Tip dana: Monako – Lil: Kneževi se još nadaju Ligi šampiona!

U nedelju nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma interesantnih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali meč u Kneževini, gde će snage odmeriti Monako i Lil.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 17:05h.

Monako: Dva teška poraza u najgorem mogućem trenutku!

Dosta puta smo pominjali u analizama da su fudbaleri Monaka prošle sezone na jedan nesvakidašnji način ostali bez direktnog plasmana u Ligu šampiona, i to pošto je ova ekipa u poslednjem kolu prvenstva primila pogodak na gostovanju kod Lansa u poslednjim trenucima susreta.
Na kraju je tim iz Kneževine završio na trećem mestu na tabeli i morao je u kvalifikacije za elitno takmičenje, ali se nažalost ni tu ova ekipa nije snašla najbolje, pa se Monako morao zadovoljiti sa plasmanom u Ligu Evrope.
Tu je ova ekipa na kraju zauzela drugo mesto u jednoj nimalo naivnoj grupi, u kojoj su pored njih tu bili još i Trabzon, Ferencvaroš i Crvena zvezda.
Za protivnika u nokaut fazi ekipa Monaka je dobila Bajer Leverkuzen, i bio je to jedan zaista spektakularan dvomeč, u kom su oba tima na gostovanjima slavila sa 2:3, a o putniku u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja odlučili su produžeci, gde se nemački predstavnik bolje snašao.
Dosta rano je tim iz Kneževine eliminisan i u francuskom Kupu, pa je fokus prebačen na prvenstvo još početkom ove godine.
Kako sada stvari stoje, vrlo lako se može desiti da Monako sledeće sezone ponovo ne gledamo u Ligi šampiona, pošto se u ovom trenutku izabranici Filipa Klemona nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na trećeplasirani Marsej.
Iako je nekadašnji šampion Francuske u prošlom kolu slavio na gostovanju kod Anžea, kada je bilo 1:2, utisak je da je četvrtoplasirani tim na tabeli u najgorem mogućem trenutku zapao u krizu, pošto je pre toga ova ekipa doživela dva vezana poraza.
Prvo je po Monako bio koban Lans na strani kada je bilo 3:0, a onda je ova ekipa i mimo svih očekivanja na svom terenu poražena od Monpeljea, kada je bilo više nego ubedljvih 0:4.
Do sada je na domaćem terenu Monako odigrao sedamnaest mečeva i ostvario devet trijumfa, dva remija i sedam poraza, i utisak je da je ovaj tim morao i mogao dosta bolje na stadionu “Luj II”.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Filip Kleman neće moći da računa na Embola i Sara dok je Maripan pod velikim znakom pitanja.

Lil: Doge imaju dosta problema na strani!

Nakon one senzacionalne titule šampiona Francuske u sezoni 2020/21, prošla sezona nije bila uspešna za popularne Doge pošto je ovaj tim na kraju završio na razočaravajućoj desetoj poziciji na tabeli što znači da Lil nije izborio plasman u neko od evropskih takmičenja, što svakako jeste bio primarni cilj prošle sezone, a biće i ove.
Kako sada stvari stoje od Lige šampiona naravno neće biti ništa, ali je sva prilika da ćemo Lil naredne sezone gledati ili u Ligi Evrope ili u Ligi konferencije, pošto se ova ekipa u ovom trenutku nalazi na petom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Monako, ali i tri boda viška od šestoplasiranog Rena.
Do sada su popularne Doge odigrale 34 meča u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i ostvarile sedamnaest trijumfa, osam remija i devet poraza.
Na poslednjih pet mečeva su izabranici Paula Fonseke ostvarili dva trijumfa, isto toliko poraza, ali i jedan remi.
U prošlom kolu je tim koji je ne tako davno pod vođstvom Kristofa Galtjea došao do šampionske titule, poražen na gostovanju kod ove sezone sjajnog Remsa, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Pre toga je četa Paula Fonseke vezala nekoliko izuzetno dobrih mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala, a sve je krenulo od trijumfa na domaćem terenu protiv Monpeljea, pa preko remija na gostovanju kod Oksera i do novog trijumfa na svom stadionu protiv Ažaksioa kada je bilo 3:0.
Ostaje žal za tim porazom u prošlom kolu od Remsa, međutim, treba podsetiti da je četa Vilijama Stila u jednom trenutku vezala čak osamnaest susreta bez poraza u prvenstvu, pa otuda taj poraz i nije i ne sme biti iznenađujući.
Na gostovanjima su do sada popularne Doge odigrale sedamnaest mečeva i utisak je da se baš i nisu proslavile, pošto je u tom periodu ova ekipa ostvarila samo šest trijumfa, četiri remija, ali i sedam poraza što je verovatno i previše za tim koji kao glavnu ambiciju ima plasman u ligu šampiona.
Za kraj, Fonseka za ovo veoma važno gostovanje kod Monaka neće moći da računa na Đaloa, Ounasa, Guđmnosona i Žegrova.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na prethodne mečeve između ova dva kluba, doći ćemo do zaključka da su to bili i te kako efikasni dueli i po našem mišljenju nas nešto slično očekuje i ovog puta pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.63.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.

Monako u prvenstvu na svom terenu od Lila nije izgubio punih trinaest godina, i verujemo da se to neće desiti ni večeras, pa je idealno da probate sa duplom šansom na tim iz Kneževine, ali i igrom na golove, konkretno 1X&3+ uz fantastičnu kvotu 2.85 u Meridianu.

Izvor: Tip dana: Monako – Lil: Kneževi se još nadaju Ligi šampiona!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*