Tip dana: Štutgart – Hamburg: Ko je poslednji učesnik Bundeslige za sezonu 23/24?

U četvrtak je veoma slaba ponuda za klađenje, a ovaj duel nam donosi i prvi meč baraža za opstanak u Bundesligi, u okviru kog će snage odmeriti Štutgart i Hamburg.
Početak susreta je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Štutgart: Mogu li Švabe ponovo da se spasu ispadanja?

Fudbaleri Štutgarta se nisu nimalo proslavili prošle sezone, pošto je ova ekipa šampionat završila sa istim brojem bodova kao i Herta koja je na kraju prvenstva završila na poziciji koja vodi u baraž za opstanak, međutim Švabe su imale bolju gol razliku i izbegle baraž.
Ipak, treba napomenuti da je vrlo lako moglo da se desi da ova ekipa odmah ispadne u Cvajtu, pošto se Štutgart u poslednjem kolu najkvalitetnijeg ranga nemačkog fudbala susreo sa ekipom Kelna i taj meč je rešio u svoju korist rezultatom 2:1. Ipak, sve je ukazivalo na to da na ovom susretu neće biti pobednika i da će nažalost popularne Švabe igrati u Cvajti, međutim u drugom minutu sudijske nadoknade Vataru Endo je postigao pogodak, što je bio povod za ogromno slavlje svih navijača Štutgarta.
Nažalost, i prošlog leta uprava kluba nije na najbolji mogući način odradila prelazni rok, pa je ponovo ovaj tim slovio za jednog od glavnih kandidata za ispadanje u niži rang.
Naravno, i pred početak ovog šampionata je bilo poznato da je primarni cilj Štutgarta opstanak u društvu najboljih, međutim, izabranici Bruna Lebadije su krenuli jako loše, i upravo trener je bio taj koji je platio cenu loših rezultata početkom aprila, a na njegovo mesto je postavljen Sebastijan Henes koji je kako sada stvari stoje najzaslužniji čovek za to što će popularne Švabe igrati u baražu.
Naime, od kako je bivši trener Hofenhajma seo na užarenu klupu Štutgarta, ova ekipa je ostvarila četiri trijumfa, isto toliko remija i samo dva poraza iako je raspored u tom periodu bio zaista paklen.
Ostaje žal, pošto je nekadašnji šampion Nemačke mogao da obezbedi odmah opstanak u društvu najboljih, ali je u poslednjem kolu Štutgart samo remizirao na svom terenu protiv upravo Hofenhajma, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Naravno, ne treba zaboraviti da je pre toga ova ekipa ostvarila veoma važan trijumf na gostovanju kod Majnca kada je bilo 1:4, što je bez ikakve sumnje najbolja partija ovog tima u drugom delu šampionata.
Na domaćem terenu su izabranici trenera Henesa do sada odigrali sedamnaest mečeva i ostvarili pet trijumfa, šest remija i isto toliko poraza, a takođe je veoma važan podatak da od kako je pomenuti Henes seo na klupu Švaba, ovaj tim ne zna za poraz na svom stadionu.
Za kraj, što se tiče izostanaka, domaćin će na ovom susretu nastupiti bez Zagadua i Kastanarosa.

Hamburg: Da li je konačno došlo vreme za povratak u Bundesligu?

Sećamo se svi 2018. godine kada je HSV po prvi put u svojoj istoriji ispao u niži rang, a nakon toga su navijači ovog kluba na stadionu napravili velike nerede, jer podsećamo da se radi o timu koji je čak šest puta dolazio do titule šampiona Nemačke.
Od ispadanja u popularnu Cvajtu je prošlo pet godina, a prošle godine je ovaj tim možda bio i najbliži povratku u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala.
Naime u baražu za plasman u Bundesligu, HSV je odmerio snage sa Hertom i u prvom meču je nekadašnji šampion Nemačke slavio u sred Berlina sa 1:0. Međutim, iako je u revanšu pred domaćim navijačima Hamburgu odgovarao i remi, Stara dama je na tom duelu slavila rezultatom 0:2 i uspela da opstane u društvu najboljih.
HSV se okrenuo novoj sezoni u želji da konačno nakon punih pet godina dođe do plasmana u elitni rang, i ruku na srce od samog starta šampionata je ova ekipa igrala lep i dopadljiv fudbal, što je bilo dovoljno skoro uvek za jedno od prva tri mesta na tabeli.
Pred poslednje kolo samo je Darmštat obezbedio mesto u Bundesligi dok su se za drugo direktno mesto u društvu najboljih borili drugoplasirani Hajdenhajm i trećeplasirani Hamburg.
Hajdenhajm je gostovao prežaljenom Regensburgu i bila mu je potrebna pobeda kako bi obezbedio neko od prva dva mesta, dok je HSV gostovao fenjerašu Sandhauzenu i morao je da pobedi, ali i da se nada da Hajdenham neće trijumfovati.
Hamburger je uspeo da slavi rezultatom 1:0 pogotkom Žan Luka Dompea u prvom poluvremenu. Činilo se tada da će nemački velikan konačno uspeti da se vrati u Bundesligu, pošto je Hajdenhajm gubio sa 2:1 u gostima protiv Regensburga, međutim, onda pravi šok.
Sudija je odsvirao kraj meča u Sandhauzenu i fudbaleri Hamburgera su več počeli da slave ulazak u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, ali se onda dogodio neverovatan preokret.
Naime, Jan-Niklas Beste je prvo u 93. minutu izjednačio na 2:2 sa bele tačke, a potom je u 99. minutu asistirao Timu Klajndhastu za pobedonosni gol, što je bio povod za veliko slavlje fudbalera Hajdenhajma, koji su došli do druge pozicije i direktnog plasmana u Bundesligu.
Na gostovanjima je ove sezone HSV odigrao sedamnaest mečeva i ostvario devet trijumfa, tri remija i pet poraza, što ovaj tim čini najboljom gostujućom ekipom u Cvajti.
Za kraj, trener Tim Valter za ovaj prvi meč baraža neće moći da računa na Vuškovića, Mikela i Katerbaha.

Naš predlog

Često se u ovom baražu za opstanak u Bundesligi videlo koliko domaći teren ima bitnu ulogu, a mišljenja smo da će to biti slučaj i ovog puta pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.70.

Bez obzira što je ulog ogroman, mišljenja smo da nas očekuje jedan susret sa dosta pogodaka što inače i jeste tradicija kada se ovi timovi sastaju pa je tako na tri poslednja susreta viđeno čak šesnaest pogodaka. Predlažemo vam da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.60 u Meridianu.

Za kraj, poprilično smo sigurni bez obzira na ishod meča da će domaćin uspeti da postigne makar jedan pogodak, pa vam preporučujemo da odigrate igru D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.62.

Izvor: Tip dana: Štutgart – Hamburg: Ko je poslednji učesnik Bundeslige za sezonu 23/24?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*