Tip dana: Fiorentina – Inter: Dva evropska finalista u bici za domaći Kup!

U sredu je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta pripremili finale italijanskog Kupa u okviru kog će na Olimpiku Fiorentina dočekati Inter.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Fiorentina: Može li Viola do trofeja posle više od dve decenije?

Nakon nekoliko poprilično sušnih godina, fudbaleri Fiorentine su prošle sezone konačno igrali dosta dobro, što je rezultiralo i plasmanom u Ligu konferencije, a to je bio prvi izlazak Viole na evropsku scenu još od sezone 2016/17.
Da stvari budu bolje, izabranici Vinčenca Italijana su do plasmana u kvalifikacije za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje došli nakon trijumfa u poslednjem kolu na domaćem terenu protiv Juventusa, a poznato je kolika netrepeljivost između navijača ova dva kluba.
Primarni cilj je i ovog puta bio plasman u neko od evropskih klupskih takmičenja, ali od toga neće biti ništa, makar preko prvenstva, pošto se Viola trenutno nalazi na jedanaestom mestu na tabeli, uz čak deset bodova manjka u odnosu na šestoplasiranu Romu.
U prošlom kolu su izabranici Vinčenca Italijana remizirali na gostovanju kod Torina, a taj susret dva bratska kluba je završen rezultatom 1:1.
Pre toga je Viola odigrala dosta dobar meč na svom terenu protiv Udinezea, koji je završen pobedom domaćeg tima od 2:0.
Inače, treba podsetiti da se italijanski predstavnik odlično pokazao u ovogodišnjem izdanju Lige konferencija, gde se Viola nalazi praktično nadomak trofeja.
Bez većih problema je četa Vinčenca Italijana došla do plasmana u nokaut fazu, a nakon toga su u dvomečima redom padale ekipe Brage, Sivaspora, Leha i najzad Bazela u četvrtfinalu, to nakon pogotka u finišu drugog produžetka.
U borbi za evropski trofej u trećem po kvalitetu klupskom takmičenju, Viola će odmeriti snage protiv Vest Hema, i sigurno je da nas očekuje pravi spektakl, a takođe, treba napomenuti da pobednik tog duela pored trofeja stiče pravo igranja i u Ligi Evrope naredne sezone, što kao što smo već napomenuli i jeste bio primarni cilj tima iz Firence.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovo finale Kupa protiv Intera, strateg tima sa stadiona Artemio Franki neće moći da računa jedino na golmana Sirigua, koji svakako ne bi bio među stativama sve i da je spreman.

Inter: Neroazuri proradili u najboljem mogućem trenutku!

Do poslednjeg kola je Inter prošle sezone bio u igri za Skudeto, ali je na veliku žalost svih navijača Neroazura on pripao najljućem rivalu – Milanu.
I pored dosta kritika na kraju prošle sezone, Simone Inzagi je dobio poverenje uprave, a primarni cilj je i ovog puta bio naslov prvaka u Seriji A.
Nažalost, milanski gigant je jako loše započeo prvenstvo, i posle je već bilo dosta teško stići Napoli, koji je u prvom delu šampionata igrao praktično bez greške.
U ovom trenutku se Neroazuri nalaze na trećem mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na četvrtoplasirani Milan i kako sada stvari stoje vrlo je izvesno da ćemo Inter i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Ruku na srce, u prošlom kolu je četa Simonea Inzagija prekinula jedan sjajan niz pobeda, i to na gostovanju kod novog šampiona Napolija, a taj susret na stadionu “Diego Armando Maradona” je završen rezultatom 3:1.
Ipak, ono što je jako bitno je da Neroazuri trenutno imaju čak pet bodova viška u odnosu na petoplasiranu Atalantu, a kako do kraja šampionata ima još samo dva gola da se odigra, timu iz Milana za plasman u elitno takmičenje treba još samo jedan osvojen bod.
Za svaku pohvalu su predstave milanskog giganta i u Ligi šampiona, pošto su Neroazuri u najtežoj grupi elitnog takmičenja stigli do plasmana u nokaut fazu, ostavivši iza sebe Barselonu koja je tokom prošlog leta sklopila jedan neverovatan tim, a treba podsetiti da ni Antonio Konte sa mnogo jačim rosterom pre dve sezone nije uspeo da dovede Inter do plasmana među šesnaest najbojih ekipa, iako je imao neuporedivo lakšu grupu.
U osmini finala je eliminisan Porto, dok je u četvrtfinalu Inter ponovo naišao na jedan portugalski tim – Benfiku, koja je eliminisana dosta lakše nego što su to svi očekivali.
Usledio je “Derbi dela Madonina” u polufinalu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Prvi duel je odigran na San Siru gde su Neroazuri pružili svoju možda i najbolju partiju ove sezone i slavili sa 0:2, dok je u revanšu Inter slavio sa minimalnih 1:0 i tako stigao do finala Lige šampiona, što apsolutno niko nije mogao da pretpostavi pre početka sezone.
Što se tiče sastava tima za ovaj meč finala Kupa Italije, Simone Inzagi ovog puta neće moći da računa na Škrinjara, Mhtarijana i Dalbera.

Naš predlog

Fiorentina igra zaista sjajno u drugom delu sezone, a najbolji pokazatelj za to su i dva finala. Ipak, Inter je na najbolji mogući način tempirao formu i mišljenja smo da će Neroazuri odbraniti trofej u Kupu pa vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.05.

Ne treba ovde očekivati previše pogodaka, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.78.

Za kraj, možda i idealno je da probate sa kombinacijom igara 2&0-3 uz zaista sjajnu kvotu u Meridianu koja iznosi 2.75.

Izvor: Tip dana: Fiorentina – Inter: Dva evropska finalista u bici za domaći Kup!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*