TIP DANA: Izrael – Rumunija: Bitka za EURO na “Pančo Areni”!

U subotu se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta analizirali susret između Izraela i Rumunije.
Početak susreta između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Izrael: Dve pobede gotovo sigurno donose plasman na EURO!

Izrael se do sada nije kvalifikovao ni na jedno veliko takmičenje, pa je sigurno da će ova reprezentacija dati sve od sebe da se domogne plasmana na Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti odigrano u Nemačkoj, iako odmah na startu treba reći da to neće biti nimalo lak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Alona Hazana nalaze na trećem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na Švajcarsku i Rumuniju koje trenutno dele prvu poziciju.
Do sada je Izrael odigrao osam mečeva u ovim kvalifikacijama i ostvario tri trijumfa, tri remija, ali i dva poraza.
Krenimo redom. U prvom kolu je ova selekcija odigrala samo 1:1 na svom stadionu protiv tkzv. Kosova, i na prvi pogled deluje da je to duel koji je ova reprezentacija morala da dobije, pogotovu što je nakon toga usledilo gostovanje kod prvog favorita u grupi, selekcije Švajcarske, koja je na svom terenu bez većih problema savladala Izrael sa 3:0.
Već tada je delovalo da bi izabranici Alona Hazana veoma teško mogli da dođu u situciju da se bore za plasman na odlazak na EURO, međutim, nakon toga su Izraelci vezali dva trijumfa, i to prvo na gostovanju kod neugodne Belorusije, kada je bilo 1:2, a potom i na svom stadionu protiv Andore, pošto je taj meč završen rezultatom 2:1.
Usledilo je veoma teško gostovanje kod Rumunije, u kom je Izrael uspeo da ostane neporažen, jer je taj duel u Bukureštu završen rezultatom 1:1.
Posle pobede na domaćem terenu nad Belorusijom, svi su bili mišljenja da bi Izrael mogao ravnopravno da se uključi u borbu za plasman na Evropsko prvenstvo, međutim, nakon toga su usledila dva duela bez trijumfa.
Prvo je četa selektora Hazana dozvolila sebi da izgubi na gostovanju kod tkzv. Kosova kada je bilo 1:0, a nakon toga je Izrael remizirao na svom stadionu protiv Švajcarske, i to pogotkom Veismana dva minuta pred istek regularnog toka.
Na domaćem terenu je do sada u kvalifikacijama ova selekcija odigrala četiri duela i ostvarila po dva trijumfa i poraza, i sigurno je da će Izraelci dati sve od sebe da dođu do trijumfa, koji im je preko potreban kako bi ostali u igri za plasman na EURO.

Rumunija: Odlične partije u kvalifikacijama, Rumuni nadomak EURA!

Za razliku od Izraela, Rumunija je do sada čak sedam puta uspela da se kvalifikuje na Mundijal, a najveći uspeh ova selekcija je zabeležila 1994. godine u Sjedinjenim Američkim Državama kada je stigla do četvrtfinala, iako ne treba zanemariti da su Rumuni čak četiri puta uspevali da se domognu plasmana u nokaut fazu.
Što se tiče EURA, najveći uspeh je ostvaren 2000. godine, kada je ova selekcija stigla do četvrtfinala, a poslednji put smo Rumune imali prilike da vidimo na nekom velikom takmičenju 2016. godine na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, kada je ova reprezentacija svoje učešće završila već u grupnoj fazi.
Dakle, punih sedam godina Rumunije nije bilo na nekom velikom takmičenju, a kako sada stvari stoje, vrlo lako se može desiti da ovu selekciju naredne godine gledamo na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Edvarda Jordaneskua nalaze na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Švajcarska, pošto su i jedna i druga selekcija do sada sakupile šesnaest bodova, što je trenutno za četiri poena viška u odnosu na trećeplasirani Izrael, kod koga Rumunija između ostalog i gostuje u ovom kolu i ukoliko uspe da slavi, ova selekcija će kolo pre kraja obezbediti plasman na Evropsko prvenstvo.
Do sada su Rumuni odigrali osam mečeva u ovim kvalifikacijama, i ono što svakako treba pohvaliti je podatak da nekadašnji četvrtfinalista Mundijala još uvek ne zna za poraz, pošto je u tom periodu ova reprezentacija ostvarila četiri trijumfa i četiri remija.
U prva dva kola su savladane Andora u gostima, ali i Belorusija na svom stadionu, nakon čega su usledila dva vezana remija, prvo protiv tkzv. Kosova na strani, a potom i na gostovanju kod Švajcarske u jednom sjajnom meču koji je završen rezultatom 2:2, i deluje da smo tada svi uvideli da će Rumuni imati velike šanse da se domognu EURA. Treba napomenuti da je domaćin vodio sve do 89. minuta, ali je onda fudbaler Parme, Valentin Mihaila za samo tri minuta postigao dva gola i doneo svojoj selekciji veoma važan bod.
Posle toga je Rumunija odigrala na svom terenu 1:1 protiv Izraela, sa kojim će i odmeriti snage večeras, da bi posle tog duela u Bukureštu trenutno drugoplasirana selekcija u grupi savladala tkzv. Kosovo na svom stadionu sa 2:0. U poslednja dva kola je selekcija koju sa klupe predvodi Edvard Jordanesku uspela da ostane neporažena, pošto je remizirala na gostovanju kod Belorusije, ali i u prošlom kolu na svom stadionu demolirala Andoru sa 4:0.

Naš predlog

Na prvi pogled se stiče utisak da je ovo veoma težak meč za prognoziranje. Ipak, kako domaćinu koji će ovaj duel zbog poznatih dešavanja igrati na neutralnom terenu samo pobeda odgovara, deluje da bi Izrael mogao da uknjiži tri boda i priđe na samo bod zaostatka u odnosu na Rumune, pred poslednje kolo kvalifikacija, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.75.

Smatramo da je i dupla šansa na Izrael i više nego prihvatljiva, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 1X uz kvotu 1.47 u Meridianu.

Za kraj, mišljenja smo da ovde neće biti previše pogodaka, i hrabro vam savetujemo da odigrate igru 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67.

Izvor: TIP DANA: Izrael – Rumunija: Bitka za EURO na “Pančo Areni”!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*