TIP DANA: Arsenal – Aston Vila: Tobdžije ne daju prvo mesto na tabeli!

Odavno nismo prisustvovali ovako zanimljivoj borbi za naslov prvaka Engleske, gde čak tri tima imaju podjednake šanse da dođu do šampionske titule, a deluje da je trenutno u najboljoj poziciji Arsenal, koji je pre ovog kola delio prvo mesto na tabeli sa Liverpulom, dok je na trećoj poziciji bio Mančester siti koji je imao bod manje, ali su u međuvremenu Građani pobedili i sada se nalaze na prvoj poziciji uz dva boda viška u odnosu na Tobdžije.
Arsenal u ovom kolu ima dosta težak posao pošto mu u goste dolazi ekipa Aston Vile, a taj susret na Emirejtsu je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Arsenal: Mogu li Tobdžije konačno do naslova prvaka Engleske?

Arsenal je i prošle sezone nagovestio da se na ovu ekipu ponovo može računati kada je u pitanju borba za najviši mogući plasman, a to je ovog puta samo dobilo potvrdu.
Kako sada stvari stoje deluje da su Tobdžije možda i glavni favorit za naslov prvaka Engleske, a pre ovog kola tim iz prestonice se nalazio na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Liverpul, ali uz konstataciju da izabranici Mikela Artete imaju bolji međusobni skor u odnosu na Redse, koji su u prošlom kolu samo remizirali na gostovanju kod Mančester junajteda, kada je bilo 2:2.
Što se tiče Arsenala, ovaj tim u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou, pa su tako Tobdžije na pet poslednjih mečeva u najboljoj ligi na svetu ostvarili čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Mančester sitija kada nije bilo pogodaka, što je svakako rezultat koji je više odgovarao timu iz prestonice. Kada smo već kod popularnih Građana, treba reći da su puleni Pepa Gvardiole juče ostvarili trijumf nad ekipom Lutona, a taj duel je završen rezultatom 5:1, pa se trenutno aktuelni šampion Engleske nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška od Arsenala, ali i meč viška od Tobdžija.
U prošlom kolu je tim sa Emirejtsa odigrao jedan dosta dobar meč na gostovanju kod nimalo naivne ekipe Brajtona, a taj duel je završen rezultatom 0:3. Pre toga je tim koji je po mnogim mišljenjima uz Liverpul do sada i najviše pokazao slavio na svom stadionu protiv Lutona rezultatom 2:0, pa dolazimo do podatka da je Arsenal poslednji pogodak u prvenstvu primio još početkom marta na svom terenu protiv Brentforda, kada je bilo 2:1.
Naravno, ne smemo zaboraviti ni dosta dobre partije Arsenala u Ligi šampiona, gde je ova ekipa u osmini finala nakon jedanaesteraca eliminisala ekipu Porta, a u prvom četvrtfinalnom duelu engleski predstavnik je u utorak remizirao na svom stadionu protiv Bajerna iz Minhena, a taj duel je završen rezultatom 2:2 i sigurno je da je i dalje sve otvoreno kada je u pitanju plasman Artetinih pulena u polfinale elitnog takmičenja, uz konstataciju da sve to neće biti nimalo lak zadatak.
Na domaćem terenu u engleskom prvenstvu je Arsenal do sada odigrao petnaest mečeva i ostvario dvanaest trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, a u prvom delu sezone su Aston Vila i Arsenal odigrali jedan veoma zanimljiv meč u kom je tim sa Vila Parka slavio rezultatom 1:0, i sigurno je da će klub iz Londona dati sve od sebe da se revanšira pulenima Unai Emerija, ali i da se ujedno još više približi osvajanju naslova prvaka Engleske.

Aston Vila: I da izgubi od Arsenala, Vila je i dalje četvrta!

Aston Vila je osnovana davne 1874. godine, a ovaj klub ove sezone slavi 150 godina od osnivanja kluba, i sigurno je da svi žele da ova godina ostane upamćena po nekom dobro rezultatu.
Inače, do sada je Aston Vila čak sedam puta osvajala naslov prvaka, a poslednji put je to bio slučaj još davne 1981. godine. Naravno, moramo napomenuti i da je klub iz Birmingema čak sedam puta osvajao FA Kup, ali i pet puta Liga Kup i sigurno je da sve to Vilu čini jednim od najtrofejnijih klubova na Ostrvi, iako je do poslednjeg velikog trofeja ova ekipa stigla još 1996. godine i to u engleskom Liga Kupu, koje slovi za treće fudbalsko takmičenje u Engleskoj po važnosti, iza Premijer lige i FA Kupa.
Ipak, ubedljivo najveći uspeh ovog tima u dosadašnjoj istoriji je trofej Kupa Šampiona (današnja Liga šampiona), i to 1982. godine nakon pobede nad favorizovanim Bajernom iz Minhena. Pomenimo samo još i to da je iste godine Aston Vila došla i do trofeja u Superkupu Evrope, nakon trijumfa nad španskom Barselonom.
Prošlu sezonu su izabranici Unai Emerija završili na sedmom mestu na tabeli, a sve to je ovom klubu donelo plasman u Ligu konferencija, i kako sada stvari stoje deluje daje ovaj tim najozbiljniji kandidat za osvajanje trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Naime, u prvom četvrtfinalnom susretu tim sa Vila Parka je slavio na svom stadionu protiv Lila, a revanš je na programu već za nekoliko dana.
Ipak, primarni cilj Aston Vile je plasman u Ligu šampiona, a trenutno se nekadašnji šampion Engleske nalazi na sjajnom četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i petoplasirani Totenhem, koji je juče doživeo pravu blamažu na gostovanju kod Njukasla kada je bilo 4:0, pa dolazimo do zaključka da šta god da Aston Vila uradi u ovom kolu ostaće i posle njega na poziciji koja donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu je tim iz Birmingema samo remizirao na svom terenu protiv Brentforda, a u jednom sjajnom duelu koji je završen rezultatom 3:3.
Inače, na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Aston Vila je ostvarila samo jedan trijumf, i to na svom stadionu protiv Vulverhemptona, a pored toga je ova ekipa u tom periodu doživela dva remija i isto toliko poraza.
Ako se osvrnemo na partije Emerijevih pulena na gostovanjima, do sada je nekadašnji šampion Engleske odigrao šesnaest mečeva na strani i ostvario sedam trijumfa, četiri remija, ali i pet poraza.

Naš predlog

Sva je prilika da nas očekuje jedan fenomenalan meč u Londonu pošto se sastaju dva tima koja u ovom trenutku uz Liverpul i Siti igraju verovatno i najlepši fudbal, a ako sve to uzmemo u obzir dolazimo do zaključka da su ovde golovi nešto što je neminovno, zbog čega vam toplo preporučujemo da usmerite fokus ka igri 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.24.

Iz potpuno istog razloga vam predlažemo da se oprobate i sa igrom GG3+, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.16 u Meridianu.

Za kraj, smatramo da Arsenal konačno zna šta želi ove sezone i po našem mišljenju je tim iz Londona najveći favorit za osvajanje naslova prvaka Engleske, zbog čega vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.30.

Izvor: TIP DANA: Arsenal – Aston Vila: Tobdžije ne daju prvo mesto na tabeli!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*