TIP DANA: Ajaks – Brajton: Kopljanici se polako ali sigurno bude!

U četvrtak je veoma interesantna ponuda za klađenje, pošto su na programu mečevi četvrtog kola Liga Evrope i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Amsterdamu na stadionu “Johan Krojf” gde će snage odmeriti Ajaks i Brajton.
Početak susreta između holandskog i engleskog predstavnika je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Ajaks: Da li dolaze bolji dani za holandskog velikana?

Pominjali smo već dosta puta u našim analizama da je prošla sezona bila jedna od najslabijih u poslednjoj deceniji za tim iz Amsterdama, koji je na kraju završio tek na trećem mestu na tabeli, što se sigurno nakon blistavih partija ovog tima u poslednje vreme smatra velikim neuspehom.
Sve to je značilo da holandskog velikana nećemo gledati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, što je veliki udarac i za budžet.
Na kraju se Ajaks domogao Liga Evrope, i to pošto je holandski predstavnik bez većih problema u plej-ofu bio bolji od bugarskog Ludogoreca
Primarni cilj pred početak sezone je naravno bio naslov prvaka Holandije i što bolje izdanje u evropskim takmičenjima, konkretno u Ligi Evrope, međutim, kako vreme prolazi utisak je da apsolutno niko nije mogao da očekuje da će tim iz Amsterdama igrati ovako loše ove sezone.
Naime, trenutno se nekadašnji šampion Holandije nalazi na jedanaestom mestu na tabeli uz čak 22 boda manjka u odnosu na prvoplasirani PSV.
Cenu loših rezultata je nedavno platio trener Moris Stejn, a na njegovo mesto je postavljen Džon van’t Ship, pred kojim je kako sada stvari stoje pakleno težak zadatak, ali ipak deluje da je ovaj čovek za veoma kratko vreme uspeo da probudi uspavane Kopljanike.
Naime, na dva poslednja meča u holandskom prvenstvu, Ajaks je uspeo da zabeleži dva vezana trijumfa, i to prvo na domaćem terenu protiv Volendama u zaostalom susretu, a onda i protiv Herenvena u prošlom kolu kada je bilo 4:1, što je možda i najbolji pokazatelj da holandski velikan polako ali sigurno izlazi iz krize.
Što se tiče Liga Evrope, iako se Ajaks trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda, i dalje je sve otvoreno, pošto u ovom trenutku prvoplasirani Marsej ima samo tri boda više.
Do sada nekadašnji šampion Evrope nema trijumf u Ligi Evrope, pošto je ova ekipa na tri odigrana susreta dva puta remizirala, uz poraz od Brajtona u prošlom kolu kada je bilo 2:0.
Podsećamo vas, pre toga je klub iz Amsterdama podelio bodove na svom terenu protiv Marseja u jednom spektaularnom susretu koji je završen rezultatom 3:3, ali i na gostovanju kod AEK-a, kada je bilo 1:1.
Za kraj, novi trener Ajaksa za ovaj duel protiv Brajtona neće moći da računa na povređenog Gortera, dok su pod znakom pitanja Dongen, Mansverk i Rulji.

Brajton: Fali evropskog iskustva za ovakve mečeve!

Od jednog tima koji je godinama tavorio u nižim ligama, došli smo do toga da Brajton polako ali sigurno počinje da pripada samom kremu engleskog fudbala, a sve to zbog sjajnih rezultata koje ova ekipa postiže u poslednje vreme.
Popularni Galebovi su blistali i prošle sezone, i to pošto su izabranici Roberta De Zerbija koji radi sjajan posao na klupi ovog tima na kraju zauzeli odlično šesto mesto na tabeli, uz pet bodova manjka u odnosu na petoplasirani Liverpul.
Kao što je to dobro poznato ta šesta pozicija je u najkvalitetnijoj ligi na svetu donosi plasman u Ligu Evrope, što je istorijsko prvo učešće za Brajton u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, pa šta drugo reći nego da je sezona bila izuzetno uspešna.
Kada smo već kod Liga Evrope, treba istaći da se u ovom trenutku engleski predstavnik nalazi na deobi drugog mesta na tabeli uz četiri osvojena boda, koliko ima i AEK, uz konstataciju da Galebovi imaju samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Marsej.
U prvom kolu je Brajton u jednom zaista sjajnom susretu poražen na svom terenu od grčkog AEK-a, kada je bilo 2:3, dok je u drugom kolu engleski predstavnik remizirao na gostovanju kod Marseja, pošto je taj duel na Velodromu završen rezultatom 2:2.
Usledio je i prvi trijumf u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope i to na domaćem terenu protiv Ajaksa kada je bilo 2:0, a sa istim rivalom će Brajton odmeriti snage i večeras.
Što se tiče engleske Premijer lige, trenutno se izabranici Roberta De Zerbija nalaze na sedmoj poziciji na tabeli, i nakon fantastičnog starta prvenstva slobodno možemo reći da se ovaj tim nalazi u blagoj krizi, pošto Brajton na pet poslednjih mečeva ne zna za trijumf, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila tri remija i dva poraza.
Negativni niz je započeo od one katastrofe na gostovanju kod Aston Vile kada je bilo 6:1, a nakon toga su Galebovi remizirali na svom terenu protiv Liverpula što je svakako odličan rezultat.
Usledio je poraz od Sitija u meču u kom se Brajton nije obrukao, da bi nakon toga sedmoplasirani tim na tabeli vezao dva remija i to prvo protiv Fulama na domaćem terenu, a potom i u prošlom kolu na gostovanju kod Evertona na Gudison Parku kada je bilo 1:1.
Što se izostanaka tiče, De Zerbi za ovaj veoma važan meč u Amsterdamu neće moći da računa na Velbeka, Marša i Enkisa, dok je Estupinjan pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Ajaks se polako ali sigurno budi i mišljenja smo da će holandski velikan uspeti da izbegne poraz na ovom duelu protiv nimalo naivnog Brajtona, pa vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.09.

Utisak je da nas za razliku od prvog duela u Engleskoj ovog puta očekuje jedan izuzetno efikasan duel, pa je topla preporuka igra 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.08.

Za kraj, Kopljanici su u prošlom kolu postigli četiri pogotka protiv Herenvena i tako najavili izlazak iz krize. Odbrana Brajtona je možda i najslabiji deo ovog tima i vrlo lako se može dogoditi da Ajaks postigne makar dva gola na svom stadionu, pa predlažemo igru D2+ uz kvotu 2.55 u Meridianu.

Izvor: TIP DANA: Ajaks – Brajton: Kopljanici se polako ali sigurno bude!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*