Tip dana: Monpelje – Nica: Mogu li gosti da sačuvaju prvo mesto i posle ovog kola?

U petak je naravno nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni duel dvanaestog kola francuske Lige 1, u kom će snage odmeriti Monpelje i Nica.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Monpelje: Može li ovaj tim više od sredine tabele?

Monpelje je osnovan davne 1919. godine, a zanimljivo je da je ovaj tim do svoje prve i za sada jedine titule, došao 2012. godine.
Tu ekipu je kao što velika većina vas sasvim sigurno i zna predvodio Olivije Žiru koji je taj šampionat završio na prvom mestu na listi strelaca pošto je postigao 21 pogodak. Veliku pomoć imao je i u Belhandi, koji je na kraju proglašen za najboljeg mladog igrača Lige 1, a svakako treba napomenuti da je trener te ekipe Monpeljea bio legendarni Rene Žirar.
Pored tog naslova prvaka od pre jedanaest godina, treba napomenuti i da je ovaj klub dva puta osvajao francuski Kup, jednom Liga Kup, a od evropskih trofeja treba izdvojiti osvajanje Intertoto Kupa 1999. godine.
Poslednjih nekoliko godina Monpelje ima dosta problema, i praktično ova ekipa ne beleži značajne rezultate, a to je bio slučaj i prošle sezone, koju je ekipa sa “La Masona” završila tek na dvanaestom mestu na tabeli, što znači da ovaj tim nije bio ni blizu bilo kakve borbe za mesto koje vodi u neko od evropskih takmičenja, što je svakako bio primarni cilj prošle sezone, a sigurno je da će biti i ove.
Nakon jedanaest odigranih mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala izabranici Mišela der Zakarijana zauzimaju trinaesto mesto na tabeli uz samo bod viška u odnosu na šesnaestoplasirani Mec, a poznato je da ta pozicija na kraju prvenstva znači i baraž meč za opstanak u Ligi 1 sa trećeplasiranim timom iz drugog po kvalitetu ranga francuskog fudbala.
Do sada je nekadašnji šampion Francuske odigrao deset mečeva u prvenstvu i ostvario tri trijumfa, isto toliko remija, ali i četiri poraza.
Na poslednjih pet mečeva Monpelje ima skor od dva trijumfa, isto toliko poraza, uz jedan remi i to na svom terenu protiv Rena, kada nije bilo pogodaka.
Inače, u prošlom kolu su puleni Mišela der Zakarijana doživeli očekivan poraz na gostovanju kod aktuelnog šampiona PSŽ-a, a taj meč na Parku Prinčeva je završen pobedom Parižana od 3:0.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Monpelje odigrao četiri susreta na “La Masonu” i ostvario samo jedan trijumf, dva remija, ali i jedan poraz i to od Remsa kada je bilo 1:3.

Nica: Blistave partije na startu sezone!

Za razliku od Monpeljea koji je do sada samo jednom osvajao naslov prvaka Francuske, Nica je u svojoj 119 godina dugoj istoriji čak četiri puta dolazila do titule u francuskom prvenstvu, uz konstataciju da je to poslednji put bio slučaj još davne 1959. godine.
Pored toga klub sa Azurne obale je tri puta dolazio i do trofeja u Kupu, a poslednji put se to desilo 1994. godine kada je ova ekipa u velikom finalu bila bolja od Gengama i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Nažalost, prošle sezone se ova ekipa morala zadovoljiti sa devetim mestom na tabeli, što nije zadovoljilo čelnike ovog kluba, pošto je primarni cilj bio plasman u neko od evropskih takmičenja, jer ne treba zaboraviti da je klub sa Azurne obale prošle sezone predstavljao Francusku u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, gde je ovaj tim stigao čak do četvrtfinala, a tu je Nica eliminisana od švajcarskog Bazela nakon produžetaka, što je ruku na srce predstavljalo veliko iznenađenje.nica
Tokom leta je na klupu ovog francuskog tima seo Frančesko Farioli i kako sada stvari stoje čini se da je to bio pravi potez.
Naime, trenutno se tim sa Azurne obale nalazi na prvom mestu na tabeli Lige 1 uz bod viška u odnosu na drugoplasirani PSŽ, što je svakako nešto što je malo ko mogao da pretpostavi pre početka šampionata, a nema nikakve dileme da veliki udeo u tome ima novi trener, koji je inače završio Filozofski fakultet u Firenci i diplomirao sa tezom: ,,Filozofija igre: estetika fudbala i uloga golmana“.
Do sada je lider na tabeli odigrao jedanaest mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i ostvario sedam trijumfa, uz četiri remija i bez poraza, a zanimljivo je da je do sada ova ekipa primila samo četiri pogotka u prvenstvu, uz konstastaciju da je Nica na čak osam odigranih mečeva uspela da sačuva svoju mrežu netaknutom, što je podatak koji vredi napomenuti.
Inače, u prošlom kolu su izabranici trenera Fariolija odigrali novi odličan meč, ovog puta na domaćem terenu protiv Rena, u kom je lider na tabeli bez većih problema slavio sa 2:0.
Kada su u pitanju partije na strani, do sada je Nica odigrala pet mečeva na strani i ostvarila čak četiri trijumfa uz samo jedan remi, uz podatak da je tim sa Azurne obale vezao četiri trijumfa na gostovanjima.

Naš predlog

Na dva poslednja međusobna meča Nica je uspela da savlada Monpelje, a pre svega ti dueli su nam doneli veliki broj pogodaka, pošto ih je bilo ukupno dvanaest, a sva je prilika da nas i ove večeri na “La Masonu” očekuje jedan meč sa dosta golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.00.

Pomenuli smo već u analizi da Nica pruža brutalno dobre partije ove sezone, a tim sa Azurne obale je najbolji gost u Ligi 1, pošto je ova ekipa na pet odigranih susreta ostvarila četiri trijumfa, uz samo jedan remi i to kod Lorijena.
Deluje da bi izabranici Frančeska Fariolija mogli trijumfalno da se vrate i sa ovog gostovanja, pa hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.20.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza je da će gosti za Azurne obale postići makar dva pogotka na ovom meču zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom G2+ uz kvotu 2.22 u Meridianu.

Izvor: Tip dana: Monpelje – Nica: Mogu li gosti da sačuvaju prvo mesto i posle ovog kola?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*