TIP DANA: Argentina – Urugvaj: Duel starih znanaca u Buenos Ajresu!

Od četvrtka su na programu završni mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali nas očekuje i nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će bito odigrano za tri godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.
Za vas smo ovog puta analizirali duel koji će bito odigran u Buenos Ajresu gde će snage odmeriti selekcije Argentine i Urugvaja.
Početak susreta između ove dve reprezentacije je zakazan za 01:00h.

Argentina: Da li je vreme i za petnaesti uzastopni trijumf?

Argentina je blistala na Mundijalu i konačno je ova selekcija nakon nekoliko vezanih neuspešnih pokušaja uspela da dođe do naslova prvaka, i to pošto je u velikom finalu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladana reprezentacija Francuske, što je po mnogim mišljenjima najbolje finale u istoriji Mundijala.
Podsećamo vas, regularni deo meča je završen rezultatom 2:2, u produžecima su obe selekcije postigle još po jedan pogodak, ali su na kraju ipak Gaučosi bili koncentrisaniji u penal ruletu i kada se sve sabere i oduzme potpuno zasluženo stigli do Boginje.
Bio je to jedini trofej koji nedostaje Lionelu Mesiju, koji zanimljivo i nakon toga nije odlučio da se oprosti od argentinskog nacionalnog tima, i jedan od najboljih igrača svih vremena, ako ne i najbolji, će predvoditi svoju selekciju u kvalifikacijama za Mundijal koji će za tri godine biti održan u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.
Zanimljivo je da je Argentina doživela poslednji poraz još u prvom kolu Mundijala kada je Saudijska Arabija slavila sa 1:2, a nakon toga su izabranici selektora Skalonija vezali čak četrnaest trijumfa, što je podatak koji svakako zaslužuje svaku pohvalu.
Stvari za sada teku sjajno u kvalifikacijama, pošto se u ovom trenutku Argentina nalazi na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih dvanaest osvojenih bodova, što je trenutno za pet bodova više u odnosu na Urugvaj, Brazil i Veneceuelu koji trenutno dele drugu poziciju na tabeli.
Na četiri odigrana meča aktuelni svetski šampion je ostvario isto toliko trijumfa, a sve je krenulo od prvog kola i duela protiv Ekvadora kada je bilo 1:0.
Usledio je trijumf na tradicionalno nezgodnom gostovanju kod Bolivije koja svoje mečeve igra na velikoj nadmorskoj visini, ali ipak su Mesi i drugari bez većih problema došli do trijumfa na tom susretu, pošto je krajnji rezultat bio 0:3.
Nakon toga su Gaučosi na svom terenu ugostiti Paragvaj, a taj meč je završen rezultatom 1:0, iako se domaćin u prvom delu igre propisno ispromašivao.
Najzad, barem na papiru, najteži posao je bilo gostovanje kod Perua u prošlom kolu, ali je tu Argentina vrlo lagano došla do trijumfa rezultatom 0:2, što dalje znači da aktuelni svetski šampion na četiri meča ne samo da nije doživeo poraz ili remi, već nije primio ni gol, što je podatak koji svakako treba pohvaliti.

Urugvaj: Meč protiv Brazila uliva nadu!

Dobro poznato je da je Urugvaj do sada dva puta u svojoj istoriji osvajao Mundijal, međutim, ova selekcija duži niz godina ne uspeva da napravi značajniji rezultat na Svetskom prvenstvu, naravno, ako izuzmemo 2010. godinu kada je ova reprezentacija uspela da dođe do polufinala, gde je Urugvaj poražen od Holandije, a da stvari budu još gore, na kraju je ova selekcija izgubila i u duelu za treće mesto od Nemaca, a taj susret je završen rezultatom 3:2.
U Rusiji 2018. godine, nekadašnji svetski šampion je stigao do četvrtfinala, gde je eliminisan od Francuza koji su kasnije i stigli do Boginje.
Na poslednjem Mundijalu se Urugvaj nije proslavio pošto ova reprezentacija nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu, i pored pobede u poslednjem kolu nad Ganom (0:2), a najveći krivac za to je Južna Koreja koja je u poslednjem kolu mimo svih očekivanja uspela da savlada Portugal i to nakon pogotka u prvom minutu sudijske nadoknade.
Odmah nakon te neslavne eliminacije za Mundijala, Dijego Alonso je otpušten, a na njegovo mesto je nekoliko meseci kasnije seo legendarni Marselo Bjelsa.
Popularni “Ludak” imaće veoma težak zadatak da pre svega podmladi selekciju Urugvaja, ali i da istu odvede na Svetsko prvenstvo koje će za tri godine biti održano u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.
Kada se sve sabere i oduzme, deluje da svi navijači Urugvaja imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto se trenutno ova selekcija nalazi na deobi drugog mesta na tabeli, uz pet bodova manjka u odnosu na Argentinu, koja za sada ima maksimalan učinak i koja će između ostalog večeras ugostiti nekadašnjeg šampiona sveta u Buenos Ajresu.
U prvom kolu kvalifikacija izabranici Marsela Bjelse su bez većih problema savladali Čile sa 3:1, međutim, onda su usledila dva duela bez trijumfa, i to prvo na gostovanju kod Ekvadora kada je bilo 2:1, a potom i kod Kolumbije, pošto je taj susret završen rezultatom 2:2, uz konstataciju da su gosti stigli do izjednačenja u poslednjim trenucima susreta, nakon pogotka Nunjeza sa bele tačke.
Najzad, u prošlom kolu kvalifikacija Urugvaj je odigrao jednu od svojih najboljih partija u poslednjih nekoliko godina, pošto je ova reprezentacija na svom stadionu dosta lakše nego što je bilo ko mogao da pretpostavi savladala Brazil, a taj susret na legendarnom Sentenariju je završen rezultatom 2:0.

Naš predlog

Argentina je vezala čak četrnaest pobeda, i postavlja se pitanje kada će aktuelni svetski šampion kiksnuti. Ipak, kako između ove dve selekcije postoji veliki rivalitet, sva je prilika da to neće biti slučaj ovog puta, a pogotovu što Urugvaj zaista retko pobeđuje na strani u kvalifikacijama, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.55.

Ako se malo osvrnemo na prethodnih nekoliko međusobnih susreta između ove dve selekcije, doći ćemo do zaključka da nam dueli između ova dva tima retko kada donose dosta pogodaka, a to bi vrlo verovatno mogao da bude slučaj i ove večeri u Buenos Ajresu, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate igru 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69.

Za kraj, idealno je da probate sa kombinacijom igara 1X&0-2, a sve to uz kvotu 1.97 u Meridianu.

Izvor: TIP DANA: Argentina – Urugvaj: Duel starih znanaca u Buenos Ajresu!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*