TIP DANA: Srbija – Bugarska: U boj krenite junaci svi! Na EURO posle skoro četvrt veka!

U nedelju su na programu završni mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti odigrano u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Srbije i Bugarske.
Početak susreta između ove dve selekcije je zakazan za 15 časova.

Srbija: Bod je dovoljan za plasman na EURO posle 24 godine posta!

Srbija je svoj poslednji plasman na Evropsko prvenstvo ostvarila još 2000. godine, kada je ova selekcija nastupala pod imenom Jugoslavija.
U grupnoj fazi je zauzeto drugo mesto na tabeli iza Španaca, a u četvrtfinalu je Holandija koja je bila jedan od domaćina tog turnira slavila sa 6:1, a nećemo preterati ako kažemo da je taj trijumf Lala mogao da bude i ubedljiviji.
Selektor te generacije bio je legendarni Vujadin Boškov, a treba napomenuti da je Savo Milošević uz Patrika Klajverta bio najbolji strelac tog turnira.
Nakon toga je Srbija nekoliko puta uspevala da se plasira na Mundijal, a poslednji put je to bio slučaj prošle godine kada se Orlovi ponovo nisu proslavili pošto su na kraju završili na poslednjem mestu u grupi i to sa samo jednim osvojenim bodom u meču protiv Kameruna kada je bilo 3:3.
Ponovo je za izabranike Dragana Stojkovića bila kobna Švajcarska koja je u odlučujućem meču za plasman u nokaut fazu savladala našu selekciju rezultatom 3:2.
Kada su u pitanju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pre svega treba reći da je veliko pitanje kakva bi sudbina Orlova bila da je žreb bio nepovoljniji, pošto je Srbija imala baš dosta sreće, jer se našla u grupi sa selekcijama Mađarske, Crne Gore, Bugarske i Litvanije, pa je od samog starta bilo jasno da će Mađari i Srbi voditi veliku borbu za jedno od prva dva mesta.
Na kolo pre kraja se Piksijevi puleni nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirane Mađare, ali i dva boda viška u odnosu na trećeplasiranu Crnu Goru, što dalje znači da će našoj selekciji u poslednjem duelu protiv Bugara na domaćem terenu biti dovoljan i jedan bod, a to dalje znači da ćemo Srbiju posle velikog posta ponovo imati prilike da gledamo na Evropskom prvenstvu koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.
Do sada su Orlovi odigrali sedam mečeva u kvalifikacijama i ostvarili četiri trijumfa, jedan remi, ali i dva poraza i to oba puta od Mađara, čime je ova selekcija pokazala da je u ovom trenutku bolji tim od Srbije.
U prošlom kolu su izabranici Dragana Stojkovića Piksija ostvarili ključni trijumf u ovim kvalifikacijama i to protiv trećeplasirane Crne Gore, a taj susret na najvećem srpskom stadionu je završen rezultatom 3:1.
Na domaćem terenu je srpski nacionalni tim do sada odigrao tri susreta na domaćem terenu i ostvario dva trijumfa uz već pomenuti poraz od Mađara.
Za kraj, legendarni Piksi od bitnijih fudbalera za ovaj poslednji meč u kvalifikacijama neće moći da računa na Milinković-Savića koji je povređen.

Bugarska: Katastrofalne partije u kvalifikacijama i poslednje mesto u grupi!

Poslednje učešće na velikim takmičenjima selekcija Bugarske je zabeležila sada već davne 2004. godine na Evropskom prvenstvu u Portugalu, kada je ova selekcija završila na poslednjem mestu u grupi bez osvojenih bodova, i uz gol razliku 1:9, a sve to znači da ovu reprezentaciju punih devetnaest godina nismo videli na nekom velikom takmičenju, a ono što je već sada evidentno je da će taj post biti produžen za makar tri godine, ali o tom potom.
Najveći uspeh ove zemlje datira još iz 1994. godine, a sećamo se sigurno svi te čuvene generacije koju je predvodio legendarni Hristo Stoičkov. Na kraju su Bugari uspeli da stignu do plasmana u polufinale, u kom je Italija ipak bila bolja i slavila sa 2:1, a u meču za treće mesto je ova selekcija doživela težak poraz od Šveđana, pošto je taj meč završen rezultatom 4:0. Ipak, ono što je zanimljivo je da je upravo Stoičkov bio najbolji strelac na tom turniru, i stiče se utisak da je ta zlatna generacija Bugara možda čak mogla i da eliminiše Italijane u tom polufinalu, ali da tako ne bude pobrinuo se Roberto Bađo sa dva pogotka.
Četiri godine kasnije su Bugari zabeležili i svoj za sada poslednji nastup na Mundijalama, na kom se ova selekcija nije proslavila pošto je zauzela poslednje mesto u grupi sa samo jednim osvojenim bodom.
Što se tiče kvalifikacija za prvenstvo Evrope koje će biti održano naredne godine, treba biti realan pa reći da smo od Bugara očekivali daleko više i pored toga što grupa nije bila nimalo laka, i odmah se naziralo da će u njoj glavnu reč voditi Mađarska i Srbija.
Na kolo pre kraja, Bugarska se nalazi na katastrofalnom poslednjem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda, i poražavajuće zvuči podatak da ova reprezentacija na sedam odigranih mečeva nije uspela da ostvari niti jedan trijumf.
Zanimljivo je da je nekadašnji polufinalista Mundijala svoje najbolje mečeve odigrao protiv dve najkvalitetnije selekcije u grupi, pošto su Bugari uspeli da remiziraju na svom stadionu protiv Srbije, u meču u kom je ova reprezentacija bila na korak od trijumfa, pošto je Darko Lazović postigao izjednačujući pogodak u sudijskoj nadoknadi. Ista sudbina je Bugarsku zadesila i u prošlom kolu, pošto je u Sofiji Mađarska izjednačujući pogodak postigla u sedmom minutu sudijske nadoknade (2:2), i tako izborila i definitivno plasman na Evropsko prvenstvo.
Pored ta dva remija, “fenjeraš” je odigrano nerešeno i na gostovanju kod Litvanije kada je bilo 1:1, dok su na četiri preostala susreta Bugari doživeli isto toliko poraza.
Cenu loših rezultata je nedavno platio selektor Mladen Krstajić koji se blago rečeno nije proslavio, a na njegovo mesto je postavljen Ilian Iliev.

Naš predlog

Iako Orlovi u poslednje vreme ne blistaju, sve osim trijumfa bi bilo prvorazredno iznenađenje, pa vam zato savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.67.

Retko kada se dešava da izabranici Dragana Stojkovića Piksija ne prime gol, i sva je prilika da će to biti slučaj i ovog puta, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na igru GG uz fantastičnu kvotu 2.42 u Meridianu.

Za kraj, Srbija želi da na što bolji način završi ove kvalifikacije u kojima je bilo nekoliko poprilično loših partija, pa smo mišljenja da će Orlovi postići tri ili više pogotka protiv “fenjeraša”, i toplo vam preporučujemo da odigrate igru D3+ uz kvotu 2.21 u Meridianu.

Izvor: TIP DANA: Srbija – Bugarska: U boj krenite junaci svi! Na EURO posle skoro četvrt veka!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*