Tip dana: Sevilja – Juventus: Andalužani jure sedmi trofej u Ligi Evrope!

U četvrtak je sjajna ponuda za klađenje, a u centru pažnje će bez ikakve sumnje biti revanš mečevi polufinala Liga Evrope i Lige konferencija, pa smo za vas analizirali duel koji će biti odigran na “Ramon Sančez Pichuanu” gde će fudbaleri Sevilje ugostiti Juventus.
Prvi duel između španskog i italijanskog predstavnika je završen bez pobednika, pošto je u Torinu bilo 1:1, a revanš je zakazan za 21h.

Sevilja: Fantastične partije u drugom delu šampionata!

Sevilja je katastrofalno započela ovogodišnje izdanje španske La Lige, i dosta dugo je ova ekipa bila u zoni ispadanja.
Nakon serije loših rezultata na startu sezone, klub je napustio Đulijen Lopategi, koji je na tako davno sa ovom ekipom došao i do trofeja u Ligi Evrope, a na njegovo mesto je početkom oktobra seo Horhe Sampaoli.
Međutim, ni pod njegovom dirigentskom palicom klub iz Andaluzije nije bio na svom prepoznatljivom nivou, a nažalost španski predstavnik je eliminisan već u grupnoj fazi Lige šampiona, nakon što je u konkurenciji Mančester Sitija, Borusije iz Dortmunda i Kopenhagena zauzeo treće mesto na tabeli i morala se Sevilja zadovoljiti sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope.
Na sve to je Sevilja pod Sampaolijem bila u donjem delu tabele, a neretko i na pozicijama koje vode u Segundu na kraju sezone.
Sampaoli je smenjen sredinom marta a na njegovo mesto je seo Hose Luis Mendilibar i utisak je da je to bio pravi pogodak.
Naime, u poslednje vreme tim sa “Sančez Pichuana” pruža fantastične partije u prvenstvu, pa je od tima koji se grčevito borio opstanak, Sevilja nakon sjajnih partija stigao čak do desete pozicije na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na sedmoplasiranu Đironu, a poznato je da to sedmo mesto na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu konferencije.
U prošlom kolu su Andalužani bez većih problema slavili na teškom gostovanju kod Valjadolida, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Fenomenalne partije španski predstavnik pruža i u nokaut fazi Liga Evrope, a ovaj tim je u šesnaestini finala naišao na PSV, koji je eliminisan ukupnim rezultatom 3:2, da bi u osmini finala Sevilja bila bolja i od Fenerbahčea, ukupnim rezultatom 2:1, a ono što je zanimljivo je da višestruki osvajač Liga Evrope oba puta slavio na svom terenu, ali i doživeo oba poraza na strani.
Usledio je duel protiv Mančester Junajteda na Old Trafordu koji je završen bez pobednika (2:2), dok je u revanšu Sevilja demolirala engleskog predstavnika sa 3:0.
Najzad, u prvom polufinalnom susretu na gostovanju kod Juventusa, Andalužani su remizirali (1:1), uz podatak da su puleni trenera Mendilibara primili izjednačujući pogodak u sedmom minutu sudijske nadoknade.
Za kraj, što se tiče izostanaka, španski stručnjak ovog puta neće moći da računa na Đordana, Koronu, Geja, Marčaa i Nianzua.

Juventus: Ima li Juve recept za zahuktale Andalužane?

Iako je Juve tokom prošlog leta napravio jedan zaista fenomenalan tim, i jedan od najtrofejnijih italijanskih klubova je poput Sevilje krenuo katastrofalnu u novu sezonu i već na startu je bilo jasno da od šampionske titule neće biti ništa, iako je to naravno bio primarni cilj za klub iz Torina.
Taman kada je Stara dama počela da pruža dosta dobre partije u prvenstvu, desila se kazna italijanskog Suda koji je nekadašnjem šampionu Italije oduzeo čak petnaest bodova zbog određenih malverzacija, i nakon toga su Dušan Vlahović i drugari zapali u veliku krizu, o čemu najbolje svedoči i poraz od Monce na domaćem terenu.
Međutim, kako je vreme prolazilo tako je Juve pružao sve bolje partije a negde u naletu forme je ovoj ekipi poništena ta kazna, nakon čega se klub iz Torina stacionirao na pozicijama koje vode u Ligu šampiona na kraju sezone, a takav slučaj je i u ovom trenutku.
Naime, izabranici Masimilijana Alegrija se na tri kola do kraja prvenstva nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na petoplasirani Milan, a kako je u opticaju još maksimalnih devet bodova, teško je zaista očekivati da Juve ispusti ovakvu prednost, pogotovu što u sledećem kolu gostuje kod Empolija.
U prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli bez većih problema savladao Kremoneze, a taj susret je završen rezultatom 2:0, ipak, meč će ostati u senci nove povrede Pola Pogbe, za koga je po svemu sudeći sezona završena.
Raduje svakako podatak da su fudbaleri Juventusa kada je to bilo najpotrebnije podigli formu u Seriji A i sa tri vezana trijumfa praktično sebi obezbedila plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, u kom se ruku na srce nisu proslavili ove sezone.
Kao što je dobro poznato, Stara dama je na kraju završila na trećem mestu na tabeli i poput Sevilje morala se zadovoljiti sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, gde italijanski predstavnik igra zaista sjajno.
Redom su padale ekipe Nanta, Frajburga i Sportinga, a u polufinalu je Juventus naišao na Sevilju, koja je uvek nezgodan protivnik u Ligi Evrope, i preko Gatija u sedmom minutu sudijske nadoknade nekako uspeo da dođe do nerešenog rezultata.
Kao što smo već napomenuli, Masimilijano Alegri za ovaj susret ponovo neće moći da računa na povređenog Pola Pogbu, dok pored njega na “Sančez Pichuan” neće istrčati Bonući, De Šiljo, Kaio Žorž i Ihataren.

Naš predlog

Pomenuli smo već da Sevilja igra fantastično u drugom delu sezone, a na sve to, poznato je da Andalužani obožavaju Ligu Evrope, pa prednost u ovom duelu ipak dajemo domaćoj ekipi i predlažemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.50.

Sva je prilika da će se Masimilijano Alegri opredeliti za nešto defanzivniju varijantu, pa zbog toga, ali i zbog činjenice da je ulog finale Liga Evrope, ne treba ovde očekivati previše pogodaka pa je topla preporuka igra 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.

Interesantno je svakako i kombinovati ove dve igre, pa vam predlažemo da se fokusirate na kombinaciju igara 1X&0-3 uz kvotu 1.81.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da na poluvremenu mreže miruju, a da Sevilja do trijumfa dođe u drugom delu igre, pa vam predlažemo da probate sa igrom X-1 uz fantastičnu kvotu 6.00 u Meridianu.

Izvor: Tip dana: Sevilja – Juventus: Andalužani jure sedmi trofej u Ligi Evrope!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*