TIP DANA: Liverpul – Atalanta: Redsi sanjaju trofej Premijer lige, ali ni Evropa nije za bacanje!

Nakon dosta uzbuđenja u četvrtfinalnim mečevima Liga Evrope, u četvrtak nas očekuju četvrtfinalni dueli Liga Evrope i Lige konferencija i deluje da će ponovo biti veoma zanimljivo.
Za vas smo ovog puta analizirali duel na Enfildu u kom će prvi favorit za osvajanje ovog takmičenja, engleski Liverpul ugostiti Atalantu.
Početak susreta između ova dva kluba je zakazan za 21h.

Liverpul: Primarni cilj je Premijer liga, ali Klop želi i Ligu Evrope!

Redsi su odlučni u nameri da dođu do naslova prvaka Engleske ove sezone, ali i do trofeja u Ligi Evrope, i sigurno je da bi to bio najbolji mogući oproštaj Jirgena Klopa od Liverpula, pošto je od ranije poznato da će nemački stručnjak na kraju ove sezone napustiti redove nekadašnjeg šampiona Evrope.
Prisustvujemo nikad uzbudljivijoj borbi za naslov prvaka Engleske, pošto se u ovom trenutku Arsenal i Liverpul nalaze na prvom mestu na tabeli, uz isti broj bodova, dok drugoplasirani Mančester siti ima bod manjka, i vrlo lako se može dogoditi da do poslednjeg kola ne bude poznato ko će na kraju postati novi šampion Engleske.
U prošlom kolu je Liverpul samo remizirao na gostovanju kod Junajteda, a kažemo “samo” zato što tim sa Old Traforda igra jako loše ove sezone i pre meča je delovalo da bi sve osim pobede Liverpula bilo veliko iznenađenje. Iako su Redsi dosta dobro otvorili taj meč, na kraju je ipak bilo 2:2, a sve to je iskoristio Arsenal koji je slavio na veoma teškom gostovanju kod Brajtona, i izjednačio se sa liderom na tabeli.
Da stvari budu još gore po četu Jirgena Klopa i Mančester siti je slavio na gostovanju kod Kristal Palasa i tako prišao timu sa Enfilda na samo bod zaostatka.
Inače, pre tog remija u prošlom kolu protiv Junajteda, Liverpul je slavio na svom stadionu protiv Šefilda, a taj meč je završen rezultatom 3:1.
Što se tiče Liga Evrope, engleski predstavnik je bez mnogo problema stigao do plasmana u osminu finala, a tamo je ova ekipa u dvomeču demolirala Spartu iz Praga, koja je zanimljivo pre toga eliminisala turski Galatasaraj, što je bilo veliko iznenađenje, s obzirom da turski predstavnik raspolaže sa dosta dobrim timom ove sezone.
Bilo kako bilo, protivnik u četvrtfinalu je nimalo naivna ekipa Atalante, koja objektivno nema šta da izgubi u ovom dvomeču a mogla bi mnogo da dobije.
Podsetimo još i da je Liverpul već osvojio jedan trofej ove sezone, i to pošto su Redsi u finalu Liga Kupa bili bolji od Čelsija, nakon produžetaka, a sva je prilika da tim sa Enfilda ne želi na tom jednom trofeju da se zaustavi.

Atalanta: Odlična prilika da Atalanta vidi da li je za Ligu šampiona!

Od tima koji je tavorio u donjem delu tabele, Đanpjero Gasperini je za par godina napravio ekipu koja može apsolutno svakog da pobedi u Italiju.
Neretko su sjajne partije tima iz Bergama bile krunisane i plasmanom u Ligu šampiona, a pamtimo svi onu generaciju koju su predvodili Iličić i Papu Gomez, koja je bila nadomak plasmanu u polufinale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, ali je nažalost italijanski predstavnik u finišu susreta poklekao protiv PSŽ-a, koji je te godine stigao do finala i izgubio od Bajerna iz Minhena.
Prošle sezone se Atalanta morala zadovoljiti sa plasmanom u Ligu Evrope, uz konstataciju da to i jeste bio primarni cilj popularne Boginje koja je bez većih problema stigla do prvog mesta u grupi ispred drugoplasiranog Sportinga. Voljom žreba, ova dva tima su ponovo odmerila snage u osmini finala i tu je Atalanta bila bolja, što možda i najbolje pokazuje koliko dobro tim iz Bergama igra ove sezone, pošto se Sporting nalazi nadomak naslova prvaka Portugala, ispred ekipa kao što su Benfika i Porto.
Ponovo italijanski predstavnik nije imao sreće pri žrebu, pošto je u borbi za polufinale dobio prvog favorita ovog takmičenja, ekipu Liverpula, međutim, kao što smo već maločas pomenuti, izabranici Đanpjera Gasperinija nemaju šta da izgube u ovom dvomeču, a mogli bi mnogo da dobiju.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanja italijanske Serije A, deluje da će se Atalanta do kraja sezone boriti za plasman u Ligu Evrope, mada se čini da Boginja još uvek nije rekla ni poslednje zbogom kada je u pitanju borba za plasman u elitno takmičenje.
Naime, u ovom trenutku se Gasperinijevi puleni nalaze na šestom mestu na tabeli uz osam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju, ali i meč manjka u odnosu na ovaj tim.
U prošlom kolu su Kopmejners i drugari nažalost poraženi na teškom gostovanju kod Kaljarija, a taj duel je pripao timu sa Sardinije rezultatom 2:1.
Pre toga je šestoplasirani tim na tabeli odigrao dosta dobar meč na gostovanju kod aktuelnog šampiona Napolija, a taj susret na stadionu “Diego Armando Maradona” je završen rezultatom 0:3, i ako Atalanta na ovom meču protiv Liverpula bude igrala kao u tom duelu na jugu Italije, sigurno je da će Boginja imati šta da poruči na Enfildu.

Naš predlog

Pre svega, iako je ulog ogroman, mišljenja smo da će nam ovaj duel doneti baš dosta pogodaka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.17.

Naravno, na ovom prvom meču je engleski predstavnik veliki favorit, pa vam zato predlažemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.33 u Meridianu.

Za kraj, mišljenja smo da je najmanje što Atalanta može da uradi na ovom gostovanju, da postigne makar jedan pogodak, pa vam savetujemo da se opredelite za igru G1+, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.68.

Izvor: TIP DANA: Liverpul – Atalanta: Redsi sanjaju trofej Premijer lige, ali ni Evropa nije za bacanje!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*