Tip dana: Lester – Liverpul: Lisice u zoni ispadanja, Redsi blistaju u poslednje vreme!

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 36. kola engleske Premijer lige u kom će Lester na svom terenu ugostiti Liverpul.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Lester: Lisicama preti selidba u niži rang!

Pre svega, treba istaći da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Lestera pružati ovako loše partije ove sezone.
Naime, ekipa sa King Pauera je najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja engleske Premijer lige, a to nam najbolje potvrđuje i tabela pošto se u ovom trenutku tim koji je ne tako davno došao do titule u prvenstvu, nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na timove koji su trenutno stacionirani u bezbednoj zoni.
Do sada je Lester odigrao 35 mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvario samo osam trijumfa, šest remija i čak 21 poraz, što je zaista previše, pa otuda i ne čudi ovako loša pozicija na tabeli.
Cenu loših rezultata je početkom aprila platio Brendan Rodžers, a njega je na klupi nasledio Din Smit, međutim, veliko je pitanje koliko je to bila ispravna odluka, s obzirom da se ni novi trener nije proslavio na klupi Lisica.
U prošlom kolu je tim sa King Pauera poražen na gostovanju kod Fulama u meču u kom smo videli čak osam golova, a na kraju je taj duel u Londonu završen rezultatom 5:3.
Ni pre toga se Lester nije proslavio, pošto je ova ekipa samo remizirala na svom terenu protiv Evertona, kada je bilo 2:2, a upravo Karamele i jesu direktan rival nekadašnjem šampionu Engleske u borbi za opstanak.
Ono što je donekle olakšavajuća okolnost je ta što izabranici trenera Smita imaju meč manjka u odnosu na sve svoje rivale, pa bi eventualnim trijumfom na večerašnjem susretu protiv Liverpula došao do sedamnaeste pozicije na tabeli i na dva kola pre kraja šampionata bi držao apsolutno sve u svojim rukama.
Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada je Lester odigrao sedamnaest mečeva na svom stadionu i ostvario četiri trijjumfa, isto toliko remija i čak devet poraza.
Za kraj, Din Smit za ovaj možda i ključni meč Lisica kada je u pitanju borba za opstanak, neće moći da računa na Džastina i Vestegarda, dok su pod velikim znakom pitanja Ihenačo i Bertran.

Liverpul: Redsi su kasno proradili!

Poput Lestera, i od Liverpula smo daleko više očekivali kada je ova sezona u pitanju, a ono što je zaista loše je što se vrlo lako može desiti da Redse posle duže vremena ne gledamo u Ligi šampiona, što svakako i jeste bio primarni cilj pre početka ove sezone.
U ovom trenutku se izabranici Jirgena Klopa nalaze na petom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na trećeplasirani Njukasl, ali i četvrtoplasirani Mančester Junajted.
Ono što takođe nije dobro je što će Liverpul kada završi ovaj duel sa Lesterom imati i meč viška u odnosu na svoje direktne konkurente u borbi za plasman u Ligu šampiona, a da bi Redsi bili u igri za elitno takmičenje, ovaj tim svakako mora da dobije sve mečeve do kraja.
Utisak je da Njukasl ima daleko teži raspored u odnosu na Mančester Junajted, pošto popularne Svrake očekuje pre svega meč sa Brajtonom koji igra fantastično ove sezone, potom duel sa Lesterom, za koga smo već napomenuli da mu gori pod nogama, a u poslednjem kolu će crno-beli odmeriti snage sa Čelsijem, koji je na papiru daleko kvalitetniji rival, samo što to Plavci dosta puta ove sezone nisu opravdali.
Bilo kako bilo, čini se da je još rano baviti se kalkulacijama, uz konstataciju da bi Liverpul mogao da ostane bez plasmana u Ligu šampiona, sve i da dobije sve mečeve do kraja prvenstva.
Raduje forma izabranika Jirgena Klopa koji su na poslednjih šest odigranih mečeva u prvenstvu ostvarili isto toliko trijumfa, a poslednji se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa uz dosta muke slavila na svom terenu protiv Brentforda, kada je bilo 1:0.
U gostima su do sada Redsi odigrali sedamnaest mečeva i ostarili samo pet trijumfa, četiri trijumfa uz čak osam poraza, pa upravo u partijama ovog tima na strani treba tražiti uzrok što je Liverpul trenutno van domašaja Lige šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da je Real Madrid ponovo bio koban po Liverpul, pošto je kraljevski klub bio bolji u osmini finala i potpuno zasluženo eliminisao tim sa Enfilda iz daljeg toga takmičenja, a na kraju je ukupan rezultat bio 6:2 za Madriđane.
Što se tiče izostanaka za ovo gostovanje kod Lestera, Jirgen Klop neće moći da računa na Bajčetića, Alkantaru i Ramseja, dok su Keita i Firmino pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Lester zaista nema pravo na loš meč, ali će biti svakako dosta problema pošto im u goste dolazi Liverpul koji igra fantastično u poslednje vreme. Ukoliko želi da opstane u Premijer ligi, Lester ne sme da izgubi ovaj susret, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X uz kvotu 2.37.

Vrlo lako se može desiti da i jedni i drugi postignu makar jedan pogodak na King Paueru, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.58.

Za kraj, sva je prilika da nas očekuje jedan veoma efikasan duel, pa je topla preporuka igra na golove, tačnije 3+ uz kvotu 1.49 u Meridianu.

Izvor: Tip dana: Lester – Liverpul: Lisice u zoni ispadanja, Redsi blistaju u poslednje vreme!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*