Tip dana: Čelsi – Liverpul: Sudar dva ranjena lava

Premijer liga se vratila na velika vrata i u prvom kolu nas odmah očekuje spektakl. Duel između potpuno novog Čelzija i osveženog Liverpula. Jedni od glavnih pretendenata na TOP 4 se sastaju u nedelju u 17:30 na Stamford Bridžu.

Čelzi: Novi početak (ili kraj)

Nije Čelzi imao sreće kada je protivnik u prvom kolu u pitanju, međutim verovatno je bolje ukrstiti koplja sa najjačima na početku i odmah jasno videti da li ima pomaka u igri. Jer sigurno da je Čelziju, posle katastrofalne sezone u kojoj su bili predmet podsmeha, potreban pomak u svim segmentima igre. Maurisio Poketino se prihvatio nimalo lakog zadatka da posrnulog giganta vrati na staze stare slave i udari temelje nekog novog, modernog, Čelzija. Ako neko ume da se izbori sa gomilom igrača koji nisu sigurni zašto su tačno dovedeni (a takvih je bezmalo u plavom delu Londona), onda je to Poketino. Nema Evrope, što znači da “Poch” može natenane da gradi svoju kulu. Već od derbija u prvom kolu… Uostalom, nisu li takođe osvojili titulu pre par godina kada su ih svi otpisali?

Otišli su Kovačić, Kante i Maunt – reklo bi se da su stvarno činili kičmu ekipe, a da li će i kako te odlaske nadomestiti Enco Fernandez od koga se očekuje da opravda uloženi novac, ostaje da vidimo. U Čelziju se kroz celu prošlu polusezonu sa velikim nestrpljenjem čekao dolazak kvalitetnog napadača, a još na zimu je dogovoren dolazak napadača Lajpciga Kristofera Nkunkua, koji je zbog povrede morao čekati leto da bi službeno postao član londonskog tima. Ipak, nije njegov dolazak doneo preko potrebno olakšanje za Čelzi, jer se ponovo povredio i prema najavama sledi mu pauza od najmanje nekoliko meseci, baš nisu imali sreće. Sezona kao ona prošla jednostavno ne sme (verovatno i ne može) da se ponovi.

Liverpul: Reorganizacija ili nešto tome slično

U Liverpulu su prošlu sezonu iskoristili za, kako to oni kažu, učenje nekih novih lekcija, i najavili ozbiljnu reorganizaciju i podmlađivanje sastava. E sad, postavlja se pitanje da li su to i uradili? Na samom početku prelaznog roka izgledalo je da su novi sportski direktor i stari finansijeri odlučili da uđu u potpunu rekonstrukciju veznog reda, ali onda su, čini se, otišli neki igrači koji su morali da ostanu. U Saudijsku Arabiju otišao je i kapiten Džordan Henderson (neki će reći opravdano – nužno osveženje). Stigao je čarobnjak Mekalister u tandemu sa Soboslijem (kome ne manjka kreacije) i čini se da će ove sezone Klopu itekako trebati malo čarolije da ostvari ono što se od njega očekuje.

Međutim, pored toga što će dva tima voditi ogromnu bitku na terenu, danima pre utakmice traje bitka po imenu – Mojzes Kaisedo. Činilo se da neće biti problema oko realizacije transfera veziste iz Brajtona, a onda je na scenu stupio niko drugi nego – Čelzi. Poslednjih dana prelaznog roka stizale su razne vesti sa Ostrva ali čini se da je Liverpul bio rešen da ide do kraja i tako učini Ekvadorca najskuplje plaćenim igračem u Premijer ligi – IKADA. To zadovoljstvo bi ih koštalo neverovatnih 127.000.000 evra.

Liverpul se, na prvi pogled, otresao igrača koji su bili sa na zalasku karijere i padu forme. Odlazak Bobija Firmina, koliko god da je teško pao svima koji su ga voleli, pokazao je da više nema mesta za improvizacije, a isticanje Darvina Nunjeza u prvi plan jasan je znak i najava nekog novog Klopovog Liverpula. Dijaz i Žota mogu da budu ključne figure ovog tima, ali i Gakpo koji je, možemo slobodno reći, prošao proces adaptacije. Prazninu u sredini iskoristiće Kurtis Džons i vrlo verovatno mladi Stefan Bajčetić. Da li će sve ovo biti dovoljno da se Liverpul za početak bar vrati u Ligu Šampiona ili zašto da ne osvoji i Ligu Evrope – ostaje da vidimo.

Naš predlog:

Prema prognozama kladionica Liverpul je u ovom derbiju blagi favorit. Kvota na trijumf gostiju se u kladionici Mozzartbet plaća kvotom 2.40, dok je kvota na domaćina nešto veća 2.90. Možda i najrealniji ishod tj. podela bodova se plaća kvotom 3.50.

Naš prvi predlog je kombinacija konačnog pobednika i golova, odnosno par X2,0-3 sa koeficijentom 1.90 koji nudi Mozzartbet.

Smatramo da je Liverpul trenutno u malo boljem stanju a i formi od Čelzija, sa dosta čvršćom i uigranijom odbranom. S obzirom da je poslednjih 6 duela ove dve ekipe završeno nerešenim rezultatom uz svaki put manje od 3 gola, moglo bi da se pokuša i s igrom 0-2 za koju se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 2.24. Za one koji preferiraju jače koeficijente, predlažemo x sa kvotom 3.50 u kladionici Mozzartbet.

Izvor: Tip dana: Čelsi – Liverpul: Sudar dva ranjena lavaKladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*