Tip dana: Roma – Leverkuzen: Imaju li Farmaceuti lek za ranjenu Vučicu?

U četvrtak su na programu prvi polufinalni mečevi Liga Evrope i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu Olimpiko u Rimu, gde će fudbaleri Rome ugostiti Bajer Leverkuzen.
Početak susreta između italijanskog i nemačkog predstavnika je zakazan za 21h.

Roma: Murinjo juri drugi evropski trofej sa Romom!

Prošla sezona će dosta dugo svim navijačima Rome ostati u najlepšem mogućem sećanju pošto je njihova omiljena ekipa uspela da dođe do svog prvog evropskog trofeja u istoriji, i to nakon trijumfa nad Fejnordom u finalu Lige konferencija.
Jedan od najzaslužnijih ljudi za to je bez ikakve sumnje bio Žoze Murinjo, kome je trebalo samo godinu dana da dođe do podviga koji se u Rimu iščekivao punih 95 godina.
Primarni cilj Vučice kada je ova sezona u pitanju biće svakako plasman u Ligu šampiona, što kako sada stvari stoje neće biti nimalo lak zadatak jer se Rimljani u ovom trenutku nalaze na sedmom mestu na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Inter, a upravo Neroazuri su u prošlom kolu savladali Romu i to na Olimpiku, pošto je taj meč završen rezultatom 0:2.
Ni pre toga se četa Žozea Murinja nije proslavila pošto je na gostovanju kod ove sezone odlične Monce samo remizirala, a taj duel je završen rezultatom 1:1, pa dolazimo do podatka da nekadašnji šampion Italije na četiri poslednja meča u Seriji A ne zna za trijumf, što je svakako nešto što je malo ko očekivao, pogotovu u ovom delu sezone.
Deluje da su Rimljani u najgorem mogućem trenutku zapali u krizu, što bi ovu ekipu na kraju moglo da košta ne samo plasmana u Ligu šampiona, već i Liga Evrope.
Ipak, ne treba zaboraviti da se Vučica ove sezone dosta dobro pokazala u drugom po kvalitetu evropskog klupskog takmičenju, i da upravo preko Liga Evrope Rimljani mogu tražiti put do elitnog takmičenja.
Uz dosta muke je Roma na kraju uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu i to nakon trijumfa u poslednjem kolu nad ekipom Ludogoreca, pa je italijanski predstavnik tako završio na drugom mestu u grupi iza prvoplasiranog Betisa.
U nokaut fazi su izabranici Žozea Murinja prvo eliminisali ove sezone odlični Salcburg u šesnastini finala, potom španski Real Sosijedad u osmini finala i najzad ponovo Fejnord, ovog puta u četvrtfinalu, što je između ostalog bila i repriza prošlogodišnjeg finala Lige konferencija, pa je italijanski predstavnik zakazao sebi dvomeč protiv Leverkuzena.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Žoze Murinjo za ovaj duel protiv nemačkog predstavnika neće moći da računa na Karsdorpa i Kumbulu.

Leverkuzen: Ćabi Alonso je preporodio Farmaceute!

Prošle sezone je Leverkuzen igrao dosta dobar fudbal, i to je na kraju ovoj ekipi i donelo plasman u Ligu šampiona, a sve zahvaljujući fantastičnom finišu šampionata.
Primarni cilj je i ovog puta bio plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali po svemu sudeći, od toga neće biti ništa, i to najviše zahvaljujući katastrofalnim partijama u prvom delu šampionata.
Cenu loših rezultata je početkom oktobra platio Herard Soeoane, a njega je na klupi Farmaceuta nasledio legendarni Ćabi Alonso i utisak je da je to bio pravi potez uprave Bajera, iako je i španski stručnjak imao dosta problema u nekoliko uvodnih mečeva.
Ipak, kako je sezona odmicala Leverkuzen je pružao sve bolje partije, pa se u ovom trenutku ovaj tim nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu konferencija, i veliko je pitanje koliko će to zadovoljiti sve navijače ove ekipe.
Ono što nikako nije dobro je da u ovom trenutku Farmaceuti imaju čak osam bodova manjka u odnosu na petoplasirani Frajburg, pa je praktično nemoguće da se Leverkuzen na kraju domogne pete pozicije i dirketnog plasmana u Ligu konferencija.
Međutim, ukoliko na kraju Lajpcig dođe do trofeja u nemačkom Kupu i u finalu pobedi Ajntraht, i šesta pozicija će na kraju prvenstva doneti kvalifikacije za Ligu Evrope, a sedmo mesto Ligu konferencija, pa je sigurno da će svi navijači Leverkuzena u tom finalu navijati za popularne Bikove.
Nažalost, u prošlom kolu su izabranici Ćabija Alonsa nakon baš dosta vremena odigrali jedan izuzetno loš meč pred svojim navijačima i izgubili od Kelna, a taj duel je završen rezultatom 1:2, čime su se Farmaceuti i definitivno opropstili od pete pozicije.
Naravno, kao što smo već napomenuli, nemački predstavnik je igrao u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, gde je na kraju u konkurenciji Porta, Atletiko Madrida i Klub Briža zauzeo treće mesto i morao se zadovoljiti nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, gde Farmaceuti guraju dosta dobro o čemu svedoči i plasman u polufinale, gde će Leverkuzen odmeriti snage sa italijanskom Romom.
U četvrtfinalu je ova ekipa u dvomeču bila bolja od belgijskog Rojal Uniona i ukupnim rezultatom 5:2 došla u situaciju da se posle duže vremena bori za evropski trofej.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Ćabi Alonso za ovaj prvi polufinalni meč protiv Rome neće moći da računa na Šika i Luneva.

Naš predlog

Poznato je koliko dobro Roma igra u evropskim takmičenjima na svom terenu, pa je to svakako jedan od glavnih razloga zbog čega italjanskom predstavniku dajemo prednost u ovom meču i savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.20.

Ulog je ogroman, pa iz tog razloga ne treba ovde očekivati previše pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.68.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da prvo poluvreme bude završeno bez golova, a da u nastavku susreta Roma odbrani domaći teren i dođe do trijumfa, pa je hrabra preporuka prelaz X-1 uz kvotu 5.00 u kladionici Meridianbet.

Izvor: Tip dana: Roma – Leverkuzen: Imaju li Farmaceuti lek za ranjenu Vučicu?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*