Tip dana: Mančester Siti – Čelsi: Građani proslavljaju treću uzastopnu titulu!

U nedelju nas očekuje nekoliko spektakularnih mečeva, a jedan od njih se bez ikakve sumnje igra na Etihadu gde će snage odmeriti Mančester Siti i Čelsi.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova.

Mančester Siti: Građani bez konkurencije u Engleskoj!

Mančester Siti nije na najbolji mogući način započeo ovu sezonu, a treba podsetiti da je Arsenal u jednom trenutku imao čak i dvocifrenu prednost.
Međutim, kako je vreme prolazilo tako je ekipa koju sa klupe predvodi Pep Gvardiola pružala sve bolje partije i na kraju smo došli do toga da Građani na dva kola pre kraja dođu do naslova prvaka, iako je to u jednom trenutku bilo praktično nezamislivo.
Naime, Siti je iskoristio očajne partije Arsenala u drugom delu sezone i trenutno je situacija takva da Građani imaju četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Arsenal koji do kraja ima da odigra samo još jedan meč za razliku od Sitija, pa je računica jasna i tim sa Etihada će treći put uzastopno doći do naslova prvaka u Engleskoj.
U prošlom kolu najkvalitetnije lige na svetu su izabranici Pepa Gvardiole ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Evertona koji se grčevito bori za opstanak, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Pre toga je aktuelni šampion Engleske slavio i na svom terenu protiv Lidsa kada je bilo 2:1, a već dosta dugo Građani ne znaju za neuspeh u prvenstvu pošto je poslednji put u Premijer ligi ovaj tim poražen na gostovanju kod Totenhema, početkom februara, kada je bilo 1:0.
Ne treba naravno zaboraviti da tima sa Etihada očekuje i veliko finale FA Kupa i to protiv gradskog rivala – Mančester Junajteda, što znači da su Građani i dalje u trci za sva tri trofeja.
Ipak, primarni cilj će i ovog puta biti “ušati” trofej a deluje zaista da mu engleski predstavnik odavno nije bio bliže pošto će u velikom finalu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona odmeriti snage protiv Intera i svakako da je Siti veliki favorit na tom finalnom susretu koji će biti odigran u Istanbulu.
U polufinalu je četa Pepa Gvardiole uspela da se osveti Real Madrid za onaj poraz iz prošle sezone. Prvi duel u Madridu završen je rezultatom 1:1, da bi revanš meč u Mančesteru pripao Halandu i drugarima koji su bez većih problema na Etihadu slavili sa 4:0.
Za kraj, vrlo lako se može desiti da Gvardiola malo promeša karte za ovaj duel protiv Čelsija, a španski stručnjak svakako zbog povreda neće moći da računa na Akea i Mendija.

Čelsi: Košmarna sezona za Plavce!

Kada se sve sabere i oduzme utisak je da je Čelsi ne samo najveće razočarenje u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige, već i u ligama “petice”.
Naime, ni oni najveći pesimisti, pogotovu nakon što je tim iz Londona prošle sezone dobio prebogate vlasnike, nisu mogli da pretpostave da će Plavci u ovom trenutku zauzimati katastrofalno dvanaesto mesto na tabeli uz 43 osvojena boda.
Sve ovo znači da klub sa “Stamford Bridža” naredne sezone ne samo da nećemo gledati u Ligi šampiona, već nećemo videti ni u evropskim takmičenjima, što se zaista odavno nije desilo.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Franka Lamparda su ostvarili samo jedan trijumf, čak tri poraza uz jedan remi i to u prošlom kolu kada su popularni Plavci na svom terenu odigrali protiv Notingema 2:2.
Bio je to jedan zaista sjajan meč na kom je viđeno četiri pogodaka, a utisak je da je zaista moglo još da ih bude. Zanimljivo je da su gosti otišli na odmor sa golom prednosti, ali je onda u drugom delu igre Sterling sa dva pogotka doneo prednost domaćinu, međutim novo poravnanje gostima doneo je Avonji, samo četiri muta kasnije.
Na gostovanjima je Čelsi u dosadašnem toke sezone odigrao sedamnaest mečeva i ostvario samo pet trijumfa, četiri remija i čak osam poraza, što je zaista previše za tim koji je pre početka šampionata imao evropske ambicije.
Poput svog protivnika na ovom susretu i Plavci su ove sezone nastupali u Ligi šampiona, ruku na srce daleko manje uspešno od Sitija.
U prvom kolu je odmah usledio šok pošto je engleski predstavnik poražen od Dinamo Zagreba nakon čega je Tomas Tuhel dobio otkaz. Na njegovo mesto je seo Grejem Poter i doneo timu iz Londona prvo mesto u grupi, kasnije u osmini finala eliminisao i Borusiju iz Dortmunda, ali je u četvrtfinalu Čelsi potpuno zasluženo eliminisan od Real Madrida.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj duel protiv novog-starog šampiona Engleske, Frank Lampard neće moći da računa na Čilvela, Kukurelju, Džejmsa, Kantea i Maunta.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Mančester Siti je porazom Arsenala od Notingema i definitivno došao do titule šampiona Engleske, pa se vrlo lako može desiti da Pep Gvardiola malo odmori svoje najvažnije fudbalere za ono što sledi, a to su finala u FA Kupu i Ligi šampiona, pa ovog puta nećemo prognozirati konačan ishod. Za očekivati je da bude dosta pogodaka, pa je topla preporuka igra 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.54.

Biće ovo veoma lepa prilika da Čelsi popravi utisak, pa je za očekivati da i Plavci postignu makar jedan pogodak na Etihadu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.87.

Za kraj, čvrsto verujemo u to da će biti makar jedan pogodak u prvom delu igre, ali i jedan u drugom poluvremenu, i možda i idealno je da ovde probate sa igrom I1+&II1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.48.

Izvor: Tip dana: Mančester Siti – Čelsi: Građani proslavljaju treću uzastopnu titulu!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*