meč na svom terenu protiv Lacija koji igra sjajno ove sezone, a taj duel na San Siru završen je rezultatom 2:0, uz još jedan spektakularan pogodak Tea Ernandeza.
Već u narednom kolu Milan očekuje izuzetno težak posao na gostovanju kod Specije koja se grčevito bori za opstanak i bodovi su joj preko potrebni.
Sa dosta uspeha Rosoneri ove sezone predstavljaju Seriju A u Ligi šampiona, pošto je klub sa San Sira pre svega uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to sa drugog mesta u grupi, iza Čelsija.
Jedine poraze u prvom delu elitnog takmičenja italijanski predstavnik je doživeo upravo od Plavaca, koji su briljirali u prvom delu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona i pored šokantnog poraza u prvom meču od Dinamo Zagreba.
U osmini finala je Milan potpuno zasluženo izbacio engleski Totenhem. Prvi duel na San Siru je završen pobedom Rosonera od 1:0, dok je revanš u Londonu završen bez pogodaka, što je vrlo verovatno i stvar koja je presudila treneru Kontetu, koji je ubrzo nakon toga dobio otkaz.
U četvrtfinalu je usledio italijanski okršaj sa Napolijem, koji igra na veoma visokom nivou ove sezone, o čemu najbolje u prilog govori i Skudeto do kog je ova ekipa došla.
Poput duela sa Pevcima, prvi meč na San Siru je završen minimalnom pobedom Rosonera, a u revanšu na stadionu “Diego Armando Maradona” je bilo 1:1, i deluje zaista da je Milan dosta lakše nego što se očekivalo došao do plasmana u polufinale, pogotovu što je izjednačujući pogodak Napoli postigao u sudijskoj nadoknadi.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj polufinalni meč protiv gradskog rivala, Stefano Pioli neće moći da računa na Ibrahimovića i Pobegu, dok je jedan od najboljih fudbalera Milana, Leao, pod velikim znakom pitanja.

Inter: Neroazuri podigli formu u najboljem mogućem trenutku!

Do poslednjeg kola je Inter prošle sezone bio u igri za Skudeto, ali je na veliku žalost svih navijača Neroazura on pripao najljućem rivalu – Milanu.
I pored dosta kritika na kraju prošle sezone, Simone Inzagi je dobio poverenje uprave, a primarni cilj je i ovog puta bio naslov prvaka u Seriji A.
Poput svog gradskog rivala, i Inter je u ranoj fazi prvenstva dozvolio sebi nekoliko teških kikseva, što su Napolitanci znali i te kako da iskoriste.
U ovom trenutku se Inter nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na petoplasirani Milan, a u prošlom kolu je ova ekipa slavila na teškom gostovanju kod Rome, kada je bilo 0:2.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da je Inter igrao izuzetno dobro u ovogodišnjem izdanju italijanskog Kupa, pa uskoro klub sa Đuzepe Meace očekuje finalni meč protiv Fiorentine, u kom su izabranici Simonea Inzagija favoriti.
Za svaku pohvalu su predstae milanskog giganta i u Ligi šampiona, pošto su Neroazuri u najtežoj grupi elitnog takmičenja stigli do plasmana u nokaut fazu, ostavivši iza sebe Barselonu koja je tokom prošlog leta sklopila jedan neverovatan tim, a treba podsetiti da ni Antonio Konte sa mnogo jačim rosterom pre dve sezone nije uspeo da dovede Inter do plasmana među šesnaest najbojih ekipa, iako je imao neuporedivo lakšu grupu.
Nije se italijanski predstavnik zaustavio tu, već u je osmini finala bio i bolji od Porta. Prvi meč u Milanu je završen pobedom Intera od 1:0, u revanšu na Dragau nije bilo golova, iako su popularni Zmajevi propustili nekoliko stopostotnih prilika za postizanje pogotka.
Dosta sreće su Neroazuri imali ponovo pri žrebu pošto su za protivnika dobili još jednog portugalskog predstavnika, Benfiku, koja je ruku na srce odigrala fantastično grupnu fazu, završivši na prvom mestu u grupi ispred ekipa kao što su PSŽ i Juventus.
Iako je taj meč četa Simonea Inzagija dočekala u veoma lošem raspoloženju zbog očajnih partija u Seriji A, utisak je da je italijanski predstavnik došao dosta lakše do plasmana u polufinale nego što su to svi mogli da pretpostave.
Naime, u prvom duelu koji je odigran u prestonici Portugala Inter je bez većih problema slavio sa 0:2, a u revanšu na stadionu Đuzepe Meaca je bilo čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3, a to je naravno bilo dovoljno za plasman u polufinale.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Simone Inzagi za ovaj prvi polufinalni meč protiv Milana neće moći da računa na Škrinjara i Dalbera, dok su pod velikim znakom pitaja D’Ambrozio i Gosens.

Naš predlog

Pre svega, veoma težak meč za prognoziranje, što nije ništa novo kada se sastaju dva gradska rivala, pošto obično u ovakvim mečevima nema favorita. Rosoneri su u nokaut fazi Lige šampiona odigrali dva meča pred svojim navijačima i oba puta slavili sa 1:0, a utisak je da četa Stefana Piolija neće doživeti poraz ni na ovom duelu pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.53.

Iako se u prošlosti dešavalo da nam “Derbi dela Madonina” donese baš dosta pogodaka, ovog puta je ulog ogroman, i mišljenja smo da će ovog puta neće biti dosta golova, pa je hrabra preporuka igra 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.61.

Za kraj, pošto smo u poprilično sigurni da domaćin neće doživeti poraz u ovom prvom polufinalnom meču, a isto tako i da neće biti previše golova, idealno je da probate sa kombinacijom igara 1X&0-3 uz kvotu 1.87.

Izvor: Tip dana: Milan – Inter: Ko je trendseter u gradu mode?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*