TIP DANA: Totenhem – Barnli: Pevci maksimalno fokusirani na startu FA kupa!

Totenhem će kao prvu prepreku u pohodu na dugo iščekivani trofej imati Barnli, sa kojim će se sastati od 21 čas na svom stadionu. Sigruno je da će Postekogluovi izabranici maksimalno fokusirano ući u ovaj meč, u želji da se domognu naredne runde takmičenja.

Totenhem: Pobjeda imeprativ!

Možete da navijate za Liverpul, Mančester Siti, Arsenal, to je stvar ukusa. A ako volite fudbal onda morate da obožavate ovosezonski Totenhem. Sve što je uradio od avgusta do poslednjeg dana kalendarske godine zaslužuje aplauz jednak onom koji je na oproštaju od kluba dobio Igo Loris prije odlaska u MLS, kao i euforične pozdrave sa tribina novog Vajt Hart Lejna uslijed pobjede nad Bornmutom od 3:1 u poslednjem kolu Premijer lige.
To sigurno nije bilo najbolje izdanje ekipe Angelosa Postekoglua, ali jeste pokazatelj da tim iz Londona, osim što može da igra dopadljivo (kao što uglavnom čini), može i takmičarski. Utisak je da su gosti bili u najmanju ruku ravnopravni i po šansama su možda zaslužili bod, ali Sparsi izgledaju dovoljno stabilno i kad se čini da su uzdrmani.
Totenhemova pozicija – a trenutno je na bod manje od gradskog rivala, Arsenala, u trci za plasman u Ligu šampiona – dobija na vrijednosti ako se zna da je u prvih 20 kola ophrvan kadrovskim problemima. Skoro da nema bitnog igrača koji nije odsustvovao uslijed povrede minulih mjeseci. Iz storja su ispadali Sesenjon, Perišić, Solomon, Rišarlison, Bentankur, Romero, Van de Ven, Medison i taman kad su navijači pomislili da je problemima kraj, povrijedio se i Pape Sar. Mladi vezista je „otvorio“ rivala u ranoj fazi susreta, drugim pogotkom u sezoni nagovjestio slavlje u Londonu, ali se posle pola sata povrijedio i u suzama napustio igralište (baš kao i mladi Argentinac Aleho Velis u završnici, iz sličnog razloga).
Za samo 20-ak minuta Sar je prešao put od radosti do tuge, jer je domaćinu pokazao put ka još jednom slavlju, a onda doveo sebe u stanje očaja, pošto bi zbog povrede mogao da propusti predstojeći Kup afričkih nacija (pozvan u selekciju Senegala), pošto je izdanjima ove sezone postao oslonac Totenhema. Još kad se zna da i Bisuma ide na isto takmičenje, a Hjon Min Son na Kup Azije možete misliti u kakav period čeka popularne Mamuze.

Barnli: Fokus je na ligi!

Pošto je lani dominirao u Čempionšipu pod palicom trenera Vensana Kompanija, Barnli je odavao utisak ekipe koja može da opstane u najjačem rangu. Klaretsi su se ipak srodili s ulogom autsajdera, ali daleko od toga da je završio misiju. Barnlijevi najnoviji rezultati sugerišu da još ima šansu da se spase, iako su izgubili na prethodna 2 duela protiv Liverpula i Aston Vile u poslednjem kolu rezultatom 3:2.
Barnliju nedostaje “oštrica” u timu. Povjerenje je dobio švajcarski reprezentativac Zeki Amduni, koji je plaćen Bazelu 18 miliona evra, ali u Premijer ligi se još nije razmahao. Nastupio je na 17 mečeva i postigao samo dva gola.
Veliki posao napravio je Vensan Kompani otkako je prije nešto manje od godinu i po dana došao na Turf Mur. U potpunosti je promjenio klub, osvježio igrački kadar i već u prvoj sezoni ga vratio u elitu zavšivši kao ubjedljivo prvi na tabeli, igrajući do noge, atarktivan, napadački fudbal. I možda je taj fudbal “prošao“ u Čempionšipu, ali u Premijer ligi to ide malo teže. Tamo su ekipe znatno kvalitetnije i svaka greška se skupo kažnjava.
Teško je povjerovati da će igrači Barnlija biti pretjerano motivisani u kup utakmici u kojoj su apsolutni autsajderi, a eventualni prolazak protiv favorizovanog Totenhema bi im svakako podigao samopuzdanje, ali ekipu opteretio dodatnim utakmicama u narednom periodu u kom će realno voditi grčevitu borbu za opstanak i u kojoj će im svaki bod biti zlata vrijedan.
Barnli ove sezone ne igra toliko loše na gostujućim terenima, po tom parametru su 14. tim u ligi. Na 10 gostovanja ove sezone upisali su 6 poraza, 2 remija i isto toliko pobjeda. U poslednja 3 kola u Premijer ligi upisali su remi, pobjedu i pomenuti poraz od Aston Vile.
U prethodnom meču ove dvije ekipe vidjeli smo pravu rapsodiju na terenu i čak 7 golova. Igralo se 4. kolo Premijer lige kada je Totenhem slavio na gostovanju sa uvjerljivih 2:5. Zanimljiv je i podatak koji kaže da Barnli nikada nije slavio na stadionu Totenhema, te da je samo jednom od ukupno 10 utakmica ekipa sa Turf Mura uspijela da osvoji jedan bod.
Sve u svemu biće ovo veoma težak ispit za Kompanijeve izabranike.

Naš prijedlog:

Kvota na pobjedu domaćina u MaxBet kladionici iznosi 1.55, dok je kvota na pobjedu gostiju 5.50.

Mišljenja smo da će Totenhem opravdati ulogu favorita te da nećemo gledati pretjerano efikasan meč, prema tome predlažemo igru 1&0-4 po kvoti 1.89. Veoma primamljivo izgleda i prelaz 1/1 po kvoti 2.20, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&0-2 po kvoti 4.20 u MaxBet kladionici.

Izvor: TIP DANA: Totenhem – Barnli: Pevci maksimalno fokusirani na startu FA kupa!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*