TIP DANA: Krasnodar – Zenit: Ulog je prvo mesto na tabeli i naslov prvaka Rusije!

Posle baš dosta vremena za vas smo u jednoj od naših najpopularnijih rubrika ‘Tip dana’ analizirali jedan meč iz ruskog šampionata, i to susret između drugoplasiranog Krasnodara i prvoplasiranog Zenita.
Trenutno tim iz Sankt Petersburga ima samo bod viška u odnosu na Krasnodar, pa je sigurno da nas očekuje pravi spektakl na jednom od najlepših stadiona u Evropi.
Početak ovog susreta je zakazan za 16 časova
.

Krasnodar: Može li Krasnodar do svoje prve šampionske titule?

Krasnodar je osnovan pre samo šesnaest godina i logično ovaj klub do sada nikada nije bio šampion Rusije. Bilo je nekoliko plasmana u evropska takmičenja, nekoliko neizvesnih borbi za naslov prvaka Rusije, ali je izostalo ono najvažnije, a kako sada stvari stoje, deluje da je Krasnodar nikad bliži šampionskoj tituli.
Naime, u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Zenit, a na sve to upravo tim iz Sankt Petersburga i dolazi u goste Krasnodaru u ovom kolu, pa bi eventualnim trijumfom izabranici Murada Musajeva došli do prvog mesta na tabeli, i imali dva boda viška u odnosu na aktuelnog šampiona Rusije, a do kraja prvenstva bi ostalo još samo sedam mečeva da se odigra.
Krenimo redom. Od samog starta je Krasnodar igrao dosta dobro, a najzalužniji čovek za to bio je Vladimir Ivić, koji je sve do skoro sedeo na klupi ovog tima. Međutim, ova ekipa je nešto slabije krenula u drugi deo šampionata, a ekspresno je cenu loših rezultata platio upravo Ivić, na čije mesto je seo Murad Musajev.
Inače, na pet poslednjih pet mečeva u šampionatu drugoplasirani tim na tabeli je ostvario dva trijumfa, dva remija, ali i jedan poraz i to na gostovanju kod Rostova, kada je bilo 2:1, nakon čega je Zenit i dospeo na prvo mesto na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici trenera Musajeva odigrali jedan sjajan meč na gostovanju kod Nižnjeg Novgorada, na kom smo videli čak sedam pogodaka, a na kraju su gosti slavili sa 3:4, uz konstataciju da je prvi deo igre završen rezultatom 2:2. U drugom poluvremenu je Krasnodar došao do prednosti, pa i do povećanja na 2:4, a neizvesnost u meč uneo je Kučarčuk nakon gola u 87. minutu susreta, ali je na kraju drugoplasirani tim na tabeli ipak došao do trijumfa.
Kada se radi o mečevima na domaćem terenu, do sada je ova ekipa odigrala deset mečeva na svom stadionu i ostvarila osam trijumfa i dva remija, i trenutno je Krasnodar najbolja domaća ekipa u ruskoj Premijer ligi, i sigurno je da izabranici Murada Musajeva žele da tako ostane i nakon ovog kola.

Zenit: Aktuelni šampion Rusije ne blista u poslednje vreme!

Zenit spada u red najtrofejnijih ruskih ekipa, a do sada je ovaj klub čak deset puta osvajao naslov prvaka Rusije, uz konstataciju da je to poslednji put bio slučaj prošle godine.
Pored toga, tim iz Sankt Petersburga je pet puta dolazio do trofeja u Kupu ove zemlje, ali i čak devet puta do trofeja u Superkupu, a do poslednjeg u nizu je četa Sergeja Semaka stigla prošle godine, kada je u velikom finalu savladana ekipa CSKA iz Moskve, inače osvajač ruskog Kupa, i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, pošto je regularni tok susreta završen bez pogodaka.
Naravno, pre početka šampionata je tim iz Sankt Petersburga slovio za glavnog kandidata za naslov prvaka Rusije, međutim, deluje da je malo ko mogao da pretpostavi da će aktuelni šampion ove zemlje imati ovoliko problema.
Stvari tek u poslednje vreme polako ali sigurno dolaze na svoje mesto, a u ovom trenutku se puleni Sergeja Semaka nalaze na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Krasnodar, kod koga gostuju u ovom kolu, i sigurno je da će to biti najbolji mogući ispit za ovu ekipu da li je kadra da dođe do šestog uzastopnog naslova prvaka Rusije.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, Zenit je bez poraza, a u tom periodu je lider na tabeli ostvario tri trijumfa, ali i dva remija, i to prvo na svom stadionu protiv Spartaka iz Moskve kada nije bilo pogodaka, ali i na gostovanju kod Samare pre dva kola, kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu je tim iz Sankt Petersburga ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Baltike, a taj duel je završen rezultatom 1:0, mada se mora priznati da se na tom duelu očekivao i te kako ubedljiviji trijumf lidera na tabeli Premijer lige, pogotovu što se Baltika trenutno nalazi na preposlednjem mestu na tabeli i jedan je od glavnih kandidata za selidbu u niži rang.
Inače, kada su u pitanju partije u gostima, kao što se i očekivalo, Zenit je trenutno najbolja gostujuća ekipa u najkvalitetnijem rangu ruskog fudbala i to pošto je ova ekipa na jedanaest odigranih mečeva ostvarila šest trijumfa, tri remija, ali i dva poraza.
Poslednji poraz na strani aktuelni šampion Rusije doživeo je još početkom decembra, kada je Lokomotiva iz Moskve u prestonici slavila sa 3:1.

Naš predlog

Pre svega, mišljenja smo da nas očekuje jedan veoma interesantan duel između dva tima koja su glavni kandidati za naslov prvaka Rusije. Ipak, stiče se utisak da gosti imaju daleko više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju i mišljenja smo da tim iz Sankt Petersburga neće doživeti poraz na ovom duelu, a na sve to pošto je ulog ogroman neće biti dosta pogodaka, pa vam predlažemo da se fokusirate na kombinaciju igara X2&0-3 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.81.

Baš zbog pomenutog iskustva, deluje da će Zenit rešiti ovaj duel u svoju korist, pa vam hrabro preporučujemo da se opredelite za čistu dvojku, a sve to uz sjajnu kvotu 2.32 u Meridianu.

Za kraj, deluje da nam ovaj duel u Krasnodaru neće doneti više od dva pogotka, pa savetujemo da okušate sreću sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.76.

Izvor: TIP DANA: Krasnodar – Zenit: Ulog je prvo mesto na tabeli i naslov prvaka Rusije!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*