TIP DANA: Belgija – Srbija: Orlovi u Belgijancima vide Bugare!

U sredu je poprilično slaba ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali prijateljski meč između selekcija Belgije i Srbije koji će biti odigran u Briselu.
Početak susreta između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Belgija: Ponovo sjajne partije u kvalifikacijama!

Svedoci smo jedne zaista sjajne generacije Belgijanaca, međutim, ista nije uspela da dođe do naslova prvaka na nekom od dva najveća takmičenja.
Stiče se utisak da je najveći uspeh bio polufinale Mundijala 2018. godine u Rusiji, u kom su Đavolovi poraženi od Francuza kada je bilo 1:0, a po mišljenju mnogih fudbalskih poznavaoca, taj duel je bio proglašen za finale pre finala.
Kada je u pitanju poslednje Svetsko prvenstvo koje je održano prošle godine u Kataru, svakako da smo od Belgije očekivali dosta više, a malo ko je pre početka najveće svetske fudbalske smotre mogao da pretpostavi da ova reprezentacija neće uspeti da dođe do plasmana u nokaut fazu, što se godinama unazad nije dovodilo u pitanje.
Sve to je koštalo selektora Martineza posla u belgijskom nacionalnom timu, a na njegovo mesto je pomalo i neočekivano postavljen Domeniko Tedesko, nekadašnji trener Lajpciga.
Naravno, primarni cilj Belgije je bio plasman na Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, i ponovo je ova selekcija dosta lako stigla do plasmana na EURO, i to bez ijednog poraza, iako je ostalo još jedno kolo da se odigra.
Naime, trenutno se nekadašnji polufinalista Mundijala nalazi na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na Austriju, koja je takođe obezbedila plasmana na Evropsko prvenstvo, i to nakon zaista sjajnih partija.
Izabranici Domenika Tedeska su do sada odigrali sedam mečeva i ostvarili pet trijumfa uz dva remija, a zanimljivo je da je poslednji duel koji je Belgija odigrala u kvalifikacijama protiv Švedske prekinut pri rezultatu 1:1, zbog terorističkog napada, a taj duel je i registrovan tim rezultatom, pošto je jasno da skandinavskoj selekciji ništa ne bi značila ni tri boda iz tog duela, jer drugoplasirana Austrija u ovom trenutku ima čak devet bodova viška.
Na domaćem terenu je Belgija u ovim kvalifikacijama odigrala tri susreta i zanimljivo dva puta remizirala uz jedan trijumf, dok su na gostovanjima Đavolovi bili perfektni pošto su na četiri odigrana meča upisali isto toliko trijumfa uz gol razliku 10:2.
Što se izostanaka tiče, naravno neće biti povređenih De Brujnea i Kurtoe, Azar je u međuvremenu okačio kopačke o klin, a impozantno je sa kakvom napadačkom linijom raspolaže ova selekcija, pošto su pored Lukakua tu još i fudbaleri poput Dokua, Opende, Trosara i Bašuaija.

Srbija: Sve oči uprte u duel sa Bugarima!

Od kako je Dragan Stojković seo na klupu selekcije Srbije, evidentne su promene, i sva je prilika da će Orlovi uspeti da dođu do plasmana na Evropsko prvenstvo nakon čak 24 godine, međutim, dosta puta se u poslednjih nekoliko meseci pominjala igra srpskog nacionalnog tima koja po svemu sudeći nije ni u jednom segmentu napredovala od neslavne eliminacije sa Svetskog prvenstva prošle godine.
Podsećamo vas još jednom da su Orlovi obezbedili plasman na Mundijal direktno i to nakon velike pobede na gostovanju kod Portugala u poslednjem kolu kvalifikacija, ali se u Kataru srpski nacionalni tim još jednim nije proslavio na velikim takmičenjima.
U grupi sa selekcija Brazila, Švajcarske i Kameruna, naša selekcija je zauzela poslednje mesto na tabeli i to sa samo jednim osvojenim bodom, koji je naš tim osvojio u duelu protiv Kameruna.
U poslednjem kolu u meču biti ili ne biti Piksijevi izabranici su nažalost poraženi od Švajcaraca, a taj meč je završen rezultatom 3:2, i upravo na tom duelu su viđeni svi taktički propusti u igri Srbije, iako je to lako bilo uočiti i u duelu pre toga protiv Kameruna, kada su Orlovi vodili sa 3:1, i sve što je bilo potrebno je da se meč mirno privede kraju, međutim, primljena su dva pogotka i to iz kontranapada, što je u trenutku kada imate dva gola razlike nedopustivo.
Naravno, lako je biti general posle bitke, a i pored rane eliminacije sa Mundijala, Dragan Stojković je dobio podršku Saveza i nastavio započeti posao.
Primarni cilj pred početak kvalifikacija je bio da Srbija konačno posle čak 24 godine dođe do plasmana na EURO, i kako sada stvari stoje, to će najverovatnije i biti slučaj, pošto se u ovom trenutku Piksijevi puleni nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Crnu Goru, i za definitivan plasman je potreban samo jedan bod, a sva je prilika da će Orlovi do njega i doći na domaćem terenu protiv Bugarske, koja je trenutno stacionirana na poslednjem mestu na tabeli sa samo dva boda.
U prošlom kolu je Srbija u verovatno i najvažnijem meču u ovim kvalifikacijama na svom terenu u jednom fantastičnom meču savladala Crnu Goru, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Na domaćem terenu su Orlovi za sada odigrali tri meča i upisali dva trijumfa i jedan poraz, dok je na gostovanjima trenutno drugoplasirana selekcija u grupi odigrala četiri duela i upisala dva trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to u gostima kod Mađara, koji su dva puta u ovim kvalifikacijama bili bolji od Srbije.
Za kraj, Dragan Stojković Piksi od bitnijih fudbalera za ovaj duel neće moći da računa na Sergej Milinković-Savića, dok su svi ostali nosioci u potpunosti spremni za odlučujuće bitke u kvalifikacijama, ali i ovaj prijateljski meč protiv Belgije koja godinama unazad slovi za jednu od najboljih reprezentacija na svetu.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih međusobnih susreta između ove dve selekcije, pre svega deluje da nas očekuje dosta pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da se fokusirate na igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.89.

Kada se sve sabere i oduzme, deluje da su ipak Belgijanci favoriti na ovom duelu u Briselu, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.78.

Za kraj, možda je i najrealnije da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak, pa savetujemo igru GG uz kvotu 1.83.

Izvor: TIP DANA: Belgija – Srbija: Orlovi u Belgijancima vide Bugare!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*