TIP DANA: Atletiko Madrid – Dortmund: Načeti Milioneri na vrućem Metropolitanu!

U sredu se nastavljaju mečevi četvrtfinala Lige šampiona, a ovog puta smo za vas pripremili duel koji će biti odigran na stadionu Vanda Metropolitano gde će fudbaleri Atletiko Madrida ugostiti Borusiju iz Dortmunda.
Početak susreta između španskog i nemačkog predstavnika je zakazan za 21h.

Atletiko Madrid: Velika prilika za Jorgandžije da dođu do završnice LŠ!

Atletiko Madrid godinama unazad postiže veoma zapažene rezultate, što u španskom, to u evropskom fudbalu, a nekako se sve to povezalo sa dolaskom Čola Simeonea na klupu Jorgandžija, koji je do sada uspeo da dođe do dva trofeja u Ligi Evrope, dva naslova prvaka Španije, ali i dva plasmana u finale Lige šampiona, uz konstataciju da su Madriđani oba finala izgubili i to od svog gradskog rivala Reala.
Prošla sezona nije bila preterano uspešna za ovaj klub, međutim, izboren je primarni cilj a to je godinama unazad plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo već kod njega, treba reći da je španski predstavnik bez većih problema stigao do plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja, i to pošto je Atletiko u konkurenciji Lacija, Fejnorda i Seltika zauzeo prvo mesto u grupi i tako sebi zakazao dvomeč sa Interom, koji je pre toga važio za velikog favorita na tim mečevima, pošto Neroazuri igraju vrhunski fudbal ove sezone.
U prvom duelu u Milanu je Inter slavio sa 1:0, ali su onda Čolovi puleni pokazali karakter u revanšu i slavili sa 2:1, iako je italijanski predstavnik ponovo stigao prvi do vođstva, nakon čega su Grizman i drugari postigli dva pogotka, došli do produžetaka, kasnije i do penala, i nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisali prošlosezonskog finalistu Lige šampiona.
Dosta dobro je Atletiko ove sezone igrao u Kupu, pošto je ova ekipa u četvrtfinalu eliminisala Real Madrid, međutim, Bilbao je u dvomeču polufinala bio bolji, izbacio Madriđane, a na kraju i stigao do trofeja nakon pobede nad Majorkom u velikom finalu koje je odigrano u subotu.
Najzad, što se tiče španske La Lige, stiče se utisak da smo dosta više očekivali od nekadašnjeg šampiona Španije, pošto se u ovom trenutku tim iz prestonice nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na upravo Bilbao, i sva je prilika da će se Jorgandžije do samog kraja boriti za tu poziciju broj četiri i plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je tim sa Vanda Metropolitana ostvario veoma važan trijumf na nimalo prijatnom gostovanju kod Viljareala, a taj susret je završen rezultatom 1:2. Podsećamo vas, pre toga je Atletiko Madrid doživeo težak poraz na svom terenu od Barselone, kada je bilo 0:3.

Borusija Dortmund: I sam plasman u četvrtfinale je veliki uspeh!

Apsolutno je nemoguće predvideti kakav će meč odigrati Dortmund, i to pravilo važi za ovu ekipu godinama unazad, a čini mi se da se to najbolje pokazalo u poslednjem kolu prošle sezone kada su popularni Milioneri na svom stadionu samo remizirali protiv Majnca, a taj duel je završen rezultatom 2:2, i na taj način je Dortmund ostao bez već viđenog naslova prvaka Nemačke, pošto je ovom klubu za trofej bila potrebna pobeda protiv Majnca u poslednjem kolu, a pritom gostima taj bod apsolutno ništa nije značio. Sve to je kao što smo već bezbroj puta ponovili iskoristio Bajern i trijumfom na gostovanju kod Kelna u poslednjem kolu stigao do jedanaestog uzastopnog naslova prvaka Nemačke.
Bilo kako bilo, primarni cilj jeste ostvaren, a to je poput Atletiko Madrida plasman u Ligu šampiona, i kada govorimo o dosadašnjem učinku nemačkog predstavnika, možemo izreći samo reči hvale.
Pre svega, Milioneri su bili stacionirani u najtežoj grupi u kojoj su još tu pored njih bili i PSŽ, Milan, ali i Njukasl, a u toj paklenoj konkurenciji je aktuelni vicešampion Nemačke stigao do prvog mesta u grupi i tako sebi zakazao dvomeč sa ekipom PSV-a.
Prvi duel između holandskog i nemačkog predstavnika je završen bez pobednika, a u revanšu na Signal Iduna Parku je Dortmund slavio sa 2:0 i tako izborio plasman u četvrtfinale ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, što je bez ikakve sumnje ogroman uspeh.
Međutim, baš poput Atletika, deluje da će se Milioneri do kraja sezone boriti za plasman u narednu izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Naime, trenutno se izabranici trenera Terzića, koji bi vrlo lako mogao na kraju sezone da napusti Dortmund, nalaze na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Lajpcig.
Nakon serije dosta dobrih rezultata, a tu naravno računamo i pobedu na gostovanju kod Bajerna iz Minhena kada je bilo 0:2, u prošlom kolu je Borusija poražena na svom stadionu od Štutgarta, u duelu koji je završen pobedom Švaba od 0:1.
Propisno se domaća ekipa ispromašivala na tom duelu, mada treba biti realan pa reći i da su fudbaleri Štutgarta u finišu imali nekoliko izglednih šansi za postizanje pogotka, ali je na kraju ipak meč završen minimalnom pobedom gostiju koji se trenutno mimo svih očekivanja nalaze na deobi drugog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Bajern iz Minhena.

Naš predlog

Deluje zaista da ovaj sastav Atletiko Madrida ima daleko više iskustva kada su u pitanju evropski mečevi u odnosu na nemačkog predstavnika, i poprilično smo sigurni da će Jorgandžije slaviti na ovom prvom duelu pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.80.

Očekuje se zaista da Atletiko od prvog minuta krene ofanzivno ka golu Borusije, koja generalno ima problema na gostovanjima, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.75.

Teško da će Jorgandžije primiti pogodak na svom stadionu, ali je utisak da će izabranici Čola Simeonea dati sve od sebe da postignu makar dva ili više, pa za kraj toplo preporučujemo da se fokusirate na igru D2+, a sve to uz kvotu 1.94 u Meridianu.

Izvor: TIP DANA: Atletiko Madrid – Dortmund: Načeti Milioneri na vrućem Metropolitanu!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*