TIP DANA: Barselona – Osasuna: Mogu li bledi Katalonci do plasmana u finale Superkupa?

U četvrtak je daleko slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj juče, a ovaj dan nam donosi drugi polufinalni meč španskog Superkupa u kom će snage odmeriti Barselona i Osasuna.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova.

Barselona: Barsa se baš muči ove sezone!

Iako je Barselona prošle sezone stigla do titule prvaka Španije i to nakon četiri godine posta, deluje zaista da Katalonci nisu blistali, jer je bilo nekoliko krajnje diskutabilnih partija, ali je i to ipak bilo dovoljno za naslov prvaka, što je automatski značilo i da će Ćavi ostati na klupi tima za koji je nekada nastupao i to sa dosta uspeha.
Nažalost, ponovo španski predstavnik nije uspeo da napravi nešto značajnije u Ligi šampiona, jer je velikan drugi put zaredom eliminisan u grupnoj fazi, što je svakako bio ozbiljan udarac za Barselonu.
Zbog toga i nije bilo preveliko iznenađenje što je za primarni cilj, makar u prvom delu šampionata, postavljen plasman u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, do čega su Ćavijevi puleni i stigli i to pošto su u grupi sa Portom, Šahtjorom i Antverpenom zauzeli prvo mesto, uz konstataciju da je i tu bilo nekoliko krajnje diskutabilnih partija, kao što je ona na gostovanju kod Šahtjora, kada je ukrajinski predstavnik slavio sa 1:0.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, utisak je da je aktuelni šampion ove zemlje morao i mogao dosta bolje u dosadašnjem toku prvenstva, pošto se ova ekipa trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na Real Madrid i Đironu, koji dele prvu poziciju.
Zanimljivo je da je Barsa doživela poraz i od jedne i od druge ekipe, i to oba puta na svom stadionu, a svakako da je svim navijačima jednog od najtrofejnijih evropskih timova posebno teško pao poraz na svom terenu od Đirone, kada je bilo 2:4, možda ne toliko zbog samog poraza, već zbog činjenice da je Ćavijeva ekipa nadigrana u svakom segmentu i vrlo lako se moglo dogoditi da najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige postigne još koji gol.
Inače, na poslednjih pet mečeva su Levandovski i drugari ostvarili tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a u prošlom kolu je ova ekipa slavila na gostovanju kod Las Palmasa, i to dosta teže nego što su svi mogli da pretpostave, pošto su gosti do pobede stigli nakon gola Gindogana u sudijskoj nadoknadi.
Na domaćem terenu je Barselona u dosadašnjem toku prvenstva odigrala deset mečeva i ostvarila osam trijumfa uz dva poraza, i to pomenuta dva od Reala i Đirone.
Za kraj, kada su izostanci za ovo polufinale Superkupa u pitanju, Ćavi neće moći da računa na Gavija, Alonsa, Ter Stegena i Martineza, dok su pod znakom pitanja Kanselo i Pedri.

Osasuna: Tim iz Pamplone nema šta da izgubi!

Godinama unazad Osasuna igra na veoma visokom nivou, a kruna sjajnih igara u poslednjih nekoliko godina se desila prošle sezone, kada je klub iz Pamplone na kraju stigao do odlične sedme pozicije na tabeli, koja, kao što je to dobro poznato donosi plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencije.
Međutim, veoma brzo nakon završetka sezone usledio je pravi šok, pošto je španski predstavnik izbačen iz Evrope, a sve to zbog presude španskog Vrhovnog suda o dve utakmice iz 2014. godine u čijem nameštanju je učestvovao upravni odbor kluba iz Pamplone, zbog čega su u krovnoj kući evropskog fudbala odlučili da Osasunu izbace iz Lige konferencije.
Nije se advokatski tim ekipe sa El Sadara predavao, pa je ekspresno uložena žalba, koja je na ogromnu radost svih navijača ovog kluba prihvaćena, pa je tako tim iz Pamplone došao u situaciju da se na terenu bori za ono što je i ostvario tokom prošlog šampionata.
Nažalost, u baražu za ulazak u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, belgijski Klub Briž je bio bolji, što je samo po sebi uticalo na to da Osasuna dosta slabo krene u ovogodišnje izdanje La Lige.
Kada je u pitanju prošla sezona, naravno da moramo pomenuti i plasman u finale Kupa Kralja, gde je ova ekipa odmerila snage sa Realom iz Madrida, koji je očekivano slavio na tom duelu sa 2:1, uz konstastaciju da je Osasuna nimalo nije obrukala.
Nisu stvari funkcionisale onako kako su to svi navijači ovog kluba očekivali na startu prvenstva, međutim, deluje da kako vreme prolazi stvari polako ali sigurno dolaze na svoje, pa se trenutno izabranici Jagobe Arasatea nalaze na sredini tabele, preciznije na dvanaestoj poziciji i utisak je zaista da opstanak ni ovog puta neće dovesti u pitanje.
Na poslednjih pet mečeva ova simpatična ekipa je ostvarila dva trijumfa, isto toliko remija i samo jedan poraz i to kod Majorke u gostima u jednom zaista sjajnom meču na kom smo videli čak pet pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:2.
U prošlom kolu je dvanaestoplasirani tim na tabeli ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Almerije, kada je domaćin slavio minimalnim rezultatom.
Inače, na gostovanjima je u dosadašnjem toku šampionata prošlosezonski finalista Kupa Kralja odigrao devet mečeva i ostvario tri trijumfa, jedan remi, ali i čak pet poraza.
Za kraj, trener Arasate za ovaj polufinalni duel u Superkupu Španije neće moći da računa jedino na Avilu, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za meč sa Barselonom.

Naš predlog

Na papiru je Barselona veliki favorit, međutim, u praski je to dosta drugačije, pošto se Katalonci baš muče u poslednje vreme i jako teško dolaze do bodova u španskom prvenstvu.
Odbrana Barse odavno nije bila tako ranjiva kao što je to slučaj ove sezone, a kada na sve to dodamo i da Osasuna nema šta da izgubi na ovom duelu, idealno je da se fokusirate na igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da se oprobate i sa igrom 4+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.41.

Za kraj, i pored toga što Kataloncima ne cvetaju ruže, deluje zaista da ovaj finalni turnir Superkupa možda i najbolja prilika za ovaj tim da dođe do makar jednog trofeja ove sezone, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97.

Izvor: TIP DANA: Barselona – Osasuna: Mogu li bledi Katalonci do plasmana u finale Superkupa?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*