TIP DANA: Bajern Minhen – Hofenhajm: Nastavlja se Bundesliga! Mogu li Bavarci do nove titule?

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i nastavak Bundeslige, pošto će u Minhenu snage odmeriti Bajern i Hofenhajm.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Bajern Minhen: Mogu li Bavarci da prestignu prvoplasirani Leverkuzen?

Bajern Minhen je prošle sezone uz dosta muke stigao do nove titule šampiona Nemačke, i to na jedan neverovatan način, pošto je Dortmund u poslednjem kolu samo remizirao na svom terenu protiv Majnca, a to su Bavarci iskoristitili i golom Musijale u 89. minutu na gostovanju kod Kelna, stigli do jedanaeste uzastopne Salatare, uz konstataciju da je pre poslednjeg kola sve to delovalo gotovo neverovatno.
Bilo je nekoliko zanimljivih pojačanja tokom leta, a svakako da prednjači Kejn, ali ne treba zaboraviti da je tim iz Minhena dobrano pojačao i zadnju liniju tima dolascima Kima i Gereira.
Primarni ciljevi su kao i uvek trofeji u svim takmičenjima, međutim, već pre kraja ove godine je najtrofejniji nemački klub ostao bez dva.
Naime, sezona nije krenula na najbolji mogući način pošto je Bajern poražen u finalu Superkupa Nemačke od Lajpciga i to sa više nego ubedljivih 3:0, uz tri gola Dani Olma.
Da stvari budu još gore, izabranici Tomasa Tuhela su mimo svih očekivanja eliminisani i iz nemačkog Kupa i to od trećeligaša Sarbrikena, koji je slavio sa 2:1.
Za razliku od nekoliko prethodnih godina, Bavarci ove sezone ne blistaju ni u nacionalnom šampionatu, pošto se aktuelni šampion Nemačke u ovom trenutku nalazi na drugom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen, koji igra zaista fantastično u ovogododišnjem izdanju Bundeslige.
Inače, Bajern je do sada odigrao petnaest mečeva u prvenstvu, jedan manje od Farmacueta, i u tom periodu ostvario dvanaest trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to na gostovanju kod Ajntrahta, kada je ekipa iz Frankfurta slavila sa više nego ubedljivih 5:1.
U poslednjem kolu pred zimsku pauzu, izabranici Tomasa Tuhela su slavili na veoma teškom gostovanju kod Volfsburga, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Jedino takmičenje gde je Bajern pružao partije kakve se i očekuju je svakako Liga šampiona, gde je nemački predstavnik u konkurenciji Mančester Junajteda, Galatasaraja i Kopenhagena stigao do ubedljivog prvog mesta na tabeli i plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja, gde će Bavarci sredinom februara odmeriti snage sa Lacijom, koji u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou.

Hofenhajm: Dosta dobre partije na strani, ali će protiv Bajerna biti baš teško!

Hofenhajm je prošlu sezonu završio na dvanaestom mestu na tabeli, uz samo tri boda viška u odnosu na šesnaestoplasirani Štutgart, koji je sreću morao da potraži u baražu za opstanak, a ostaće upamćeno da je Hof u poslednjem kolu upravo remizirao na gostovanju kod ove ekipe, a kada se na sve to dodamo i trijumf na domaćem stadionu protiv prošle sezone odličnog Union Berlina, dolazimo do zaključka da je Hofenhajm tek u poslednjim kolima i definitivno stigao do opstanka u društvu najboljih.
Ciljevi za ovu sezonu su nešto drugačije, pošto će izabranici Pelegrina Mataraca dati sve od sebe da se domognu pozicije koja na kraju prvenstva donosi plasman u neko od evropskih takmičenja, pa ako se na taj način posmatraju stvari deluje da svi navijači ove simpatične ekipe imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
Naime, u ovom trenutku se Mataracovi puleni nalaze na sedmom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i šestoplasirani Ajntraht iz Frankfurta, a dobro poznato je da ta sedma pozicija na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, koja onako na prvi pogled i jeste takmičenje za Hofenhajm, koji je ruku na srce pre tri godine nastupao i u Ligi Evrope, gde je nemački predstavnik uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Do sada su Plavci odigrali šesnaest mečeva u šampionatu i ostvarili sedam trijumfa, tri remija, ali i šest poraza, i ono što treba napomenuti je da trenutno ova ekipa ima isti broj bodova i kao osmoplasirani Frajburg, koji je godinama unazad redovni učesnik evropskih takmičenja.
Na poslednjih pet mečeva Hof je ostvario samo jedan trijumf, dva remija i isto toliko poraza, a u poslednjem kolu pred mini pauzu, sedmoplasirani tim na tabeli Bundeslige je u jednom spektakularnom susretu remizirao na svom stadionu protiv Darmštada, u meču koji nam je doneo čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3. Pre toga su izabranici Pelegrina Mataraca očekivano poraženi na gostovanju kod Lajpciga, kada je bilo 3:1.
Zanimljivo je da je Hofenhajm trenutno jedan od najboljih gostujućih timova u šampionatu, pošto je ova ekipa na osam odigranih mečeva na strani ostvarila čak pet trijumfa, uz jedan remi i dva poraza, a ono što je posebno interesantno je da su Plavci ta tri neuspeha na strani doživeli na poslednja tri gostovanja.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Bajerna iz Minhena i Hofenhajma je odigran sredinom aprila prošle godine, kada je mimo svih očekivanja bilo 1:1.

Naš predlog

Ovaj duel u Minhenu nam pre svega obećava dosta pogodaka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 5+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.14 u Meridianu.

Poprilično izvesno je da ćemo videti makar dva gola u prvom delu igre, pa vam predlažemo da odigrate igru I2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.68.

Za kraj, i pored odličnih partija Hofenhajma na strani, sva je prilika da će aktuelni šampion Nemačke od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu gostiju, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa prelazom 1-1 uz kvotu 1.45 u Meridianu.

Izvor: TIP DANA: Bajern Minhen – Hofenhajm: Nastavlja se Bundesliga! Mogu li Bavarci do nove titule?Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*