Tip dana: Njukasl – Lester: Svrake na pragu Lige šampiona, Lester pred ispadanjem!

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas samo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Sent Džejms Parku gde će fudbaleri Njukasla ugostiti Lester.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Njukasl: Još samo bod do velikog uspeha!

Nakon što je Njukasl prošle sezone dobio najbogatije vlasnike u Premijer ligi, bilo je samo pitanje vremena kada će ova ekipa doći u situaciju da se bori za plasman u Ligu šampiona.
Za razliku od nekih drugih klubova koji su u vlasništvu milijardera, popularne Svrake nisu dovodile preterano zvučna pojačanja, iako je prošlog leta klub sa Sent Džejms Parka postavio rekord kada su u pitanju ulazni transferi, pošto je za Isaka Sosijedadu plaćeno rekordnih 75 miliona evra.
Bilo je tu još nekoliko zanimljivih dolazaka a sve u nastojanju da se crno-beli umešaju u borbu za plasman u Ligu šampiona.
Od samog starta prvenstva izabranici Edi Haua su igrali zaista fantastično, a na dva kola pre kraja prvenstva je situacija takva da se popularne Svrake nalaze na trećem mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na petoplasirani Liverpul koji ima i meč viška, što praktično znači da je Njukaslu za definitivni plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje potreban još samo jedan osvojen bod iz dva meča, a možda ni toliko.
U prošlom kolu je tim sa Sent Džejms Parka napravio krupan korak ka plasmanu u elitno takmičenje, pošto je trećeplasirani tim na tabeli na svom terenu bez većih problema savladao ove sezone odlični Brajton, a taj duel je završen rezultatom 4:1.
Tim trijumfom je Njukasl još jednom potvrdio odlične partije na domaćem terenu, pošto je ova ekipa do sada na osamnaest odigranih mečeva ostvarila čak jedanaest trijumfa, pet remija i samo dva poraza.
Na poslednjih pet mečeva Svrake su ostvarile tri trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz i to na domaćem terenu protiv Arsenala kome je to bila jedna od retkih dobrih partija u poslednjih mesec dana.
U prvom delu šampionata Njukasl je demolirao Lester na King Paueru, a na tom suretu su izabranici Edi Haua slavili sa 0:3, uz konstataciju da je to bio rezultat već nakon prvog dela igre.
Za kraj, trener Svraka za ovaj meč neće moći da računa na Frejzera, Krafta, Viloka i Ričija, dok su pod znakom pitanja Džoelinton, Longstaf i Marfi.

Lester: Mogu li Lisice da opstanu u eliti?

Sigurno je da je malo ko mogao da očekuje da će Lester imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige, i kako sada stvari stoje neće biti iznenađenje ukoliko ovu ekipu naredne sezone gledamo u Čempionšipu.
Naime, na dva meča pre kraja popularne Lisice se nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na Everton koji se nalazi na sedamnaestoj poziciji, koja je ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva i naredne sezone donosi igranje u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala.
Cenu loših rezultata je nedavno platio Brendan Rodžers, koga je na klupi nasledio Din Smit, međutim, kako sada stvari stoje to nije bilo dobro rešenje, pošto Smit ima još gori učinak u klubu nego njegov prethodnih, i utisak je da je uprava Lisica možda malo i požurila sa smenom Rodžersa, što bi ovaj tim moglo da košta ispadanja u niži rang.
U prošlom kolu je Lester u jednom biti ili ne biti meču doživeo težak poraz na svom terenu od Liverpula, a taj susret je završen rezultatom 0:3. Pre toga je ova ekipa poražena i na gostovanju kod Fulama, na meču na kom smo videli čak osam golova pošto je na kraju bilo 5:3 za domaćina.
Na poslednjih pet mečeva u Premijer ligi, Lisice su doživele dva poraza, dva puta su mečevi ovog kluba završeni nerešeno, uz samo jedan trijumf i to na King Paueru protiv Vulverhemptona, kada je bilo 2:1.
Kada su u pitanju partije na strani, do sada su izabranici Dina Smita odigrali osamnaest mečeva i ostvarili četiri trijumfa, dva remija i čak dvanaest poraza, što je zaista previše za tim koji je pre početka prvenstva imao evropske ambicije.
Nažalost, ništa bolje partije Lisice nisu pružale ni na svom terenu koji je godinama unazad zaštitni znak ovog kluba, pošto je Lester na osamnaest odigranih mečeva ostvario četiri trijumfa, isto toliko remija, uz čak deset poraza.
Za kraj, Din Smit za ovaj meč biti ili ne biti neće moći da računa na Džastina, Vestegarda i Varda, dok su pod znakom pitanja Bertran i Sojunču.

Naš predlog

Radi se o jednom izuzetno teškom meču za prognoziranje, pošto je Njukaslu potreban bod da i zvanično dođe do plasmana u Ligu šampiona, dok Lisice moraju da idu na trijumf ukoliko žele da i naredne sezone igraju u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala. Iako Svrake igraju fenomenalno na svom terenu, mišljenja smo da će zbog važnosti meča Lester ipak nekako odoleti na ovom gostovanju pa vam predlažemo da probate sa duplom šansom X2, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.95.

Kao što smo već konstatovali, Lester mora da ide na sve ili ništa i mišljenja smo da će Vardi i drugari postići makar jedan pogodak na ovom susretu na Sent Džejms Parku za šta je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.59.

Generalno, deluje da nas očekuje jedan i te kako efikasan duel, pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.48.

Izvor: Tip dana: Njukasl – Lester: Svrake na pragu Lige šampiona, Lester pred ispadanjem!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*