Tip dana: Crvena zvezda – Čukarički: Nova dupla kruna za Zvezdu ili trofej za Brđane?

U četvrtak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam između ostalog donosi i finale Kupa Srbije u okviru kog će na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu snage odmeriti Crvena zvezda i Čukarički.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Crvena zvezda: Crveno-beli jure treću uzastopnu duplu krunu!

Crveno-beli su početkom leta za primarni cilj imali plasman u Ligu šampiona, i sve je krenulo onako kako se samo poželeti može pošto je aktuelni šampion Srbije u trećem kolu kvalifikacija eilminisao Pjunik, nakon dva izuzetno dobra meča.
Ipak, od plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje nije bilo ništa, pošto je tim koji je u tom trenutku predvodio Dejan Stanković eliminisan od Makabija iz Haife.
Prvi susret u Izraelu je završen pobedom ovog tima od 3:2, a u revanšu u Beogradu nije bilo pobednika (2:2).
Nakon eliminacije od izraelskog šampiona, Dejan Stanković je podneo neopozivu ostavku, a njega je na klupi nasledio Miloš Milojević, koji mu je u jednom trenutku bio pomoćnik.
Morali su se u klubu zadovoljiti sa Ligom Evrope, a kada smo već kod nje, na kraju su crveno-beli sa šest osvojenih bodova zauzeli poslednje mesto u grupi pa čak nisu obezbedili ni plasman u nokaut fazu Lige konferencija, nakon čega je ova ekipa mogla u potpunosti da se fokusira na svoje obaveze u prvenstvu, ali i u Kupu.
Utisak je da Zvezda nikad ranije nije došla do titule šampiona Srbije, što je ovom timu ove sezone donelo i plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a to je svakako fantastična stvar, kako za tim sa Marakane, tako i za srpski fudbal.
U ovom trenutku se izabranici Miloša Milojevića nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak 22 boda viška u odnosu na drugoplasiranu ekipu TSC-a iz Bačke Topole.
U prošlom kolu je novi-stari šampion remizirao na gostovanju kod Radničkog iz Kragujevca, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Na domaćem terenu je do sada najtrofejniji srpski klub odigrao osamnaest mečeva i ostvario šesnaest trijumfa uz dva remija.
Inače, bez većih problema su crveno-beli stigli do finala Kupa, gde ih očekuje meč protiv Čukaričkog, uz veliku podršku navijača, pošto će finale biti odigrano na najvećem srpskom stadionu.
Ono što je veoma zanimljivo je da će ovo biti pretposlednji meč Miloša Milojevića na klupi Crvene zvezde, pošto je upravo srpskog šampiona već dogovorila saradnju sa Barakom Baharom, dosadašnjim trenerom Makabija iz Haife, a sve u nameri da Zvezda ostavi što bolji utisak u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

Čukarički: Mogu li Brđani do iznenađenja?

Godinama unazad tim sa Banovog Brda pripada samom vrhu srpskog fudbala, a utisak je da je to posebno došlo do izražaja ove sezone, u kojoj drugo mesto donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Većim delom šampionata tim koji sa klupe predvodi Dušan Kerkez je pružao poprilično dobre partije, međutim, stiče se utisak da je Čuka poklekla u samom finišu, i vrlo verovatno prepustila drugu poziciju ekipi TSC-a iz Bačke Topole.
Naime, to što Partizan nije na prepoznatljivom nivou ove godine, su na najbolji mogući način iskoristila ova dva tima, koja i dalje vode veliku bitku za poziciju broj dva, uz konstataciju da je nakon dešavanja u poslednjem kolu tom mestu i kvalifikacijama za Ligu šampiona, dosta bliži tim iz Bačke Topole koji ima trenutno dva boda viška i za overu druge pozicije biće mu dovoljan i remi u poslednjem kolu.
U prošlom kolu je Čuka samo remizirala na gostovanju kod Voždovca, a taj duel na “Krovu” je završen rezultatom 1:1.
Bolje su izabranici Dušana Kerkeza otvorili taj duel i preko Tomovića u dvanaestom minutu susreta zasluženo došli do vođstva.
Ipak, u finišu susreta je domaćin stigao do izjednačenja, preciznije u 90. minutu kada je Teodorović pogodio za konačnih 1:1, što je iskoristio TSC i pobedom na gostovanju kod Novog Pazara (1:4) vrlo verovatno stigao i do nenadoknadive bodovne prednosti.
Kada su u pitanju partije na gostovanja, do sada je tim sa Banovog Brda odigrao osamnaest mečeva van svog terena i ostvario osam trijumfa, četiri remija, ali i šest poraza. Nažalost, na poslednja tri meča u prvenstvu koje je Čuka odigrala na strani, ovaj tim je osvojio samo jedan bod, što je najviše i kumovalo gubitku drugog mesta na tabeli.
Inače, pre remija na gostovanju kod Voždovca, izabranici Dušana Kerkeza su odigrali jedan sjajan meč an svom terenu i bez većih problema savladali Novi Pazar, rezultatom 4:0.
Do finala srpskog Kupa Brđani su stigli nakon što su u polufinalu eliminisali Vojvodinu, i to sa minimalnim rezultatom.
Za kraj, svakako treba podsetiti da Čukarički i Crvena zvezda imaju dogovor da pozajmljeni fudbaleri crveno-belih neće moći da nastupaju za Čuku protiv šampiona Srbije, pa će tako trener Kerkez za ovaj finalni meč Kupa biti oslabljen za neigranje Lučića i Pankova što će bez ikakve sumnje biti veliki hendikep za tim sa Banovog Brda.

Naš predlog

I pored toga što Čukarički čitavim tokom prvenstva igra na veoma visokom nivou, mišljenja smo da su crveno-beli ipak veliki favorit na ovom duelu pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.40.

Iako je ulog ogroman, mišljenja smo da će nam ovaj susret na stadionu “Rajko Mitić” doneti dosta pogodaka, pa je topla preporuka igra I1+&3+ uz kvotu 1.69.

Za kraj, deluje da će crveno-beli dati sve od sebe da na najbolji mogući način stave tačku na ovu veoma uspešnu sezonu u kojoj je ovaj tim došao do plasmana u Ligu šampiona, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 1&D3+ uz fantastičnu kvotu 2.49 u Meridianu.

Izvor: Tip dana: Crvena zvezda – Čukarički: Nova dupla kruna za Zvezdu ili trofej za Brđane?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*