TIP DANA: Sosijedad – Valensija: Domaćin bi da overi sedmu poziciju, poslednja prilika za “slepe miševe” da je ugroze!

U četvrtak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali meč između Sosijedada i Valensije.
Početak ovog susreta je zakazan za 22h.

Sosijedad: Može li tim sa Anoete da sačuva sedmu poziciju?

Teško je očekivati da fudbaleri Sosijedada ponove prošlu sezonu koja je bila zaista vrhunska, pošto je tim iz San Sebastijana uspeo da dođe do četvrte pozicije a samim tim i plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo već pomenuli Ligu šampiona, moramo reći da je mimo svih očekivanja klub sa Anoete stigao do prvog mesta u jednoj nimalo naivnoj grupi gde je španski predstavnik ostavio iza sebe Inter, Benfiku i Salcburg, uz konstataciju da je Inter u poslednjem kolu imao sve u svojim rukama da pobedom nad Sosijedadom dođe do prve pozicije na tabeli, ali je taj duel u Milanu završen bez pobednika, ali i bez pogodaka.
Nažalost, španska ekipa je posustala već na prvoj prepreci i to od realno kvalitetnijeg PSŽ-a, ali je nastup u Ligi šampiona za svaku pohvalu.
Što se tiče ove sezone, biće veliki uspeh ukoliko tim iz San Sebastijana budemo gledali i u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, pošto se Sosijedad na tri kola pre kraja nalazi na sedmom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na osmoplasirani Viljareal, koji igra na veoma visokom nivou u drugom delu sezone.
Na poslednjih pet mečeva u šampionatu tim sa Anoete je ostvario samo jedan trijumf i to na svom stadionu protiv Las Palmasa kada je bilo 2:0.
U prošlom kolu je Sosijedad poražen na veoma teškom gostovanju kod Barselone, kada je bilo 2:0, a zanimljivo je da su se Katalonci tim trijumfom vratili na drugo mesto na tabeli.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je ovosezonski predstavnik Španije u Ligi šampiona odigrao sedamnaest mečeva na Anoeti i ostvario sedam trijumfa, šest remija i četiri poraza, od toga čak dva u poslednjih pet duela na svom stadionu, koji je godinama unazad predstavljao neosvojivu tvrđavu za mnoge španske velikane.
Za kraj, Sosijedad bi eventualnim trijumfom na ovom duelu gotovo sigurno obezbedio mesto koje vodi u Ligu konferencije, pa deluje da će fudbaleri ovog tima imati ogroman motiv večeras.

Valensija: “Slepi miševi” igraju jako loše u poslednje vreme!

Valensija duži niz godina ne uspeva da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja, a ako se osvrnemo na prošlu sezonu, deluje da navijači ovog tima mogu da budu prezadovoljni što je ovaj klub uopšte i uspeo da izbori opstanak u elitnom rangu španskog fudbala.
Nekadašnji šampion Španije je za primarni cilj ove sezone imao plasman u neko od evropskih takmičenja, međutim, kako sada stvari stoje utisak je da to ni ovog puta neće biti slučaj.
Naime, na tri kola pre kraja se tim sa Mestalje nalazi na devetom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Sosijedad, i ukoliko Valensija večeras ne pobedi ovu ekipu i definitivno će ostati bez plasmana u Evropu.
U slučaju da popularni “slepi miševi” nadlete Anoetu, bodovna razlika na samo dva kola pre kraja šampionata biće tri boda, što svakako nije nenadoknadivo, pogotovu što Sosijedad u poslednje vreme pruža poprilično promenljive partije.
Međutim, ništa bolji slučaj nije ni kada je Valensija u pitanju, pošto je ova ekipa na pet poslednjih susreta u elitnom rangu španskog fudbala ostvarila samo jedan trijumf i to na teškom gostovanju kod Osasune u Pamploni kada je bilo 0:1, dok je pored toga ovaj tim doživeo čak tri poraza, ali i jedan remi.
U prošlom kolu su “slepi miševi” samo remizirali na svom stadionu protiv Rajo Valjekana, a taj meč na Mestalji je završen bez pogodaka. Bila je to lepa prilika za domaćina da trijumfom priđe na samo četiri boda zaostatka u odnosu na sedmoplasirani tim na tabeli.
Kada se radi o mečevima na gostujućim terenima, do sada je Valensija odigrala sedamnaest mečeva na strani i utisak je da se ova ekipa baš i nije proslavila pošto je u tom trenutku ostvarila pet trijumfa, tri remija ali i čak devet poraza.
Poslednji međusobni susret između Sosijedada i Valensije je odigran krajem septembra u Valensiji kada su gosti slavili sa 0:1, a zanimljivo je da je tim iz San Sebastijana baš u tom periodu pružao svoje najbolje partije u elitnom rangu španskog fudbala.
Za kraj, zanimljvo je da je na šest poslednjih međusobnih susreta između ova dva tima čak četiri puta bilo nerešeno, uz po jednu pobedu i jedne i druge ekipe.

Naš predlog

Pre svega, stiče se utisak da nam ovaj duel na Anoeti neće doneti dosta pogodaka, pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.68.

Sosijedad generalno igra dosta dobro na svom stadionu, a na sve to je ovog puta protivnik Valensija koja u poslednje vreme igra jako loše u prvenstvu, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.

Za kraj, možda i idealna prognoza za ovaj susret na Anoeti je kombinacija igara 1X&0-3 za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.47.

Izvor: TIP DANA: Sosijedad – Valensija: Domaćin bi da overi sedmu poziciju, poslednja prilika za “slepe miševe” da je ugroze!Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*