Tip dana: Kolon – Estudiantes: Gosti blistaju u poslednje vreme, da li je Kolon sledeća žrtva?

U utorak je poput jučerašnjeg dana takođe veoma slaba ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel argentinske Lige Profesional, u kom će Kolon na svom terenu ugostiti Estudiantes.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 22h.

Kolon: Koji su krajnji dometi ovog tima?

Prošle sezone je Kolon imao baš dosta problema u argentinskom šampionatu, a na kraju je ova ekipa zauzela 25. mesto na tabeli, uz čak trinaest bodova viška u odnosu na Aldosivi koji je na kraju ispao iz društva najboljih, pa se stiče utisak da se opstanak ni u jednom trenutku nije ni dovodio u pitanje.
Ipak, veliko je pitanje koliko su svi u klubu bili zadovoljni sa prošlom sezonom, s obzirom da je godinu pre toga tim iz Santa Fea stigao do sedme pozicije na tabeli, ali i došao do trofeja u argentinskom Kupu, što je do sada najveći uspeh tima koji je osnovan 1905. godine.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da ovaj tim igra baš onako kako se to i očekivalo pre početka ovogodišnjeg izdanja argentinskog šampionata, pošto se u ovom trenutku Kolon nalazi na 22. mestu na tabeli, uz samo tri boda viška u odnosu na Arsenal Sarandi, koji se nalazi na poslednjem mestu.
Do sada su izabranici trenera Gorosita odigrali devetnaest mečeva u prvenstvu i upisali samo tri trijumfa, pet poraza uz čak jedanaest remija, pa dolazimo do podatka da je ekipa iz Santa Fea tim koji je do sada ubedljvo najviše puta odigrao nerešeno, što svakako i jeste jedan od uzroka zašto se ovaj tim nalazi ovako nisko na tabeli.
U prošlom kolu je nekadašnji osvajač argentinskog Kupa remizirao na gostovanju kod San Lorenca, a taj duel je završen bez pogodaka, što i nije tako loše, ako uzmemo u obzir koliko dobro Gaučosi igraju na svom terenu.
Na poslednjih pet mečeva četa trenera Gorosita je ostvarila samo jedan trijumf, jedan poraz i čak tri remija, i to sva tri u poslednja tri kola.
Pre tog remija u prošlom kolu na gostovanju kod San Lorenca, Kolon je odigrao dva vezana meča na svom stadionu i oba puta remizirao i to prvo protiv Barakasa kada je bilo 1:1, a onda i protiv Sentral Kordobe u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak četiri gola, pošto je na kraju bilo 2:2.
Za kraj, treba napomenuti da se Kolon baš iskazao u poslednjem međusobnom susretu kod Estudijantesa, pošto je slavio na gostovanju kod ove ekipe rezultatom 2:4, a poslednji poraz od nekadašnjeg šampiona Argentine se desio još 2016. godine što je podatak koji će svakako dobrano ohrabriti fudbalere ekipe iz Santa Fea pred ovaj meč sa Estudiantesom.

Estudiantes: Fantastične partije argentinskog velikana u poslednje vreme!

Estudiantes je jedan od najtrofejnijih argentinskih klubova, a do sada je ova ekipa čak šest puta osvajala naslov prvaka ove zemlje, a ne treba zaboraviti i da su crveno-beli četiri puta osvajali Kopa Libertadores, a poslednji put se to desilo 2009. godine kada je ova ekipa u velikom finalu bila bolja od Kruzeira.
Već sledeće sezone je tim iz La Plate došao do svog za sada poslednjeg trofeja, titule šampiona Argentine, a na kraju je Estudiantes imao dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Velez.
Prošla sezona je bila za zaborav, pošto je argentinski velikan na kraju završio tek na osamnaestom mestu na tabeli, što je nešto što je zaista malo ko očekivao.
Pred start ovog šampionata, uprava kluba na čelu sa predsednikom Gorostuegijem, ali i potpredsednikom, legendarnim Veronom, je obećala svojim navijačima napad na neku od prve tri pozicije, pošto one donose plasman u Kopa Libertadores.
Kada sumiramo sve ono što smo do sada videli u ovogodišnjem izdanj Lige Profesional, deluje da navijači argentinskog velikana imaju dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se u ovom trenutku njihova omiljena ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na San Lorenco, ali i pet bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Taljeres, međutim, treba napomenuti da oba tima imaju meč viška u odnosu na crveno-bele.
U poslednje vreme Estudiantes igra fantastično o čemu najbolje govori podatak da je ova ekipa poslednji poraz u prvenstvu doživela još sredinom marta na gostovanju kod gradskog rivala Gimnazije, kada je bilo 2:1. Utisak je da bi ova ekipa bila usamljena na vrhu tabele da nije bilo nešto slabije starta šampionata, pošto je ovaj tim vezao čak jedanest mečeva bez poraza u argentinskom šampionatu.
U prošlom kolu su izabranici Eduarda Domingeza odigrali fantastičan meč pred svojim navijačima i demolirali ekipu Barakasa, a na tom duelu smo videli čak sedam pogodaka, pošto je na kraju bilo 5:2.
Na gostovanjima je do sada nekadašnji šampion Argentine odigrao devet mečeva i ostvario četiri trijumfa, tri remija i dva poraza, uz konstataciju da na pet poslednjih susreta na strani Estudiantes ne zna za poraz, što je samo još jedan od razloga zbog koga fudbaleri četvrtoplasiranog tima na tabeli u veoma lepom raspoloženju putuju na ovo gostovanje kod Kolona kome ne cvetaju ruže u poslednje vreme.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na međusobne susrete između ova dva kluba, doći ćemo do zaključka da je na poslednja dva susreta između Kolona i Estudiantesa palo čak deset pogodaka, a utisak je da nas i ovog puta očekuje duel sa dosta golova, pa je topla preporuka igra 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.60.

Kao što smo već napomenuli, Kolon je poslednji poraz od Estudiantesa doživeo još 2016. godine, međutim, nekadašnji šampion Argentine blista u poslednje vreme i mišljenja smo da je konačno došlo vreme za prvu pobedu posle sedam godina pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.30.

Za kraj, bez obzira na konačan ishod, u velikoj meri smo sigurni da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak na ovom susretu za šta je Meridianbet odredio kvotu 2.18.

Izvor: Tip dana: Kolon – Estudiantes: Gosti blistaju u poslednje vreme, da li je Kolon sledeća žrtva?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*