Tip dana: TSC – Crvena zvezda: Zvezda na severu, a nije severnjača!

U sredu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a pored duela između Mančester Sitija i Real Madrida, na programu su i polufinalni susreti srpskog Kupa, a za vas smo ovog puta analizirali duel između ekipe TSC-a i Crvene zvezde.
Početak susreta je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

TSC: San o Ligi šampiona i dalje traje!

Fudbaleri TSC-a igraju sjajno u poslednjih nekoliko godina, a ostaje žal što je ovoj ekipi prošle sezone u praktično poslednjem kolu izmakao plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Naime, ekipa iz Bačke Topole je prošli šampionat završila na šestom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Radnički iz Niša.
Sve do dva kola pre kraja izabranici Žarka Lazetića su suvereno držali poziciju koja donosi plasman u kvalifikacije za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, međutim, u poslednja dva kola je tim iz Bačke Topole doživeo isto toliko poraza.
U pretposlednjem kolu ova ekipa je poražena na gostovanju kod Radničkog u Nišu, a taj meč na “Čairu” je završen rezultatom 2:0. U poslednjem kolu je TSC-u bila dovoljna pobeda na domaćem terenu nad Vojvodinom za definitivni plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, ali to se nažalost nije desilo, pošto je taj duel završen rezultatom 0:2, u korist Lala pa je tako klub iz Bačke Topole ostao bez već viđenog plasmana na četvrtu poziciju.
Ipak, deluje da će ova ekipa sve ono što je propustila prošle sezone, da nadoknadi ove, a možda čak i više od toga.
Pre svega, poznato je da ove sezone prvo mesto donosi direktan plasman u Ligu šampiona, dok druga pozicija znači i kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali i direktan plasman u Ligu Evrope. U ovom trenutku se tim iz Bačke Topole nalazi na drugom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Čukarički i već sada je jasno da će ova dva tima voditi veliku borbu za tu drugu poziciju i sigurno mesto u Ligi Evrope.
U prošlom kolu su izabranici Žarka Lazetića ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Voždovca, a taj susret je završen rezultatom 2:0.
Pre toga je TSC odigrao jedan fantastičan meč na gostovanju kod Radničkog iz Kragujevca, na kom je ova ekipa slavila sa više nego ubedljvih 4:1.
Na domaćem terenu je do sada drugoplasirani tim na tabeli odigrao osamnaest mečeva i ostvario deset trijumfa, četiri remija i isto toliko poraza, a zanimljivo je da je klub iz Bačke Topole tri boda više osvojio na strani, pošto je ova ekipa druga najbolja gostujuća ekipa u ligi, naravno iza Crvene zvezde.
Za kraj, poslednji međusobni susret između TSC-a i aktuelnog šampiona Srbije je odigran pre nešto manje od mesec dana kada su crveno-beli bez većih problema slavili sa 4:1.

Crvena zvezda: Crveno-beli žele novu duplu krunu!

Za razliku od prethodnih nekoliko sezona, prošlo prvenstvo je bilo neizvesno sve do poslednjeg kola, a na kraju su crveno-beli došli do nove titule prvaka.
Usledile su kvalifikacije za Ligu šampiona, gde je Zvezda prvo bez većih problema eliminisala Pjunik, i to sa ukupnim rezultatom 7:0, uz fantastičnu predstavu Bukarija, koji je u prvom meču u Beogradu postigao het-trik i nagovestio velike stvari.
Ipak, od plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje nije bilo ništa, pošto je tim koji je u tom trenutku predvodio Dejan Stanković eliminisan od Makabija. Prvi susret u Izraelu je završen pobedom ovog tima od 3:2, a u revanšu u Beogradu nije bilo pobednika (2:2).
Nakon eliminacije od izraelskog šampiona, Dejan Stanković je podneo neopozivu ostavku, a njega je na klupi nasledio Miloš Milojević.
Morali su se u klubu zadovoljiti sa Ligom Evrope, a kada smo već kod nje, veliko je pitanje da li su fudbaleri aktuelnog srpskog šampiona mogli bolje, s obzirom da je grupa za razliku od prethodnih nekoliko sezona izuzetno teška, pošto su u njoj bili aktuelni šampion Turske – Trabzon, Monako, koji godinama unazad spada u sam vrh francuskog fudbala, ali i aktuelni šampion Mađarske – Ferencvaroš.
Nažalost, na kraju su crveno-beli sa šest osvojenih bodova zauzeli poslednje mesto u grupi pa čak nisu obezbedili ni plasman u nokaut fazu Lige konferencija, nakon čega je ova ekipa mogla u potptunosti da se fokusira na svoje obaveze u prvenstvu, ali i u Kupu.
Utisak je da Zvezda nikad ranije nije došla do titule šampiona Srbije, što je ovom timu ove sezone donelo i plasman u grupnu fazu Lige šampiona, što je svakako fantastična stvar, kako za tim sa Marakane, tako i za srpski fudbal.
Do sada je novi-stari šampion Srbije odigrao 35 mečeva u ligi i ostvario čak trideset trijumfa uz pet remija, bez poraza i kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da crveno-beli dođu do naslova prvaka bez ijednog izgubljenog susreta.
U prošlom kolu su izabranici Miloša Milojevića koji bi vrlo lako na kraju ove sezone mogao da napusti Zvezdu, slavili protiv Vojvodine na svom terenu, a taj duel je završen rezultatom 2:1, uz podatak da je Kangva postigao pobedonosni pogodak u poslednjim sekundama susreta.
Što se tiče mečeva na strani, do sada su Milan Borjan i drugari odigrali sedamnaest susreta na strani i ostvarili četrnaest trijumfa uz tri remija, a svakako da crveno-beli imaju ogroman motiv da dođu do nove duple krune, treće u nizu.

Naš predlog

Iako je ulog plasman u veliko finale, mišljenja smo da nam predstoji jedan i te kako efikasan duel, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.82.

Ako se osvrnemo na međusobne susrete između ova dva tima, videćemo da su na poslednja tri meča i jedna i druga ekipa postigle makar po jedan pogodak, i sva je prilika da će to biti slučaj i večeras pa je topla preporuka igra GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

Za kraj, TSC će učiniti sve da dođe u situaciju da se bori za svoj prvi trofej u istoriji, međutim, mišljenja smo da će glavnu reč na ovom duelu voditi fudbaleri novog-starog šampiona Srbije, pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.55.

Izvor: Tip dana: TSC – Crvena zvezda: Zvezda na severu, a nije severnjača!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*